دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر جشنواره فیلم فجر در گفت‌وگو با آنا:

بعید می‌دانم «قاتل و وحشی» حتی برای اهالی رسانه هم نمایش داده شود/ مجموع جوایز برگزیدگان جشنواره یک میلیارد تومان است

دبیر سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر احتمال نمایش فیلم «قاتل و وحشی» برای اهالی رسانه را بسیار بعید دانست.
کد خبر : 562034
370.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سی و نهمین جشنواره فیلم فجر وارد هفتمین روز برگزاری خود شده است. جشنواره‌ای که به خاطر شیوع ویروس کرونا با  اما و اگرهای بسیار آغاز شد و از ابعاد مختلف شرایط  متفاوتی با ادوار گذشته خود دارد.


در همین ارتباط، محمدمهدی طباطبایی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا به برخی از ابهامات و مسائل مربوط به جشنواره سی و نهم پاسخ داده است.


آنا: یک هفته پس از آغاز جشنواره فیلم فجر وضعیت و جایگاه این دوره از جشنواره را چگونه ارزیابی می‌کنید؟  


طباطبایی‌نژاد: خوشبختانه جشنواره سی و نهم  توانست در همه سطوحی که ما برنامه‌ریزی کرده بودیم  پیش برود، تا پایان جشنواره حدود 150 سینما در سراسر کشور 6 فیلم برگزیده را نمایش خواهند داد. سال‌های قبل روال بر این بود که بخشی از آثار سودای سیمرغ در شهرستان‌ها و مراکز استان نمایش داده شود. امسال 100 درصد آثار در همه استان‌های ما نمایش داده می‌شوند. این نمایش سراسری  یک اتفاق موفق و  بی‌نظیر بود که برای علاقه‌مندان سینما در کل کشور رخ داد.


تلاش برگزارکنندگان جشنواره فیلم فجر همواره بر این مبناست که این رویداد هنری، پرشور، شلوغ و بانشاط برگزار شود. امسال علاوه بر این تلاش همیشگی، یک موضوع جدی را هم باید در دستور کار قرار می‌دادیم و آن  رعایت تمام شیوه‌نامه‌های بهداشتی ابلاغ‌شده  از سوی ستاد کرونا بود. بنابر این در اولین گام، حداکثر ظرفیت‌ در همه سینماهای کشور را 30 درصد تعریف کردیم.


ششمین روز از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر


یک اتفاق زیرساختی هم در جشنواره رخ داد و آن اینکه ما فروش بلیت سری یا  بلیت مهمان نداریم. همه باید به سامانه‌های فروش اینترنتی مراجعه کنند.در آنجا سقف خرید روی 30 درصد قفل  می‌شود و اساساً امکان ورود بالای 30 درصد در هیچ سینمایی وجود ندارد.



در این یک هفته، ناظران وزارت بهداشت و درمان به صورت مرتب  هم در سینماهای مردمی و هم در سینمای رسانه حضور داشتند



سطح کیفی آثار هم در این یک هفته‌ای که نمایش داشتیم قابل‌قبول بوده. آن‌گونه که من در این چند روز نظر اهالی رسانه، منتقدان و مخاطبان مردمی را گرفتم و یا در گزارش‌ها دیدم معدل رضایت مخاطبان  قابل قبول و نسبتاً بالایی است. در شرایطی که کرونا  محدودیت فراوانی برای جریان تولید ایجاد کرده، این سطح کیفی امیدوارکننده است. مخاطبان ما از کیفیت آثار ابراز رضایت کردند، امیدوارم این چند روز باقی‌مانده را هم به خوبی و خیر و خوشی سپری کنیم و جشنواره در روز 22 بهمن با خاطر خوش به سرمنزل پایانی‌ برسد.


آنا: مشکل خرید بلیت اینترنتی و مشاهده مواردی از عدم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در یکی دو روز اول جشنواره  بازتاب فراوانی در رسانه‌ها داشت. ستاد برگزاری جشنواره سی و نهم برای حل این موضوع چه اقداماتی انجام داد؟


 طباطبایی‌نژاد: مشکل ما همان روزهای اول بود که برای چند ساعت شرایط عرضه بلیت با وقفه‌ مواجه شد که آن‌هم به سرعت برطرف شد. به جز این موضوع، هیچ مشکلی وجود نداشت. همه موارد ایمنی و پروتکل‌ها به دقت رعایت شده است. خود من به خیلی از سینماهای مردمی سر زدم. با ناظران‌ صحبت کردم و تذکرات لازم را دادم.


بحث فاصله‌گذاری، تب‌سنجی، ضدعفونی‌کردن سالن‌ها، عدم مصرف تنقلات حین نمایش، عدم برداشتن ماسک حین تماشای فیلم، همه موارد را از ناظران‌ خواسته‌ایم. خیلی از سانس‌ها هم خودم شخصاً همراه با رئیس سالن حاضر شدم. اگر نکته‌ای بوده تذکر داده‌ام. خوشبختانه موارد تخلف بسیار معدود بود و شرایط خوبی  برقرار است.


در این یک هفته، ناظران وزارت بهداشت و درمان به صورت مرتب  هم در سینماهای مردمی و هم در سینمای رسانه حضور داشتند. همین امروز هم ساعاتی پیش مراجعه کردند و همه موارد را بررسی و تأیید کردند. در تمام سینماهای ما مأمور اورژانس حضور دارد. در سینمای رسانه پزشک حضور دارد و همه چیز را سعی کردیم به بهترین شکل برگزار کنیم. ان‌شاءالله که هیچ مشکلی پیش نیاید و با همین شکل مطمئن و ایمن پیش برویم.


آنا: به نظر می‌رسد  اولتیماتوم  روز اول ستاد ملی مقابله با کرونا خطاب به دبیرخانه جشنواره در تقویت این فضا خیلی موثر بود؟


 طباطبایی‌نژاد: وظیفه‌ای به عهده ستاد ملی کرونا است و آن هم اینکه حداکثر مراعات و نظارت و دقت را بر همه تجمعات داشته باشد، خب یکی از آن تجمعات، جشنواره فیلم فجر است که جماعتی کنار هم جمع می‌شوند؛ بدیهی است که این حساسیت برای ستاد به وجود بیاورد. ما هم از آنها سپاسگزاریم که تذکرات لازم را به ما می‌دهند ولی هم به ستاد اطمینان خاطر دادیم و هم به علاقه مندان به سینما این اطمینان خاطر را می‌دهیم که  دائم با دوستان‌ در وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا در ارتباطیم، دائم مورد نظارت هستیم. اگر نکته‌ای لازم باشد تذکر می‌دهند، ما هم مراعات می‌کنیم. خوشبختانه در بازدیدهایی هم که داشتند از آنچه که اتفاق افتاده ابراز رضایت کردند و الحمدلله هیچ نکته نگران‌کننده‌ای نیست.


آنا: این شایعه  که دبیرخانه  ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت تحت فشار بود که جشنواره را  در همان روز پانزدهم بهمن به پایان برساند را رد می‌کنید؟


طباطبایی‌نژاد: بله آن یک تذکری بود که اگر شرایطی مراعات نشود، تصمیم جدیدی خواهند گرفت  که خب ما آن شرایط را رعایت کردیم و اگر نکته‌ای بود هم برطرف شد. الان هیچ جای نگرانی نیست، دوستان هم آن تذکر را مشروط بر عدم رعایت کرده بودند که ما هم به آنها اطمینان خاطر دادیم که همه موارد رعایت می‌شود و هیچ جای نگرانی نیست.


چهارمین روز از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر


آنا: با توجه به  حذف برخی هزینه‌های جشنواره به خاطر محدودیت‌های ناشی از کرونا، در فضای مجازی برخی شایعات و اظهارنظرها درباره محل هزینه‌کردن این میزان صرفه‌جویی مطرح شده است. این که قرار است این مبالغ در حق‌الزحمه ستاد اجرایی سرشکن شود و یا میزان جوایز برگزیدگان افزایش یابد و .... 


طباطبایی‌نژاد: جشنواره فیلم فجر مثل هر رویداد سالانه دیگر دو گونه هزینه دارد؛ هزینه‌های جاری  رو به افزایش است و با توجه به تورم سال به سال افزایش پیدا  می‌کند. بخشی از هزینه‌ها مثل هزینه جوایز، هزینه پرداخت حق نمایش فیلم‌ها در مراکز استان‌ها و... هم ثابت هستند. ما تقریباً چیزی حدود یک میلیارد و و 200  میلیون تومان هزینه پخش آثار در مراکز استان داشتیم یا مجموع جوایز ما یک میلیارد تومان است. بخش عمده این هزینه‌‌ها ثابت است  و ربطی به محدودیت‌های کرونایی ندارد. هیچ تغییری در هزینه‌های جشنواره به معنای رسمی‌ آن نداریم و قرار هم نیست چیزی به جایی منتقل شود.



درباره نمایش فیلم «قاتل و وحشی» ما تصمیم‌گیر نیستیم



در بحث پذیرایی، سال‌های قبل در کاخ جشنواره ناهار یا شام می‌دادیم. طبیعی است که امسال به لحاظ رعایت پروتکل‌ها اصلاً این امکان برای‌مان مقدور نیست. در برج میلاد یک پذیرایی بسیار محدود داریم. در پردیس  ملت فقط آب خوردن گذاشته‌ایم. من  پیش از این هم از دوستان و اهالی رسانه عذرخواهی کرده‌ام که به علت  رعایت شیوه‌نامه‌ها نمی‌توانیم پذیرایی کنیم. اگر که در فضایی مثل برج میلاد  بخواهید پذیرایی گسترده‌ای داشته باشید، یک جمعی باید کنار هم قرار بگیرند که این به لحاظ شیوه‌نامه‌ها اشکال پیدا می‌کند. اینها در هزینه‌های ما تأثیر زیادی ندارند.  بله، ما سعی کرده‌ایم که هزینه‌های جشنواره را کاهش دهیم و هزینه هم قرار نیست از جایی به جایی منتقل شود.


 آنا: با توجه به صحبت‌هایی که در نشست خبری  پیش از برگزاری جشنواره داشتید و از احتمال  نمایش فیلم «قاتل  و وحشی»  برای منتقدان و اهالی رسانه گفتید، آیا این امکان در روزهای باقیمانده فراهم خواهد شد؟


طباطبایی‌نژاد:درباره نمایش فیلم «قاتل و وحشی» اساساً ما تصمیم‌گیر نیستیم. جشنواره تابع‌ نظر شورای پروانه نمایش، سازمان سینمایی و در نهایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. اگر معاونت نظارت سازمان سینمایی این اجازه را به ما بدهد، می‌توانیم حسب درخواست اهالی رسانه این کار را انجام دهیم ولی بعید می‌دانم که این اتفاق بیفتد.


آنا:  این فرایند شامل درباره سایر فیلم‌هایی که در جمع آثار برگزیده نیستند هم خواهد شد؟ نیستند چطور؟


طباطبایی‌نژاد: درباره آن فیلم‌ها تقاضاهایی شده است؛ اگر اجازه داشته باشیم می‌توانیم در موردش تصمیم بگیریم که هنوز هم تصمیمی گرفته نشده است.


آنا: درخواست نمایش برای «قاتل و وحشی»  به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم  منتقل شده است؟


طباطبایی‌نژاد: بله، خود آقای نعمت‌الله درخواست کردند و درخواست‌شان هم در حال بررسی است اما مجموعاً تا این لحظه هیچ تصمیمی در مورد آن گرفته نشده است. برای فیلم‌های دیگری که متقاضی نمایش خارج از مسابقه بودند، جلساتی را با دوستان داشتیم و بررسی کردیم که آیا می‌توانیم یک بخش خارج از مسابقه داشته باشیم؟ مشکل این بود که صاحبان فیلم متقاضی نمایش در کاخ جشنواره میلاد و ملت هستند و اگر ما بخواهیم نمایش بگذاریم، لزوماً باید صبح باشد.  آن‌وقت رفت و آمد خبرنگاران و منتقدان را مشکل می‌کند؛ پذیرایی‌شان برای ناهار دچار وقفه‌ می‌شود، یا ما باید پذیرایی کنیم که به‌لحاظ پروتکلی نمی‌توانیم، اگر هم پذیرایی نکنیم، رفت و برگشت آنها یا شرایطی که اینجا بخواهند غذا تهیه کنند دشوار می‌شود. محدودیت‌های کرونای و زمانی واقعاً تصمیم‌گیری ما را برای این بخش دشوار کرده است.


پنجمین روز از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر


 من خودم  علاقه‌مند بودم که فرصتی پیش بیاید و بتوانیم تعدادی از فیلم‌هایی که از بخش مسابقه جا ماندند را نمایش دهیم آثاری که بخشی از آنها  واقعا شایسته‌ بودند؛ حالا یک پله پایین‌تر یا بالاتر که تابع سلیقه هیئت داوران بوده است.  ممکن است اگر یک گروه داوری باشند، یکی دوتا از این فیلم‌ها  انتخاب نمی‌شدند و از فیلم‌هایی که بیرون هستند داخل می آمدند.


این طراحی را داشتیم که  چند نمایش برای آن فیلم‌ها  بگذاریم اما واقعاً  اجرایی شدن آن  از حیث زمان نمایش ممکن نبود و به‌لحاظ اجرایی برای ما عملیاتی نشد وگرنه من خودم دوست داشتم فرصت نمایش را برای آثار همکاران فیلمساز فراهم کنم.


 انتهای پیام/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب