حوزه مدیریت شهری به آیندهپژوهی نیازمند است/ بدون آیندهنگری پاسخگوی چالشهای پیشروی خود نیستیم
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره بین المللی برترین های پژوهش و نوآوری و دومین کنفرانس علمی مدیریت شهری که در سالن اجتماعات دانشگاه امیر کبیر برگزاری شد، بابک نگاهداری رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری شهرداری تهران با بیان اینکه طی دو سال گذشته تلاش شده تا در حوزه پژوهش های شهری رویکرد متفاوتی را در نظر بگیریم و بر اساس آن رویکردها به هدفگذاری در پروژه های خود بپردازیم اظهار کرد: نگاه به مطالعات شهری و تحول در حوزه برنامه ریزی شهری یکی از رویکردهای ما در این مرکز بوده است. امروزه نگاه به مطالعات شهری در دنیا نسبت به سده های گذشته تغییر پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه در حوزه مدیریت شهری مسائل نسبت به گذشته ابعاد پیچیده تری دارند افزود: دیگر آنگونه نیست که یک رشته خاص مثل شهرسازی و یا معماری بتواند به تنهایی پاسخگوی مسائل مرتبط با حوزه شهری باشد. امروزه برای گسترش موضوعات شهری نیازمند مطالبات چند رشته ای و بین رشته ای هستیم.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری شهرداری تهران شبکه سازی در رشته های شهری را یکی از فقدان های حوزه مدیریت شهری معرفی کرد و گفت: در حوزه شهری هیچ شبکه سازی صورت نگرفته است اما تلاش کرده ایم تا با راه اندازی بانک اطلاعات پژوهش های شهری و همچنین راه اندازی سایت پژوهش یار شبکه سازی را درحوزه مدیریت شهری آغاز کنیم. در واقع به دلیل محدود بودن منابع و به منظور استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل ها باید به شبکه سازی بپردازیم.
نگاهداری با بیان اینکه استقرار نظام علم و فناوری در حوزه مطالعات شهری یکی دیگر از اقدامات انجام شده توسط این سازمان است گفت: راه اندازی کارگروه های تخصصی، راه اندازی پارک فناوری و نوآوری از جمله اقداماتی بوده است که در زمینه استقرار نظام علم و فناوری در حوزه مدیریت شهری انجام شده است.
وی تشکیل کارگروه مشترک با شورای شهر را به عنوان یکی دیگر از اقدامات این سازمان معرفی کرد و گفت: در این کارگروه لوایحی که در شورای شهر تصمیم گیری می شود مورد بررسی و تحقیق قرار می گیرد.
نگاهداری ادامه داد: ما باید آینده پژوه باشیم زیرا موضوعات شهری چند بعدی است و اگر آینده نگری نکنیم آماده پاسخگویی به چالش های پیش رو نیستیم.
انتهای پیام/