گامی بلند برای خودکفایی تولید مواد اولیه داروسازی
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز با قدمت بیش از دو دهه در تولید مواد اولیه شیمیایی و دارویی گامی بلند در جهت تکمیل زنجیره تولید مواد اولیه دارویی برداشته است.
مدیر کارخانه شرکت کیمیاگران امروز با بیان اینکه این شرکت یکی از تولیدکنندگان اصلی مواد موثره دارویی کشور است که ماده اولیه بیش از ده داروی اساسی مورد نیاز کشور را تامین می کند و وی از تسریع سرمایه گذاری این شرکت برای ساخت واحدهای جدید در شهرک تولید مواد موثره دارویی به منظور تکمیل چرخه تولید مواد اولیه دارویی خبر داد.
وی افزود که این شرکت در حال تکمیل زنجیره ارزش تولید مواد موثره داروهای استامینوفن و آسپیرین است و بدین منظور، پس از افتتاح واحد استامینوفن در بهار سالجاری با حضور وزیر بهداشت، واحد آسپیرین نیز در حال تکمیل بوده و تا پایان سال تولید تجاری ماده موثره آسپیرین آغاز می گردد.
وی با تشریح طرح توسعه دیگر که تولید پارا آمینو فنل است، اظهار داشت که این ماده پایه تولید استامینوفن است که در حال حاضر از خارج وارد می شود و کیمیاگران امروز و مواد اولیه داروپخش با واردات این ماده اولیه، اقدام به تولید استامینوفن می کنند. اما این شرکت دانش بنیان پس از تحقیق و توسعه فراوان و ساخت کاتالیست ویژه و پیشرفته این فرایند، به دانش فنی دست یافته و اقدام به راه اندازی واحد پایلوت صنعتی نمود که در اوایل پاییز موفق به تولید آزمایشی گردید. در حال حاضر این شرکت با سرمایه گذاری حدود 6 میلیون دلاری در حال ساخت واحد تولید پارا آمینو فنل یا PAP با ظرفیت 4000 تن است.
مدیر کارخانه کیمیاگران امروز در ادامه اظهار داشت که با راه اندازی این واحد ضمن قطع واردات، نیاز این شرکت و دیگر تولیدکننده استامینوفن در کشور تامین می گردد و ایران به جمع صادرکنندگان این محصول استراتژیک افزوده خواهد شد.
وی از به ثمر رسیدن واحد تحقیق و توسعه شرکت در دستیابی به دانش فنی به منظور تکمیل زنجیره تولید استامینوفن و آسپیرین از طریق تولید پارانیترو فنل و نیترو کلرو بنزن و کلرو بنزن خبر داد و اظهار داشت که در کمتر از دو سال آینده، این شرکت ضمن بومی سازی کامل فرایند تولید، قادر خواهد بود تا ماده اولیه ای مانند بنزن که به صورت خام با قیمت حدود 500 دلار صادر می شود را به ماده موثره دارویی استامینوفن و آسپیرین با ارزشی بیش از 10 تا 20 برابر تبدیل نماید و می تواند پایانی بر خام فروشی نفت و فرآورده های نفتی و ایجاد ارزش افزوده در داخل کشور باشد.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/