همه مشکلات اقتصادی به تحریمها مربوط است/ مردم افق روشنتری را شاهد هستند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت اظهار داشت: شاهد سالروز فرار شاه معدوم با حادثه مشابهی در سطح دیگری از جهان هستیم. ۲۶ دی ماه فرار آن مزدور نمادی برای رسوایی و پایان استبداد و استعمار خارجی در ایران بود و امروز هم با یک پدیده کمنظیری از سقوط یک مستبد دیگری در آمریکا مواجه هستیم.
رئیسجمهور اضافه کرد: آنجا هم بحث پایان یک دولت و آغاز دولت دیگر مطرح است. پایان یک دولت را با سرافکندگی و رسوایی از سوی کاخ سفید را میبینیم و نشان داد که در دنیا قلدرمآبی، نژادپرستی و زیر پا گذاشتن قانون پایان خوبی نخواهد داشت.
روحانی خاطرنشان کرد: در طول این سه سال گذشته که مردم عزیز و صبور ما برابر این تروریست بزرگ مقاومت کردند و بهرغم اینکه آنها میخواستند سه ماهه نظام را سرنگون کنند، خودشان با رسوایی سرنگون شدند.
وی تصریح کرد: این روزها پایان یک دولت نیست بلکه شکست یک سیاست یعنی سیاست فشار حداکثری علیه ملت بزرگ ایران است. امروز روز شکست سیاست تروریسم اقتصادی است که میخواستند زندگی مردم را به هم بریزند.
رئیس جمهور گفت: امروز در پایان این سه سال جنگ، خشونت و اقدامات تروریستی در کشور در پایان سال ۹۹ علی رغم همه فشارها شاهد یک حرکت و ثبات در اقتصاد کشور هستیم و انتظارات تورمی امروز شرایط دیگری پیدا کرد و مردم افق روشنتری را در پیش چشم خود می بینند.
روحانی با بیان اینکه وضعیت رشد اقتصادی ما تغییر کرده است، گفت: در سال ۹۹ با همه فشارها و ویروس کرونا اقتصاد مثبت در ۶ ماهه بودیم و در پایان شش ماهه دوم هم همه علائم به ما میگوید اقتصاد با نفت و اقتصاد بی نفت مثبت خواهد بود.
رئیس دولت تدبیر و امید گفت: امروز شاهد رشد ۶ و نیم درصدی در بخش صنعت هستیم و این نشان میدهد جهش و رونق تولید چیزی است که در جامعه خودمان وجود دارد.
وی اضافه کرد: در صنعت ساختمان که شاهد یک رکود بودیم امروز شاهد یک حرکت مناسب در ساختمانهای مناطق شهری با رشد ۴.۲ درصد هستیم؛ وقتی مسکن حرکت میکند پیشران حرکت در بسیاری از مشاغل و صنایع است و میتوانیم شاهد روند خوبی باشیم.
روحانی با اشاره به اینکه در تجارت کشور هم شاهد رشد و حتی در ماههای اخیر شاهد رشد در صادرات هستیم، تصریح کرد: همه این حقایق این واقعیت را به ما میگوید نه تنها سیاست فشار حداکثری و تروریسم اقتصادی آمریکا با شکست قطعی و حتمی مواجه است که طراحان این سیاست هم در حال سرنگونی هستند. نه تنها دولت این سیاست تمام شده است بلکه حیات سیاسی آنان هم برای همیشه به پایان رسیده است.
رئیس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: رئیس جمهوری که فهم سیاسی نداشت بر کشوری مسلط شد و یک وزیر امور خارجه سفیه و یک مشاور امنیت ملی افراطی نادان هم در کنارش قرار گرفته بود؛ خود او هم با تفکر تاجرمآبی و قماربازی داشت، کار را پیش میبرد که پایان کار او را هم دیدیم.
روحانی گفت: روزی که مردم ایران احساس پیروزی در برابر این فشار و تروریسم را شاهد هستند، مردم آمریکا شاهد یک شکست بزرگ در زندگی اجتماعی و سیاسی خود و یک شکاف بزرگ در داخل آمریکا هستند. ما گفته بودیم وقتی یک آدم قانونشکن نسبت به ملتهای مظلوم و مستقل دنیا قانونشکنی میکند، روزی نوبت خود ملت آمریکا هم فرامیرسد اما کسی باور نمیکرد که این آدم قانونشکن نسبت به ملت خود نسبت به امنیت خود و نسبت به مرکز قانونگذاری کشور خود دستور آشوب بدهد و آنجا هم مردم را علیه همان دموکراسی که خود معتقد هستند، بشوراند.
صدمات ترامپ به آمریکا به این زودیها جبران نمیشود
وی ادامه داد: پایان مسیر شکستن قانون، زیر پا گذاشتن تعهدات، زیر پا گذاشتن مقررات بینالمللی به نفع ملتها و به نفع خود ملت آمریکاست. صدماتی که این آدم به آمریکا زده، به این زودیها جبران نمیشود. تا بخواهد حیثیت آمریکا به روز قبل از ترامپ برگردد، سالیان دراز طول میکشد و بازگشت اعتماد جهانی به آمریکا سالها زمان میبرد. این خسارت عظیم و بزرگی بود که برای مردم آمریکا در این روزها به طور کامل ملموس و مشهود است.
رئیس دولت دوازدهم با اشاره به مواضع ضد ایرانی و ضد منافع ملت ایران برخی رسانههای خارجی و تکرار حرفهای آنان توسط چند نفر در داخل کشور گفت: متاسفانه چند نفری هم در داخل حرفهای رسانههای خارجی علیه ایران را تکرار میکنند و در کنار آنها هستند. آنان به جای اینکه بگویند آمریکا چه ظلمی به ملت ایران روا داشته است، با نادیدهانگاری گویی میخواهند پردهای روی همه ظلمها و فشارهای آمریکا علیه ملت ایران بکشند و بگویند آمریکا هیچ ظلم، فشار و جنایتی انجام نداده است که این حرف ناروا و غلط امروز به خوبی آشکار شده است.
روحانی ادامه داد: میخواهم معیاری برای مردم ایران روشن کنم کسانی که میگویند مدیریت چند درصد و تحریم چند درصد مشکل درست کرده است، مردم سال ۹۵ و سال ۹۹ را در کنار قرار هم قرار دهند. همان مدیرانی که سال ۹۵ کشور را اداره کردند همان مدیران با همان قدرت و با روحیه و توانمندی بیشتر و بهتر و با سابقه و تجربه بیشتر در سال ۹۹ کشور را اداره میکنند. بنابراین فرق اساسی به جنایت آمریکا بر میگردد و این تفاوت است و هرچه هست به تروریسم و تحریمها و فشارهای ظالمانه و غلط و نابجا مربوط میشود.
وی افزود: البته در این راه ناموفق بودهاند اما رنج فراوانی برای ملت ما به همراه داشته است؛ ملت صبوری کرد و خم به ابرو نیاورد. زانوان ملت ما در برابر این فشار خم نشد. اما در عین حال فشار زیادی هم به مردم وارد شد.
در لایحه بودجه نباید قانونگذاری صورت بگیرد
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بررسی لایحه بودجه در مجلس گفت: در لایحه بودجه، بودجه است و قانونگذاری در لایحه بودجه نباید صورت بگیرد. خود شورای نگهبان در این زمینه بسیار حساس است. از آنجایی که قانونگذاری در بودجه راحت است، یک نمایندهای پیشنهادی میدهد یک رأی میگیرد یک قانونی که باید لایحه شود و در دولت بحث شود و به شور اول و دوم برود بحث شود، یکدفعه با یک رأی و قیام و قعود به قانون تبدیل میشود. خصوصاً در ساعات آخر یک بند و یا تبصرهای را اضافه میکنند.
روحانی ادامه داد: ما در سالهایی که در مجلس بودیم، در بودجه به صورت سهشیفته کار میکردیم شب و ساعات آخر شب، یک نماینده پیشنهادی میداد و آن پیشنهاد تصویب و قانون میشد. شورای نگهبان بعد روی این مسئله دقت کرد و جلوی بسیاری از این موارد را گرفت و گفت در لایحه بودجه همان مسائل بودجه و مالیه است و باید دخل و خرج در آن روشن شود و هیچ جایی نیست که شما بخواهید در لایحه بودجه قانونگذاری کنید.
رئیس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: بنابراین تقاضای من از نمایندگان مجلس این است که در قانون دست مجلس باز است و لایحه ارائه میدهیم و آنها هم قادر هستند طرح بدهند در آینده هر قانونی که میخواهند اصلاح و تصویب میکنیم و یکدیگر را یاری میکنیم و باید کاری کنیم که در لایحه بودجه، قانونگذاری صورت نگیرد.
امینت یعنی قانون و مقررات تثبیت شده باشد
روحانی با بیان اینکه اقتصاد مردم، تولید و حرکت جامعه وابسته به امنیت است، اظهار کرد: امنیتی که ما عنوان میکنیم، برخی فکر میکنند، بگیر و ببند باشد یا نباشد، در خیابان دعوا نباشد یا بمباران نشود. این طور نیست. در امنیت مهم این است که قانون و مقررات تثبیت باشد. یعنی زمانی که ما یک قانونی وضع میکنیم و به مردم و سرمایهگذاران میگویم در اینجا پتروشیمی تولید کند و خوراک و مشخصات را برای وی مشخص میکنیم.
وی عنوان کرد: اگر فردا وزارت نفت عنوان کند که من تصمیم گرفتم که لوله گاز را از اینجا به یک مسیر دیگری تغییر بدهم. مگر چنین چیزی ممکن است؟ این یک ناامنی بزرگ است و دیگر کسی در کشور سرمایهگذاری انجام نمیدهد. ما باید بگذاریم مردم اطمینان داشته باشند و بر آن مبانی که سرمایهگذاری را انجام دادند بر همان مبنا بتوانند ادامه بدهند.
چیزی در مجلس تصویب نشود که امنیت سرمایهگذاری را دچار مشکل کند
رئیس جمهور گفت: یک وقتی خدای ناکرده در شبی، روزی در مجلس چیزی تصویب نشود که امید، اعتماد و امنیت مردم را در سرمایهگذاری، تولید، تجارت در حرکتهای اقتصادی دچار مشکل نکند وگرنه اگر دچار مشکل شوند دیگر کسی حاضر به سرمایهگذاری در کشور نیست.
روحانی ادامه داد: امنیت سرمایهگذاری در ابتدا برای مجلس است که هر روز قانون وضع نکند و برای دولت است که هر روز آییننامهها را تغییر ندهد و بعد هم برای قوه قضائیه است. سه قوه باید دست به دست یکدیگر بدهیم تا امنیت کشور درست شود و البته همه باید در کنار هم باشیم. تقاضای من است که به موضوع امنیت هم توجه کنیم و مواردی را که دولت، مجلس و قانون به مردم قول داده است یک وقتی در لایحه بودجه تغییراتی ایجاد نشود که این امنیت بر هم بخورد.
وی تصریح کرد: ما آماده هستیم و دولت این را لایحه به خوبی آماده کرده است. ما میدانیم که در سال آینده تا دولت بعدی عملا بر سر کار بیاید، ریاست جمهوری و تحلیف انجام شود از مجلس رأی اعتماد بگیرد و دولت سیزدهم تشکیل شود و شروع به فعالیت کند، حدودا ۵-۶ ماه از سال آینده میگذرد و حدود شهریور ماه است.
رئیس جمهور با بیان اینکه هم ما باید مجری قانون باشیم و هم دولت آینده مجری قانون و لایحه باشد، اظهار کرد: امیدوارم با همکاری یکدیگر بتوانیم به بهترین وجه این لایحه در مجلس تصویب شود و ما بتوانیم آییننامه لازم را بنویسیم و اجرا کنیم و شرایط بهتری در سال آینده در انتظار مردم باشد.
انتهای پیام/4106/پ
انتهای پیام/