دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 بهمن 1399 - 00:05
نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس در گفتگو با آنا:

خجالت‌آور است که روحانی هر روز درباره کرونا صحبت می‌کند اما در خصوص اقتصاد، خیر!/ مخالف فیلترینگ اینستاگرام و توئیتر هستم

نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس گفت: خجالت‌آور که رئیس‌جمهور هر روز در مورد کرونا صحبت می‌کند اما در مورد مسائل اقتصادی حرفی نمی‌زند.
کد خبر : 557305
_MID0593.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- فرشته صائمی؛ حسن نوروزی که با ورود به مجلس یازدهم و مطرح کردن بحث فیلترینگ اینستاگرام، اولین حاشیه را برای این مجلس کلید زد، با گذشت بیش از هشت ماه با تأکید بر ناکارآمدی‎های دولت در زمینه اینترنت، از موضع خود در قبال فیلترینگ عقب‌نشینی کرد. البته نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس صحبت‌هایی هم درباره موضوعات اقتصادی کشور و ناکامی دولت در این عرصه داشت و به زعم خودش معتقد بود رئیس جمهور باید از خجالت استعفا دهد.


در بخش اول گفتگوی تفصیلی خبرگزاری آنا با حسن نوروزی به موضوعاتی همچون ضعف قوانین در حوزه‌های مختلف، برگزاری دادگاه‌های مفاسد اقتصادی، اعدام قاچاقچیان مواد مخدر, اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی و شفاف‌سازی اموال مسئولان و نقاط قوت و ضعف سند تحول قضایی اشاره شد، (اینجا بخوانید) و اکنون قسمت دوم این گفتگوی تفصیلی خدمت مخاطبان تقدیم می‌شود:


آنا: با توجه به قانون ترک فعل که از سوی رئیس قوه قضاییه بر آن تأکید شد، تا چه اندازه می‌توان عملکرد دیگر مسئولان را زیر سوال قرار داد؟


نوروزی: همانطور که قوه قضاییه برای ترک فعل مجازات در نظر گرفته و در نتیجه آن ترک فعل یک مسئول مجازات دارد لذا رؤسای دادگستری، دادستان‌های عمومی و نظامی، مدیران و مسئولان دیوان عدالت هم اگر بخواهند در برابر تخلفات مسئولین سکوت کنند، آنها هم مجازات می‌شوند. بنابراین هر کسی که مرتکب به ترک فعل شود و خطای وی محرز گردد، باید مورد بازخواست قرار بگیرد.


آنا: کمیسیون قضایی چه برنامه‌ای برای برخورد با سرشاخه‌های فساد دارد؟


نوروزی: به آیت‌الله رئیسی توصیه می‌کنیم که در دادگاه‌های مبارزه با مفاسد از جسورترین و اندیشمندترین، شجاع‌ترین قضات استفاده کنند. قضات و اندیشمندان قضایی بسیاری در سراسر کشور حضور دارند. در حال حاضر قضاتی را داریم که طی بیست سال خدمت یک بار هم اخطار نگرفتند. لذا منظور این است که برای برخورد با فساد باید از قاضی استراتژیست استفاده شود. در شرایط فعلی جای محمدی گیلانی‌ها، محمدی ری‌شهری‌ها، آیت‌الله خزعلی‌ها در سیستم قضایی خالی است.


150 هزار نفر از زندانی‌ها نباید در زندان باشند


آنا: عدم همخوانی میزان مجازات با جرم صورت گرفته یکی از چالش‌های پلیس با قوه قضاییه است، نظر شما در این مورد چیست؟


نوروزی: کاری به دزدی‌های خُرد و آنهایی که از صندوق‌های کمیته امداد دزدی می‌کنند و کفشی برمی‌دارند، ندارم چراکه این جرایم با درایت و مدیریت دادستان قابل کنترل است. یکی از مواردی که ترویج پیدا کرده و بسیار آسیب‌زا محسوب می‌شود این است که یک زمین‌خوار طی چهار سال هزار میلیارد سرمایه جمع می‌کند و برای پوشش اعمال ناشایست خود میان فقرا غذا پخش می‌کند و عکس می‌گیرد اما نکته اینجاست که نظام اقتصادی فعلی نیازی به این اطعام دادن‌ها ندارد بلکه آن هزار میلیارد تومان که متعلق به بیت‌المال است باید به سرجای خود بازگردد تا از این طریق به اوضاع فقرا به صورت زیربنایی رسیدگی شود. اینکه کشور ما در رتبه‌بندی بین‌المللی میزان فساد در رده 39 و 40 قرار  دارد، نشان می‌دهد که در حوزه برخورد با فساد جای کار فراوانی دارد. البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که وجود 240 هزار نفر در زندان‌ها هم شایسته نیست کمااینکه قطعاً 150 هزار نفر از این افراد نباید در زندان باشند. در زمینه دزدی‌ها صحبت بر روی این است که باید دست زمین‌خواران و دزدهای کلان قطع شود.


آنا: با حذف زندان از ناتوانی در پرداخت مهریه شاید تنها اهرم فشار یک زن در زندگی مشترک از بین برود؛ آیا هنگام تصویب چنین طرحی این نکته توسط کمیسیون قضایی در نظر گرفته شد؟


نوروزی: بحث سر این است که خدا در قرآن می‌فرماید خلقَ لکم ازواجاً لِتسکونوا الیها. خدا برای شما ازواجی را خلق کرده که به همدیگر محبت کنید، آرامش دهید. هم زن و هم مرد نیاز به آرامش دارد. اگر اصل اسلام رعایت و زندگی بر اساس اخلاق و تدیّن بنا شود، مسائلی نظیر زندان مطرح نمی‌شود. زندگی زندان و زد و بند نمی‌خواهد. البته اگر مسئله‌ای هم اتفاق بیفتد، طلاق هم انجام می‌شود. زندگی باید بر اساس تدیّن و بر و منش اسلامی شکل بگیرد.


روحانی 30 سال است که تقویت ایران را در ارتباط با اروپا می‌داند


آنا: اخیراً مقام معظم رهبری بر روی ممنوعیت واردات واکسن از برخی کشورها تأکید کردند، با توجه به تجربیات گذشته نظیر بحث خون‌های آلوده، آیا کمیسیون قضایی از طریق تصویب قانون به واردات دارو وارد شود؟


نوروزی: با نحوه و سبک تبلیغات دولت در زمینه کرونا مخالف هستیم. دولت آقای روحانی دولت مبارزه با معلول‌ها را جایگزین مبارزه با علت‌ها کرده است. به عبارت دیگر دولت به جای اینکه در مورد راه‌های برون‌رفت از بحران اقتصادی صحبت کند، مُدام در مورد کرونا صحبت می‌کند و این بسیار بد است، رئیس جمهوری که عضو مجلس خبرگان است، پیش از این معاون اتاق عملیات جنگ و نایب رئیس کمیسیون دفاع مجلس بوده، تا این اندازه سخیف و کوچک فکر کند. این خجالت‌آور که رئیس‌جمهور هر روز در مورد کرونا صحبت کند اما در مورد مسائل اقتصادی حرفی نزد. رئیس جمهور وقتی مشاهده می‌کند که در ردیف‌های بودجه سند 2030  آورده شده، ارزش پول کاهش پیدا کرده و در مجموع بهم ریختگی اقتصادی رخ داده، باید از شدت خجالت استعفا دهد. هر روز سخنگوی وزارت بهداشت به  صورت مستمر در مورد کرونا گفتگو می‌کنند که نتیجه‌ای هم ندارد. اگر می‌خواهند جلوی کرونا را بگیرند باید از اطبای طب سنتی که خاستگاه آن طب سنتی ایرانی و ابوعلی سینا است استفاده کنند.  علاوه براین در حال حاضر مراکز متعددی در داخل کشور واکسن کرونا را ساختند که بسیار خوب است. با توجه به این توانایی داخلی در ساخت واکسن، برای یک مسئول عالی‌رتبه کشور خفت و ننگ است که پیله کند باید از چین و آمریکا واکسن وارد شود که این خودش نوعی ضعف است . در حقیقت آقای رئیس جمهور از 30 سال قبل همیشه بحث تقویت ایران را در ارتباط با اروپا می‌داند چون خودش فارغ‌التحصیل غرب است.


آنا: در شرایط فعلی بحث استیضاح رئیس جمهور کلاً منتفی است؟


نوروزی: بحث استیضاح رئیس جمهور فعلاً منتفی است.


آنا: اخباری مبنی بر اختلاف میان وکلای قوه قضائیه و کانون وکلا به گوش می‌رسد آیا از فرار مالیاتی وکلا مطلع هستید؟


نوروزی: فرار مالیاتی توسط وکلا و  پزشکان صورت می‌گیرد البته غیر از صاحبان این مشاغل افراد زیادی به دنبال فرار مالیاتی هستند.


برای اجرایی کردن سند 2030 بودجه تخصیص می‌دهند


آنا: پیش از این بر فیلتر اینستاگرام، توئیتر و در مجموع فضای مجازی تأکید کردید، همچنان براین عقیده هستید؟


نوروزی: در شرایط فعلی با فیلتر فضای مجازی موافق نیستم. کمااینکه پیش از این نیز نگفتم فیلترینگ بلکه گفتم که آن روز وزیر آمده بود در مجلس، بحث فیلترینگ مطرح بود اما در این وضعیت موافق فیلترینگ نیستم چراکه ابتدا وزارت ارتباطات و فناوری باید اینترنت داخلی را تقویت کند. امروز بحث پولی شدن واتساپ مطرح است، چرا خودمان واتساپ نمی‌سازیم؟ وزیر ارتباطات چه کار می‌کند؟ فضای مجازی داخلی خودمان را تقویت نکردیم، نگاه‌مان به دست خارج است و از آنها استفاده می‌کنیم. بنابراین در وضعیتی که دولت در این رخوت، فرسودگی و استیصال قرار دارد، مخالف فیلترینگ هستم. وزیر ارتباطات حتی حاضر نیست بر روی ایتا، سروش و سایر نرم‌افزارهای داخلی سرمایه‌گذاری کند اما مخفیانه برای اجرایی کردن سند 2030 بودجه تخصیص می‌دهند.


انتهای پیام/4158/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب