ثروت اصلی ایران به جای نفت، کارخانه فناوری «های وی» خواهد شد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جلسه هیئتامنای مشترک پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت پردیس عصر امروز به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد.
اسحاق جهانگیری در این جلسه با تأکید بر ضرورت شناسایی و رفع موانع پیش روی پارکهای علم و فناوری، شرکتهای دانشبنیان و استارت آپ ها در کشور گفت: برخی از این موانع، موانع مادی نیست بلکه سوءتفاهمهایی است که تبدیل به مسئله شده و لازم است با دستگاههای مسئول مذاکره و این مسائل حلوفصل شود.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به بازدید خود از کارخانه نوآوری "های وی" از شعبههای پارک فناوری پردیس اظهار کرد: این کارخانه مجموعهای از جوانان خلاق و نوآور را دور هم جمع کرده و مشغول فعالیتهای خلاقانه و جدید هستند
جهانگیری اظهار داشت: مجموعه فعالیتهای دانشبنیان و حضور جوانان خلاق در کارخانه فناوری "های وی" این پیام را به جامعه میدهد که اگر زمانی تصور میشد که ثروت اصلی ایران نفت، گاز، منابع طبیعی و موقعیت جغرافیایی است، امروز بزرگترین سرمایه مغز و دانش جوانان است که برای کشور ارزشافزوده ایجاد میکند.
معاون اول رئیسجمهور افزود: به همین دلیل است که جهتگیری اصلی وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور و دیگر دستگاههای متولی این است که شرایطی فراهم کنند تا تحولات علمی کشور با تحولات علمی دنیا سازگاری داشته باشد و دانش در کشور به ارزشافزوده تبدیل شود تا جامعه آن را لمس کند.
جهانگیری اظهار داشت: پارکهای علم و فناوری، نهادهای واسط مناسبی هستند که از یک سو به تولید علم و فناوری اهتمام دارند و از طرف دیگر به بازار و جامعه متصل هستند و خوشبختانه تعداد این پارکها و شرکتهای دانشبنیان در سالهای اخیر از رشد قابل توجهی برخوردار بودهاند.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: در همین چند سال اخیر که جهتگیری دولت حمایت از شرکتهای دانشبنیان بوده و یکی از رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی دانشبنیان کردن اقتصاد است، تعداد شرکتهای دانشبنیان و میزان فروش محصولات آنها از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است.
جهانگیری با اشاره به دغدغههای مطرح شده از سوی جوانان در حین بازدید از کارخانه فناوری "های وی" افزود: یکی از مهمترین موانع پیش روی شرکتهای دانشبنیان بروکراسی اداری است که متأسفانه همواره در کشور به عنوان معضلی پیش روی سرمایهگذاران بوده است و این مشکل برای شرکتهای دانشبنیان به مراتب پیچیدهتر است که لازم است مقررات و آییننامههای اداری متناسب با شرایط امروز کشور اصلاح و موانع پیش روی شرکتهای دانشبنیان برطرف شود.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به گزارش دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور مبنی بر روند معکوس مهاجرت نخبگان تصریح کرد: جهتگیری سالهای اخیر مبنی بر تقویت اقتصاد دیجیتال و اقتصاد دانشبنیان باعث شده که مهاجرت نخبگان روندی معکوس داشته باشد و خوشبختانه بر اساس گزارشهای اعلام شده تعداد قابل توجهی از نخبگان به کشور بازگشته و مشغول کار علمی و تولید محصولات دانشبنیان هستند و 200 نفر از آنها نیز شرکت دانشبنیان راهاندازی کردهاند.
جهانگیری با اشاره به مزیتهای متعدد شرکتهای دانشبنیان و فعالیت استارت آپ ها افزود: آنچه مهم است این است که راهاندازی و فعالیت در شرکتهای دانشبنیان نیاز چندانی به اعتبارات مالی ندارد چرا که فعالیت این شرکتها متکی به دانش و خلاقیت جوانان و نخبگان کشور است.
در این جلسه که معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشور و معاون علمی و فناوری رئیسجمهور نیز حضور داشتند، رئیس پارک فناوری پردیس گزارشی از توسعه اراضی و فعالیتهای پارک و نیز کارخانه نوآوریهای وی ارائه کرد و گفت: در حال حاضر سه هزار و 562 عضو به عنوان شرکتهای دانشبنیان تحت پوشش خانواده پارک فناوری پردیس فعال هستند.
وی همچنین گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای همافزایی پارک فناوری پردیس با دستگاههای اجرایی و دانشگاهها ارائه کرد و به تشریح خدمات پارک فناوری پردیس برای تسهیل اشتغال و کسبوکار و حمایت از شرکتهای دانشبنیان جهت حضور در مناقصات پرداخت.
وی به نقشآفرینی ملی پارک فناوری پردیس در اقتصاد دانشبنیان اشاره و خاطرنشان کرد: پارک فناوری پردیس در سال گذشته 30 درصد از صادرات کل پارکها، 85 درصد از فروش پارکها و 10 درصد از کل شاغلین در پارکهای علم و فناوری کشور را به خود اختصاص داده است.
در ادامه این جلسه برخی موضوعات که در کمیسیون دائمی هیئتامنای پارک فناوری پردیس تصویب شده بود مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اعضای جلسه با آن موافقت کردند که گزارش عملکرد فعالیتهای پارک فناوری پردیس، عملیاتی نمودن فاز اول توسعه هزار هکتاری، توسعه فعالیتهای پارک در حوزه اقتصاد دیجیتال، مشارکت پارک فناوری پردیس با صندوق توسعه فناوریهای نوین در توسعه پارک و افزایش سرمایه این صندوق، بررسی و تصویب گزارش حسابرسی پارک فناوری پردیس منتهی به سال 97 و 98، بررسی و تصویب بودجه تفصیلی سال 98 و 99 پارک فناوری پردیس، تعیین نصاب معاملات سال 98 و 99 پارک فناوری پردیس و بررسی و اصلاح دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت کمیسیون دائمی پارک فناوری پردیس از جمله موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و تصمیمگیری قرار گرفت.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/