روند بازگشایی دانشگاههای جهان پس از فروکش کردن کرونا چگونه خواهد بود؟/ همراهی آموزش حضوری با تدریس مجازی در هندوستان
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاههای جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاههای هند پس از 10 ماه تعطیلی سرانجام با کاهش همهگیری ویروس کرونا بازگشایی میشوند.
واکسیناسیون سراسری در هند از 16 ژانویه آغاز شده است. بسیاری از دانشگاهها پس از گذشت تقریباً یکسال آموزش آنلاین، آموزش حضوری را در پی خواهند گرفت.
براساس توصیههای کمیسیون کمکهای مالی دانشگاهها در هند؛ محققان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، دانشجویان پزشکی و دانشجویان سال آخر دوره کارشناسی در اولویت بازگشت به دانشگاهها قرار دارند. بر این اساس مابقی دانشجویان به آموزش مجازی ادامه میدهد.
البته تصمیم بازگشایی به ایالتها و نهادهای هر ایالت واگذار شده است. تعداد زیادی از دانشجویان علاقهمند هستند که به دانشگاهها برگردند.
آمار مبتلایان در هند در روزهای گذشته کاهش یافته و به 15 هزار نفر رسیده است در حالی که ماههای گذشته آمار روزانه مبتلایان به کرونا 100 هزار نفر نیز گزارش شده بود. بررسیها نشان میدهد که کلاسهای حضوری از راجستان در شمال، کرالا در جنوب، ادیشا در شرق، ماهاراشترا در غرب از سر گرفته شده است.
راجنیش جین، افسر ارشد هوشیاری در نامهای به معاونان و مدیران دانشگاهی مینویسد که مداخله شخصی آنها را در ارتقاء واکسنها و کمک به ارتباطات بهداشت عمومی را دنبال میکند. وی در ادامه مینویسد: دانشگاهها از طریق شبکهها و سایر سیستم عاملهای خود نقش مهمی را در این زمینه ایفا کردهاند.
مؤسسه فناوری صنعتی کالینگا، معروف به دانشگاه KIIT، قبلاً بخشی از کنترل همهگیری را عهدهدار بوده است، زیرا چهار بیمارستان در ادیشا و همچنین یک کلینیک در دانشگاه را برای مادران و کودکان افتتاح کرده بود.
ساسمیتا سامانتان، معاون حرفهای KIIT، میگوید که کارکنان پزشکی، پرستاری و دندانپزشکی در دانشگاهها حضور دارند اما بیشتر تدریسها مجازی باقی خواهد ماند زیرا این مؤسسه دورهها و امتحانات خود را از ابتدای محدودیتها با موفقیت به صورت آنلاین برگزار کرده است.
مزایای آموزش آنلاین
در این میان آموزش آنلاین مزایایی نیز داشته است. معاون حرفهای KIIT معتقد است که تغییر دیجیتال باعث انعطافپذیری سیستم آکادمیک و افزایش ارتباط و تعامل با متخصصان بینالمللی شده است.
معاون مؤسسه فناوری صنعتی کالینگا اضافه میکند: انتظار میرود پس از پایان همهگیری، فعالیتهای مجازی ادامه داشته باشد و مؤسسات آموزشی کشور را در کار با انعطاف پذیری بیشتر و با چشمانداز جهانی تسهیل کند.
پانکاج میتال، دبیر کل انجمن دانشگاههای هند (AIU)، که بیش از 800 عضو دانشگاه دارد، میگوید که ما امیدواریم که دانشگاهها بهزودی بازگشایی شوند.
تدوین پروتکلهای بهداشتی برای بازگشایی
راج کومار، معاون دانشگاه جین دال جهانی از تدوین دستورالعمل 80 صفحهای برای بازگشایی گام به گام دانشگاهها خبر داد. اقدامات شامل بازسازی کلاسها، فضاهای مشترک و حتی زمانبندی دوره برای فاصله اجتماعی است. این سند توصیه میکند که پردیسها نیاز به آزمایش، استفاده از فرمهای بهداشتی آنلاین و تنظیم فضاهای قرنطینه دارند.
تراکم جمعیت دانشگاهها را در برابر شیوع آسیبپذیر میکند به همین دلیل در این دستورالعمل بر بازگشایی با جمعیت کم و محدود تاکید شده است.
ادامه فعالیتهای مجازی در دانشگاهها
البته در این میان برخی معتقدند که دولت همچنان باید در حوزه فناوری اطلاعات سرمایهگذاری کند تا شکافهای موجود برطرف شود. یادگیری آنلاین برای مدتها مورد توجه نبود اما همهگیری ویروس کرونا سبب شد که آموزش آنلاین به صورت ناگهانی رشد کند. اساتید و دانشجویان مهارتهای جدیدی را آموختند و این مدل تدریس توسط بسیاری از دانشگاهها پذیرفته شد و منابع آموزشی با کیفیت خوب تولید شد.
در این میان بسیاری از کارشناسان معتقدند که تا عادی شدن شرایط باید ارتباطات بین دانشجویان و اساتید هر چند بهصورت مجازی تقویت شود. مؤسسه آموزش عالی جین دال از زمان محدودیتهای کرونایی تاکنون بیش از 20 هزار کلاس مجاری در طول دو ترم برگزار کرده است. راهاندازی ابزارهای توسعهیافته ازجمله کتابخانههای دیجیتالی، طراحی سیستم امتحان با هوش مصنوعی باعث شد که فعالیتهای حضوری در دانشگاهها به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/