«منصور» یک سند تصویری برای ثبت در تاریخ است
به گزارش خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، فیلم سینمایی «منصور» به کارگردانی سیاوش سرمدی و تهیهکنندگی جلیل شعبانی در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. این اثر سینمایی برشی از زندگی شهید «منصور ستاری» فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سالهای 1365 تا 1373 را روایت میکند.
محسن قصابیان از بازیگران و کارگردانان شناختهشده تئاتر است که تجربه بازیگری در سینما و تلویزیون را نیز داشته است. سال گذشته نیز فیلم سینمایی نیوکاسل به کارگردانی او اکران شد. قصابیان ایفاگر نقش شهید ستاری در این فیلم است.
شعار ندادیم
او در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره حضورش در این پروژه سینمایی گفت: کیومرث مرادی از دوستان قدیمی من که بازیگردان و مسئولان انتخاب بازیگری این فیلم بود، تماس گرفت و فیلمنامه را فرستاد. وقتی آن را خواندم دیدم که برخلاف بسیاری از آثار مرتبط با دفاع مقدس و یا فیلمهایی که درباره چهرههای شاخص جنگ ساخته میشود متن و قصه روانی دارد. دنبال شعار دادن نیست و حرفی برای گفتن دارد.
قصابیان افزود: در ادامه هم وقتی حضورم در این فیلم جدیتری شد، دیدم با تعداد زیادی از عوامل آن آشنا هستم و با برخی سابقه همکاری نیز داشتم که همین هم فضا را برای من بیشتر باز کرد. با جلیل شعبانی همدانشکده بودم؛ با علی هاشمی دستیار کارگردان فیلم هم قبلاً کار تئاتر داشتم. با بابک کریمی و شهرام خلج هم سابقه همکاری داشتم.
وی عنوان کرد: نگاه سرمدی به شخصیت شهید ستاری متفاوت بود و دوست داشت یک کار جذاب بسازد. شخصیتی که ما از شهید ستاری در فیلم میبینیم نه تنها مخاطب را دلزده نمیکند بلکه تماشاگر با او و چالشهای اطرافش احساس همدردی میکند. این جذابیت و روانبودن فیلمنامه برای من هم مهم بود و در این چند روز بازخوردهای مثبتی از آن گرفتم.
بیشتر بخوانید:
«منصور»؛ پرتره یک ارتشی کاریزماتیک
چالشهای رسیدن به شخصیت شهید ستاری
بازیگر نقش شهید ستاری در فیلم «منصور» با اشاره به اینکه شباهت ظاهری با شخصیت اصلی داستان هم معیار مهمی برای ساندگان این اثر بوده است اظهار کرد: این که با ابزار گریم و البته تکنیکهای بازیگری کاری بکنیم که تماشگر من را به عنوان شهید ستاری باور کند مهم است، اما به هرحال هر چقدر هم در این زمینهها توانمند باشیم، من نمیتوانم 100 درصد مثل شهید ستاری شوم. ایشان ویژگیهای منحصر به فردی در ظاهری و شیوه گفتار و رفتار خود داشته است. این چهره تاریخی از فیلتر فیزیک و چهار بُعد شخصیتی من رد میشود تا در نهایت به آن خروجی برسد که ما روی پرده دیدیم. امیدوارم آن چه اتفاق افتاده برای همکاران و کسانی که با این بزرگوار همراه بودند خوشایند باشد.
وی درباره چگونگی رسیدن به این نقش نیز گفت: در جریان بازی در چنین آثاری، رجوع به مستنداتی مثل فیلم و صدای شخصیت بخشی از کار ماست. من علاوه بر این که از تحقیقات انجام شده سیاوش سرمدی استفاده کردم، خودم هم تحقیقات میدانی داشتم. به خانه پدری شهید ستاری رفتم؛ با دوستان و نزدیکان این شهید بزرگوار صحبت کردم و فیلمهایی را دیدمکه موجود بود. البته صرفاً دنبال این نبودم که عیناً شیوه صحبت و زبان بدن شهید ستاری را در کار پیاده کنم.
تصویر قهرمانان دفاع مقدس بر پرده سینما
قصابیان افزود: با این که این فیلم یک اثر سینمایی پرتره و مربوط به یک قهرمان ملی معاصر است، اما فراموش نکنیم که فیلم مستند نیست و نیاز به پرداخت شخصیتی دارد که بخشی از آن به عهده نویسنده و کارگردان و بخشی هم به عهده من به عنوان بازیگر است. یک از وجوه شخصیتی برجسته تیمسار ستاری قدرت رهبری و تصمیمگیری در شرایط بحرانی و در عین حال نگاه مهربانانه او به اطرافیانش بود. این دو خصلت به ظاهر متناقض برای ما مهم بود.
وی درباره ضرورت تولید آثار سینمای با چنین مضمونی نیز عنوان کرد: بالاخره در هر کشوری و با هر فرهنگی، قهرمانان ملی و سربازانی که برای دفاع از خاک و مردم و هویت آن زحمت کشیدهاند جایگاه ویژهای دارند و با زبان ادبیات و هنر به آن میپردازند. فیلمسازان و هنرمندان ما در سینما و تلویزیون در این مسیر گامهایی برداشته و تولیداتی داشتهاند که گاهی موفق و گاهی ناموفق بوده؛ فیلم «منصور» هم یک سند تصویری از یک شخصیت نظامی اثرگذار در جنگ تحمیلی است و هم میتواند نسل جوان را با یک قهرمان ملی آشنا کند.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/