تبعات خروج از اتحادیه اروپا برای دانشجویان انگلیسی چیست؟/ تاثیر تصویب یک قانون بر دانشجویان بینالمللی
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاههای جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا سبب شده اجرای طرح اراسموس در این کشور متوقف شود. اراسموس یک طرح بورسیه دانشجویی است که دانشجویان اروپایی در سراسر قاره سبز میتوانند از امکانات آن استفاده کنند. در واقع کل اتحادیه اروپا برای این دانشجویان بهعنوان یک کشور شناخته میشد و دانشجویان میتوانستند از همه امکانات آموزشی و پژوهشی دانشگاههای اتحادیه اروپا بهرهمند شوند اما با وجود خروج انگلیس از اتحادیه اروپا دیگر قرار نیست طرح اراسموس در انگلیس اجرایی شود.
این در حالی است که نخست وزیر انگلیس بوریس جانسون در اوایل سال جاری گفته بود كه این كشور به مشاركت خود در اراسموس ادامه خواهد داد.
تورینگ جایگزین اراسموس میشود
اکنون که قرار است که توافق برگزیت در میان انگلیس و اتحادیه اروپا اجرایی شود طرح دیگری به نام طرح تورینگ برای دانشجویان انگلیس به جریان افتاده است.
بر این اساس انگلیس سال آینده بیش از 100 میلیون پوند صرف طرح تورینگ، برای تحرک دانشجویان داخلی میکند که پس از انصراف از شرکت در اراسموس ایجاد میشود.
چگونگی اجرای طرح تورینگ
طرح تورینگ بودجهای را برای حدود 35 هزار دانشجو در دانشگاهها، کالجها و مدارس فراهم میکند تا در سال تحصیلی 22 و 2021 به محل کار و مبادلات علمی خود بروند.
وزارت آموزش عالی انگلستان اعلام کرده که طرح تورینگ فرصتهای مشابه اراسموس را برای تحصیل و کار دانشجویان در خارج از کشور فراهم میکند با این تفاوت که علاوه بر کشورهای اروپایی همه کشورهای جهان میتوانند از آن استفاده کنند.
بنا بر اعلام وزارت آموزش عالی انگلستان؛ دانشجویان مناطق فقیرنشین و محروم انگلستان نیز میتوانند از این طرح استفاده کنند در صورتی که قبلاً این امکان در طرح اراسموس وجود نداشت. وزارت آموزش عالی انگلستان از دانشگاهها دعوت کرد تا در همین روزهای آغازین سال 2021 برای شرکت در طرح تورینگ داوطلب شوند. متقاضیان موفق برای اداره این طرح کمکهزینه دریافت خواهند کرد.
بودجه طرح تورینگ در سالهای آینده نیز منوط به بررسی هزینهها در سال جاری میلادی شده است.
فرصتهای تورینگ
گَوین آلکساندر ویلیامسون وزیر آموزش و پرورش بریتانیا میگوید كه انگلستان این فرصت را داشت كه فرصتهای تحصیل در خارج از كشور را گسترش دهد و دانشجویان بیشتری را از این زمینه بهرهمند سازد.
وی ادامه میدهد: ما طرحی کاملاً بینالمللی طراحی کردهایم كه بر اولویتها متمركز است، این فرصتها به نفع دانشجویان و کارفرمایان و همچنین تقویت روابط ما با شرکای سراسر جهان است.
ویوین اشترن، مدیر دانشگاههای بینالمللی انگلستان، قبلاً خروج انگلیس از اراسموس را ناامیدکننده توصیف کرده بود اما طرح تورینگ را "پیشرفت خارق العاده" توصیف میکند.
البته بسیاری معتقدند که هزینهای که انگلیس برای اراسموس در نظر گرفته بود بالاتر از طرح تورینگ است.
با این حال کشورهای عضو اتحادیه اروپا اخیراً موافقت خود را با طرح جدید اراسموس برای حدفاصل 2021-27 اعلام کردهاند که هدف آن پوشش 10 میلیون نفر در 7 سال آینده با بودجه بیش از 26 میلیارد یورو است.
طرح تورینگ یک برنامه تبادل دانشجو است که توسط اندرو پاتینسون در سال 2021 بهعنوان جایگزین برای برنامه اراسموس اتحادیه اروپا راهاندازی شد.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/