یک کارشناس: سوختن گاز غیراستاندارد در منازل یکی از دلایل آلودگی هواست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، آلودگی هوا امسال نسبت به سالهای گذشته شدت زیادی پیدا کرد و از سویی این مشکل تنها به کلانشهرها و شهرهای صنعتی نشد و موج آن به کل کشور تسری پیدا کرد.
هر ساله عوامل مختلفی در بحث آلودگی هوا در فصل سرما مطرح میشد که تردد خودروهای فرسوده، بنزین بیکیفیت و سوزاندن مازوت از جمله آن بود اما این عوامل مربوط به شهرهایی میشد که تردد خودرو در آن زیاد بوده و یا در نزدیکی آنها شهرکهای صنعتی قرار دارند اما آلودگی که در سال جاری شاهد آن بودیم شامل شهرهای کوچک و غیرصنعتی نیز بود.
حمید سرخیل عضو هیئتعلمی دانشکده محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با موضوع آلودگی هوا اظهار کرد: ما هر ساله در این بازه زمانی با آلودگی هوا مواجه هستیم و هر از چندگاهی عامل و منشاء جدیدی در ارتباط با آن مطرح میشود.
وی ادامه داد: وقتی آلودگیهای اخیر را حتی در شهرهای غیرصنعتی و کمجمعیت هم مشاهده میکنیم نشان میدهد که دیگر با عوامل آلایندهای پیشین روبهرو نیستیم. پیش از این احتراق ناقص خودروهای غیراستاندارد در ترافیک، بنزین بیکیفیت، گاز مصرفی نیروگاهها و اخیراً مازوت بهعنوان منشاء آلودگی هوا در فصل سرما مطرح شده بود.
عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست تصریح کرد: اگر سوزاندن مازوت در شهرهایی است که در مجاورتشان نیروگاه تولید برق قرار دارند و یا مصرف گازوئیل توسط خودروهای سنگین فرسوده و همچنین صنایع از عوامل آلودگی است پس چرا ما در شهرهای کوچک و کل کشور شاهد آلودگی بودیم؟
سرخیل با اشاره به این مطلب که سوخت مازوت ما دارای گوگرد بوده و ناخالصی دارد و همچنین بنزین مصرفی داخل کشور هم از استاندارد لازم برخوردار نیست، افزود: البته این بدان معنی نیست که ما در کشور توان تولید گاز، بنزین و مازوت باکیفیت را نداریم بلکه ما در مقیاس کوچک امکان تولید مشتقات پالایشگاهی باکیفیت را داریم که به صادرات اختصاص مییابد اما زمانیکه بار مضاعف مصرف داخل مطرح میشود تولید استاندارد آن با مشکل مواجه میشود.
این کارشناس محیط زیست در ارتباط با تولید گاز نیز عنوان کرد: موضوع گاز نیز از این قاعده مستثنی نیست و اولویت صادرات بیش از مصرف داخل اهمیت دارد و بهنظر میرسد یکی از عوامل مهم آلودگی سراسری در کشور در دوهفته گذشته ناشی از مصرف گاز بیکیفیت در مصارف خانگی باشد..
وی در ادامه یکی از مهمترین علل بروز چنین شرایطی را تحریم دانست و افزود: زمانیکه ما در پالایشگاههایمان در بحث تعمیر و نگهداری نیازمند قطعاتی هستیم و شرایط تحریمی باعث اختلال در این فرآیند باشد باعث میشود تا فرآیند پالایش بهطور کامل انجام نشود.
این عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست در پایان با بیان اینکه صادرات گاز و برق اولویت بالاتری نسبت به حل مسأله آلودگی هوا دارد، عنوان کرد: نباید با اولویتبندیهای اشتباه سلامت مردم، محیط زیست و اکولوژی کشور را دچار تهدید کرد. در چنین شرایطی تنها وضع قوانین (مثل هوای پاک) راه علاج نیست بلکه میبایست با شفافسازی مسئولان و عمل به قانون شرایط را برای حفظ سلامت عامه مردم فراهم کنیم.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/