شعر در دانشگاه مظلوم است/ استارتآپها مجالی برای دانشجویان باقی نمیگذارد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در اختتامیه هشتمین جشنواره شعر آیینی که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: یکی از برجستهترین ویژگیها و نقطه ممیزی که خداوند انسان را اشرف مخلوقات قرار داده، بیان و انتقال مفهوم در قالب بیان است. شعر بهنوعی این معجزه الهی در وجود بشر است که به برخیها افاضه شده که برجستهترین قالب بیان را دارند؛ اینکه بتوانیم مسائل را در قالب شعر بیان کنیم و با بیانی شیرینی به نصر درآوریم، معجزه ارزشمندی بوده که رسالتآور است.
وی با اشاره به قدرت اثرگذاری شعر گفت: شعر همواره اثرگذاری ویژهای دارد و از گذشته بهعنوان یک رسانه بوده و الان هم رسانه است و محتوابخش سایر رسانه است. پیامبر اکرم ةص) علیرغم اینکه پیامبر مهربانی است قاتل عموی خود حمزه سیدالشهدا را میبخشد؛ اما در برابر کسانی که با این رسانه در برابر دین ایستادند، سختگیرانهتر برخورد کرد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: شعر رسانه بود و امروز هم رسانه است. خیلیها ممکن است که شعر را نشناسند آن را بخوانند از آن لذت ببرند، اما از سرودن آن محروم هستند؛ کسانی که خداوند این خلاقیت را در وجود آنها نهاده و میتوانند شعر بسرایند مسئولیت بزرگی دارند.
رستمی با اشاره به برگزاری نشست شعر آیینی گفت: این نشست یکی از جلوههای ارزشمند فضای دانشگاهی است و علیرغم محدودیتها و تحکمی که ویروس کرونا در جوامع تحمیل کرده و خیلی از مجموعهها را به تعطیلی کشانده و به عالم مجازی برده، اما مجموعه اساتید، دانشجویان و دانشگاه علامه طباطبایی این جشنواره را برگزار کردند که نشان میدهد با وجود محدودیتها برگزاری جشنواره شعر آیینی بسیار مهم است.
وی یادآور شد: شعر امروزه هنوز در جایگاه خودش قرار نگرفته با وجود اینکه یکی از مباحث مهم رهبر انقلاب است و دیدار با شاعران جزو دیدارهای مهم ایشان است؛ اما هنوز با رویکرد رهبر انقلاب فاصله داریم و تاکنون نتوانسته در جایگاهی که باید قرار بگیرد.
دانشجویان نسبت به پیشینیان در انس با شعر عقبتر هستند
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به عدم توجه به شعر در فضای دانشگاهی گفت: شعر در فضای دانشگاهی مظلومیت بیشتری دارد به واسطه آموزشهایی که الآن در دانشگاهها است؛ دانشجویان نسبت به پیشینیان در انس با شعر عقبتر هستند کتابهای ادبیات و شعر در مظلومیت هستند که این باعث افزایش مسئولیت در اساتید و دانشگاههاست. در فضای دانشگاه مظلومیت هم با شکل بیشتری اتفاق میافتاد. برگزاری استارتآپها در فضای دانشگاهها فضای حقیقی دانشجویان را اشغال کرده و مجالی برای تنفس دانشجویان باقی نمیگذارد که در فضای شعری بتوانند وارد شوند.
رستمی با اشاره به اهمیت ویژه شعر آیینی گفت: در فضای شعر نیز موضوعهای مختلف باعث میشود که شعر آیینی دیده نشود، اما اینگونه نشستها بهخصوص در فضای دانشگاهی باعث دیده شدن شعر آیینی میشود؛ همین که در فضای کرونا این اتفاق افتاده نشان میدهد که شعر آیینی اهمیت ویژهای در میان دانشگاهیان دارد و امیدواریم بعد از اتمام کرونا شاهد جلسات پرشور شعر آیینی در فضای دانشگاه باشیم.
وی خاطرنشان کرد: با ارسال ۴۰۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره نشان میدهد که آثار خوبی از سوی دانشجویان ارسال شده و اقبال ویژهای به شعر آیینی در میان دانشجویان داریم.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/