بودجه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به ۲۵۰ میلیارد تومان خواهد رسید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جلسه مشترک میان معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری با حضور روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و جواد علمایی معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه امروز با هدف همافزایی و تشریک مساعی برگزار شد.
در این دیدار محمدرضا اردکانی، معاون پژوهش و فناوری شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه، وحید ضرغامی، قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه، یاورطلب، مشاور عالی در امور علمی، تحقیقاتی و آموزشی معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه و جمعی دیگر از مدیران دو معاونت مذکور حضور داشتند.
در این جلسه راهکارهای موجود برای همافزایی بیشتر میان معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری و همچنین معاونت علوم مهندسی و کشاورزی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و دوطرف در جریان برنامهها و اقدامات یکدیگر قرار گرفتند.
دهقانی فیروزآبادی: بودجه صندوق پژوهش و فناوری تا شهریورماه 1400 به 250 میلیارد تومان خواهد رسید
روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ضمن ابراز خرسندی از شکلگیری این جلسه خاطرنشان کرد: در حوزه فناوری و صنعت در دانشگاه آزاد اسلامی سه مجموعه داریم که متشکل از معاونت فناوری و نوآوری، شبکه آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.
وی با اشاره به اینکه کمتر از دوسال از عمر معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی میگذرد، افزود: یکی از هدفگذاریهای اصلی ما در معاونت تبدیل فناوریهای تولیدی در دانشگاه و یا مجموعههای نزدیک به دانشگاه، به ثروت است.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تشریح اقدامات بخشهای مختلف این معاونت افزود: رویکرد ما در معاونت متولی بودن به جای تصدیگری است. بهطور مثال تغییر نگاه در نحوه استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی را میتوان در این زمینه توصیف کرد که بستری مناسب جهت خلق ثروت برای اعضای هیئت علمی و دانشگاه محسوب میشود.
دهقانی فیروزآبادی تأکید کرد: ما در معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در زمینه آموزش، شتابدهی و رشد و همچنین در شبکه پژوهشی با معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی در هم تنیده هستیم. لذا اگر همافزایی لازم صورت گیرد و هماهنگیهای لازم جهت تنظیم و تعریف وظایف رخ دهد اتفاقات مبارکی رخ خواهد داد.
سرپرست شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی عملیاتی شدن آییننامههای مصوب و تدوین شده در معاونت تحقیقات فناوری و نوآوری و همچنین شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی را زمینه ایجاد تحول عظیم در دانشگاه آزاد دانست و افزود: یکی از ابزارهای ایجاد تحول و افزایش ضریب اثربخشی این آییننامهها دسترسی به نهاد مالی قدرتمند است که تلاش شده با تأسیس صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه این مهم محقق شود.
وی افزود: رایزنیهای صورت گرفته با مجلس و معاونت علمی ریاست جمهوری موجودی صندوق را تا شهریورماه 1400 به 250 میلیارد تومان افزایش خواهد داد که البته هدفگذاری ما برای این صندوق رقم هزار میلیارد تومان است.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی زیرساخت فراهم شده را برای افرادی که خواهان کار فناورانه هستند مهیا دانست و افزود: برای اولین بار واژه سرای نوآوری در مجلس مطرح و برای آن بودجه تعریف شده است.
وی در پایان سخنان خود طراحی سیستم براساس منافع مشروع و قانونی اشخاص و سیستم را زمینهساز پیشبرد اهداف مجموعهها دانست.
علمایی تأکید کرد: لزوم همافزایی میان معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی و معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری
جواد علمایی، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی هدف از برگزاری این جلسه را اطلاع از اقدامات مثبت معاونت فناوری دانست و افزود: اطلاع از برنامهها و اقدامات معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری زمینه همافزایی را بیش از پیش فراهم خواهد کرد و این رویکرد مهم و اساسی سبب میشود تا بتوانیم جامعه هدف را از این اقدامات بیش از پیش مطلع کنیم.
وی رساله و پایاننامههای موجود در معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی را پتانسیل مناسبی برای پیشبرد اهداف معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانست و گفت: در رایزنی و مواجهه با شرکتها و سازمانها میتوانید از این ظرفیت استفاده کنید و کارگروههایی در این زمینه تشکیل شود.
ضرغامی: تشکیل صندوق پژوهش و فناوری موجب نظاممند شدن پژوهش میشود
وحید ضرغامی، قائم مقام معاونت تحقیقات، قفناوری و نوآوری ضمن تاکید بر لزوم هم افزایی میان معاونت های مختلف دانشگاه آزاد به بخش هایی از اقدامات صورت گرفته در معاوت تحقیقات، فناوری و نوآوری اشاره کرد و افزود: با تشکیل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، مبحث پژوهش فناوری بهصورت نظاممند و با قدرت بیشتر پیش خواهد رفت.
اردکانی: اقدامات بسیار خوبی توسط معاونت فناوری صورت گرفته است
محمدرضا اردکانی، معاون پژوهش و فناوری شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه اقدامات صورت گرفته توسط معاونت فناوری را بسیار خوب توصیف کرد و گفت: در صحبتهایی که ما با استانها و بخشهای مختلف داریم از شکلگیری فضا و فعالیتهای فناورانه که زمینه درآمدزایی و پیشرفتهای فناورانه را مهیا کرده خوشحال هستند.
وی تداوم جنبوجوش صورت گرفته در زمینه فناوری در واحدها و استانها را کاملتر شدن این اکوسیستم دانست و ابراز امیدواری کرد دو معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی و همچنین تحقیقات، فناوری و نوآوری در زمینههای مختلف مکمل یکدیگر باشند.
اردکانی خاطرنشان کرد: در سراهای نوآوری لازم است بر اساس مختصات سامانه پژوهشیار، کلونیهای پژوهشی خاص را شناسایی کرده و مجموعه دانشجویان و اعضای هیئت علمی که بر روی سراهای نوآوری کار میکنند را ارزیابی کنیم. همچنین ایجاد دانشکدههای موضوعی مرتبط با سراهای نوآوری استانی که بهصورت فعالیت میکنند نیز میتواند اقدامی درست باشد.
یاورطلب تشریح کرد: لزوم تجاریسازی و هدفمند کردن پایاننامهها
یاورطلب، مشاور عالی در امور علمی، تحقیقاتی و آموزشی معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی به تدوین سند راهبردی تحول در این معاونت اشاره کرد و گفت: دراین راستا 10 کمیته تعریف شده که بخشی از این فعالیتها با معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری مشترک است.
وی هدفمند کردن پایاننامهها و ارزیابی پایاننامههای به اتمام رسیده را امری ضروری دانست و افزود: تجاریسازی پایاننامهها، راهاندازی تحقیقات تولیدی تا دریافت استاندارد کشوری و جهانی با توجه به ظرفیت آزمایشگاههای دانشگاه آزاد، فروش بستههای اقتصادی ناشی از تحقیقات پایاننامه با دخیل کردن اساتید و پشتیبانی از آن، ارتباطگیری با کشورهای دیگر توسط معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری، پذیرش دانشجوی منطقهای بر اساس نیازهای کشور متبوع، ایجاد درآمد غیرشهریه از پروسه پژوهشی را از جمله راهکارهای کسب درآمد غیرشهریهای برای دانشگاه دانست.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/