دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 دی 1399 - 10:38
عضو شورای شهر تهران:

درآمد شهرداری از پروژه بام‌لند دریاچه خلیج فارس 44 میلیارد در 25 سال است

عضو شورای شهر تهران گفت: پروژه بام‌لند با حدود 6 هکتار زمین در حاشیه دریاچه خلیج فارس با منظر مشرف به دریاچه در اختیار سرمایه‌گذار قرار گرفته و در بازه زمانی 25 ساله تنها 44 میلیارد تومان برای شهرداری تهران آورده خواهد داشت.
کد خبر : 552378
1be579fd-89d8-4f0b-9d8d-252f89cbc332.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، بهاره آروین در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با قرارداد بهره‌برداری مجتمع تجاری بام‌لند و عدم احقاق شهر و شهروندان که در دریاچه شهدای خلیج فارس واقع شده، اظهار کرد: این پروژه در قالب یک قرارداد BOLT با دوره بهره‌برداری 25 ساله در سال 92 به یک شرکت خصوصی واگذار شد. در این پروژه حدود 6 هکتار زمین در حاشیه دریاچه خلیج فارس با منظر مشرف به دریاچه در اختیار سرمایه‌گذار قرار گرفته و زمین و پروانه ساخت آورده شهرداری محسوب می‌شود.


وی ادامه داد: میزان اجاره سال اول بهره‌برداری از پروژه احداث شده در سال 96 ، کمتر از 20 میلیون تومان بوده که شامل بهره‌برداری از 37 هزار متر مربع بنای احداثی است که 17 هزار متر مربع آن مازاد بر قرارداد احداث شده و بخش عمده آن به‌صورت تجاری است.


این عضو شورای اسلامی شهر تهران با تأکید مجدد بر این‌که 37 متر مربع تجاری کمتر از 20 میلیون تومان به شهرداری اجاره می‌دهد، گفت: این مبلغ ناچیز قرار است در دوره 25 ساله، سالانه حدود 15 درصد افزایش پیدا کند به‌گونه‌ای که در حال حاضر علی‌رغم تورم موجود در کشور امسال و در سال سوم مبلغ اجاره پرداختی به شهرداری 22 میلیون تومان شده است. 25 سال که از این پروژه بگذرد مجموع درآمد شهرداری تهران تنها 44 میلیارد تومان خواهد بود.


آروین اذعان کرد: برآوردهای کارشناسی اولیه حاکی از آن است که مزایده برگزارشده، قرارداد منعقدشده و نهایتا اجرای پروژه، در مورد کاربری و مساحت عرصه و اعیان پروژه بام‌لند ابهامات و مغایرت‌های فاحش و غیرقابل اغماض دارد، عنوان کرد: این پروژه به رغم کاربری فرهنگی سر از دنیای تجارت درآورده است. زیربنای پروژه در تعریف اولیه، 14 هزار و 550 مترمربع و در قرارداد 17 هزار و 880 مترمربع بوده است و اکنون با ۱۰۰ درصد افزایش ساخت برای آن حدود 37 هزار  مترمربع زیربنا احداث شده است. همه این تغییرات در کاربری و افزایش بنا در حالی صورت گرفته است که اثر مالی هیچ‌یک از آن‌ها نه در زمان برگزاری مزایده و نه پس از اتمام ساخت پروژه در قرارداد اعمال نشده است.


وی تأکید کرد: در این اوضاع اقتصادی که شهرداری در خدمات‌رسانی به شهروندان مشکلات فراوان دارد، جای پرسش جدی است که علی‌رغم اظهارنظر صریح دستگاه‌های نظارتی برای اقدام قانونی در قبال این مجتمع، چرا شهرداری اقدام مؤثری برای فسخ قرارداد انجام نداده یا با تغییر میزان اجاره، مدت زمان بهره‌برداری و نرخ افزایش سنواتی اجاره، درجهت به‌روزآوری قرارداد براساس منطق اقتصادی اقدامی به عمل نیاورده است؟!


این عضو شورای شهر تهران افزود: چرا هزینه‌های نگهداری دریاچه شهدای خلیج فارس از جیب شهر و شهروندان تهرانی پرداخت می‌شود و حدود 6 هکتار از بهترین زمین‌های تجاری شهر در اختیار شرکتی قرار گرفته است بدون این‌که منافع مالی برای شهرداری تهران ایجاد کرده باشد؟ دلیل تسامح حمایت‌گونه از استمرار این امتیاز ویژه و اطاله زمان رسیدگی به آن چیست؟


وی در پایان گفت: از شهردار تهران می‌خواهم که تکلیف فسخ یا به‌روز‌آوری مبانی قرارداد هرچه سریع‌تر با حفظ منافع گذشته و آتی شهرداری به نتیجه برسد و اجاره‌بهای هزاران مترمربع زیربنا که مازاد بر قرارداد احداث شده و بیش از سه سال با کاربری تجاری و به رایگان توسط سرمایه‌‎گذار استفاده شده است در اسرع وقت محاسبه و دریافت شود. این مبلغ اکنون می‌تواند حتی از مبلغ سرمایه‌گذاری اولیه نیز بیشتر باشد.


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب