جشنوارهای که برای اهالی رسانه 2 روز زودتر تمام شد/ نامزدها اعلام شدند، گمانهزنیها اوج گرفت
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا - سید مرتضی حسینی: آنچه در ادامه میآید نه یک گزارش فنی و تخصصی است و نه مروری بر فیلمهای جشنواره سی و نهم فیلم فجر؛ روزنوشتهایی است کوتاه و اجمالی از رخدادهای سینمای رسانه. جایی که در سال کرونا، برج میلاد خلوتتر از همیشه میزبان اهالی رسانه و منتقدان است تا شاهد شانزده فیلم برگزیده جشنواره باشند.
بیشتر بخوانید:
دو نیمه متفاوت در اولین روز نمایش سینمای رسانه
اعمال محدودیتهای کرونا در برج میلاد همزمان با گرم شدن موتور جشنواره
تفکیک جنسیت اتفاقی در جشنواره فیلم فجر
تاریک و روشن روزهای خلوت جشنواره فیلم فجر برای اهالی رسانه
گردش ستارهها در شب بارانی برج میلاد/ جشنواره در سراشیبی پایانی و امیدهایی که ناامید شدند
تابلوی روزانه
آخرین روز نمایش فیلمهای سودای سیمرغ سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در سینمای رسانه با نمایش دو فیلم «یدو» و «تیتی» همراه شد. به این ترتیب درحالیکه دو روز تا پایان رسمی جشنواره سی و نهم و معرفی برگزیدگان آن باقی مانده است، این رویداد هنری عملاً برای اهالی رسانه به پایان رسید. البته قرار است در روزهای بیستم و بیست و یکم بهمن آثار منتخب این هشت روز بار دیگر در سینمای رسانه به نمایش دربیاید. فیلمهای «زالاوا» و «ابلق» امروز و دو فیلم «بی همهچیز» و «یدو» نیز فردا برج میلاد برای خبرنگاران به نمایش درمیآید.
طبق روال هر سال در آخرین روز جشنواره بازار گمانهزنیها برای معرفی نامزدهای دریافت سیمرغ داغ بود و هر کسی از ظن خود صاحبان سیمرغ را معرفی میکرد. این بازار البته تا پایان نشست خبری فیلم دوم و اعلام نامزدها رونق داشت. با مشخصشدن نامزدها رشتههای مختلف ، این گمانهزنیها جای خود را به اظهارنظر درباره میزان شایستگی اسلامی اعلام شده و غایبان این فهرست داد.
چه دیدیم؟
«یدو»
کارگردان: مهدی جعفری/ تهیهکننده: محمدرضا مصباح
بازیگران: ستاره پسیانی، میلاد صویلاوی، محمدمهدی آلبوعلی، ریحانه آرین منش، سعید آلبوعبادی
امتیاز: 6.5 از ۱۰
ارزیابی: «یدو» روایتی از مظلومیت و محنت مردم محاصرهشده آبادان در ماههای ابتدایی جنگ تحمیلی است. قصه در آبادانِ آبان 1359 تعریف میشود. روایتی که محور آن بر مدار یک نوجوان پرشور آبادانی و ارتباط او با مادر و خواهر و برادرش میگردد. بازی بازیگران کودک و نوجوان این فیلم از کیفیت قابلقبولی برخوردار است و ستاره پسیانی در نقش مادر رنجکشیده این خانواده درگیر جنگ بهخوبی درخشیده است. با این حال قصه «یدو» فاقد جذابیتهایی است که بتواند مخاطب را تا انتها با خود همراه کند.
«تیتی»
تهیهکننده و کارگردان: آیدا پناهنده
بازیگران: پارسا پیروزفر، الناز شاکردوست، هوتن شکیبا، سودابه جعفرزاد
امتیاز: 6 از ۱۰
ارزیابی کلی: آیدا پناهنده در «تیتی» داستانی غریب با شخصیتهایی عجیب و غریبتر تعریف میکند. شخصیتهایی که با وجود خصلتهای نامتعارف برای مخاطب غریبه نیستند. محوریت داستان «تیتی» شخصیت زنی به همین نام با بازی قابلتحسین الناز شاکردوست است. بازیگری که در روند رو به رشد خود امسال هم درخشش قابل توجهی در جشنواره فیلم فجر داشته است. هوتن شکیبا و پارسا پیروزفر نیز بازی قابلتوجهی ارائه دادهاند.
رخداد ویژه
اعلام اسامی نامزدهای فیلم فجر و بازهم اظهارنظرها غافلگیریها و تحسین و تاسفهایی که معمولاً چاشنی همیشگی روز آخر جشنواره است. در این میان عدم حضور بازیگرانی همچون هدیه تهرانی و باران کوثری برای فیلم «بی همهچیز» و یا محسن قصابیان برای فیلم «منصور» در میان نامزدهای دریافت سیمرغ، بیش از هر موضوع دیگری تعجب اهالی رسانه را به دنبال داشت.
اتفاق خوب
شاید پایان جشنواره (البته در بخش سینمای رسانه) با کمترین حاشیه و جنجال و خبرسازی، بهترین اتفاق برای برگزارکنندگان آن بود. البته برای سایرین بهترین اتفاق میتواند مبتلا نشدن به کرونا در روزهای آینده باشد. از طرف دیگری دیدن یک فیلم خوشساخت و کمادعا در حوزه سینمای دفاع مقدس یعنی «یدو» با بازیگرانی نوجوان و ناشناخته اما کاربلد آبادانی نیز بهترین اتفاق روز هشتم جشنواره بود.
اتفاق بد
با وجود تأکیدات چندباره ستاد اجرایی جشنواره و فشار افکار عمومی بازهم شاهد بیتوجهی برخی مدعوین و حاضران در سینمای رسانه نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بودیم. این موضوع بهویژه در هنگام نشستن در سالن و نمایش فیلم یا تجمع در لابی برج بیشتر دیده میشد.
ستاره
بازی الناز شاکردوست در «تیتی» نشان داد که روند پیشرفت این بازیگری سینمای تجاری در دهه هشتاد و نیمه اول دهه نود اتفاقی نبوده است. شاکردوست باز هم توانسته در نقش شخصیتی که فرسنگها با او فاصله دارد بازی ماندگار و قابلتوجهی از خود ارائه دهد.
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/