دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ذاکری:

اینترنت دانشگاه‌ها باید تقویت شود/ ایجاد انقلاب علم و فناوری در گرو حمایت از دانشگاهیان

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه نزدیک به هزار و 500 دانش‌آموخته این دانشگاه از طریق دفاع مجازی فارغ‌التحصیل شدند، گفت: توسعه زیرساخت‌ لازم آموزش بر بستر مجازی برای ۱۵ هزار دانشجو فراهم شده است اما اینترنت دانشگاه باید تقویت شود.
کد خبر : 560189
13971109001022_Test_PhotoN.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جبارعلی ذاکری، رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا و آموزش مجازی دانشجویان، از اواخر اردیبهشت امسال هدایت تحصیلی پایان‌نامه‌ها به‌صورت مجازی فراهم شد، گفت: آموزش از بدو شروع کرونا در دانشگاه‌ که ساختار مناسبی برای آموزش مجازی داشته و امروز تقویت شده است با قدرت دنبال می‌شود به‌طوری‌که همه دانشکده‌های ما با شرایط محدودیت‌های آموزش حضوری به دلیل کرونا تطبیق پیدا کرده‌اند؛ در واقع توسعه زیرساخت‌ لازم آموزش بر بستر مجازی برای بالغ بر ۱۵ هزار دانشجو فراهم شده است.


وی ادامه داد: از زمان شیوع ویروس کرونا، آزمایشگاه مجازی برای ایجاد ارتباط استاد با دانشجو فراهم کردیم. همچنین از ۱۸۰ دانشجوی ارشد ورودی سال ۹۶ این دانشگاه نزدیک به هزار و 500 دانش‌آموخته از طریق دفاع مجازی فارغ‌التحصیل شدند.


رئیس دانکاه علم و صنعت ایران با اشاره به اینکه تسهیلات حداقلی حضور دانشجویان برای رعایت پروتکل بهداشتی فراهم کردیم، گفت: از طرفی خوابگاه برای دانشجویان با محدویت آموزشی انجام شد. زیرا در هر فضای خوابگاهی کاهش نفرات داشتیم. در واقع از ۷۰۰ متقاضی پذیرفته شده ۵۰ نفر حضور داشتند و سایر دانشجویان دیگر نیز در حال دفاع هستند. این در حالی است که آزمایشگاه دانشگاه زمان‌بندی شد؛ به طوری که تلاش کردیم در ۱۰ ماهی که شرایط کرونا در کشور حاکم است نگذاریم سرعت رشد علمی در دانشگاه یا استفاده از ظرفیت مراکز فناوری کم شود و اکنون براساس برنامه راهبردی دانشگاه شتاب لازم را داریم.


ذاکری بیان کرد: ما در شرایط کرونا حضور اعضای هیئت علمی و دانشجویان را در دانشگاه با محدودیت کنترل کردیم، حتی در آزمایش‌های میدانی هم محدودیت‌ها وجود دارد. همچنین باید بگویم با توجه به وجود تیم‌های تحقیقاتی دانشگاه، پروژه‌های خوبی تعریف شده است. در واقع کرونا اگر از شتاب حرکتی کم کرده اما امیدواریم نتایج خوبی داشته باشیم. فعالیت بارز دانشگاه در طول یک سال گذشته این بود که طی توافق با وزارت نفت دو انستیتو ایجاد کردیم. همچنین با هماهنگی شرکت گاز دومین انستیتو میترینگ ساختیم.


فناورمحور شدن مقالات


وی افزود: در طول چهار سال گذشته  نه تنها دانشگاه در نشر مقالات علمی و پژوهشی، خروجی بین‌المللی خوبی داشته است، بلکه مقالات را به سمت فناورمحور شدن ترغیب کرده‌ایم. همچنین در ارتقای اعضای هیئت علمی و هم در حوزه مهندسی معماری و شهرسازی، طرح‌های ارزنده‌ای را در کارهای اجرایی وارد کرده و ارزیابی داشته‌ایم، در واقع نگاه تک‌بعدی به مقالات نباید نباشد. البته آیین‌نامه‌ وزارت علوم این اختیار را به دانشگاه داده که فعالیت فناورانه اساتید را به‌عنوان امتیاز در نظر بگیریم.


وابسته بودن دانشگاه به بودجه دولتی باید بازنگری شود


ذاکری با اشاره به دو موضوع مجازی شدن همه فعالیت‌های آموزشی دانشگاه و همچنین سهم ناچیز تحقیقات در هزینه‌کرد دانشگاه‌ها، گفت: فعالیت دانشگاه‌ها امروز وابسته به بودجه دولتی است که این موضوع نیز باید بازنگری شود؛ به این معنی که دانشگاه‌ها باید استقلال‌ داشته و خودشان با فعالیت‌های علمی و اقتصادی بتوانند نه تنها خرج خود را درآورده بلکه در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی مشارکت داشته باشند که اگر این اتفاق رخ دهد فاصله دانشگاه‌های برتر کشور برای تبدیل شدن به یک مرکز کارآفرینی علمی به کوتاه‌ترین زمان ممکن خواهد رسید.


ایجاد انقلاب علم و فناوری در گرو حمایت از دانشگاهیان


وی خاطرنشان کرد: امروز با همه کمبودهای اقتصادی و ارتباط با صنعت و زیرساخت‌های تحقیقاتی شاهد تحول اساسی در رشد علمی و دستاوردهای کاربردی هستیم که اگر حمایت‌های لازم انجام شود یک انقلاب علم و فناوری اتفاق خواهد افتاد.


منبع: فارس


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب