دانشگاه از حوزه علمیه برای یادگیری دروس بهره بگیرد/ لزوم استفاده طلاب از رویکرد پایاننامهنویسی در دانشگاهها
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، وبینار تخصصی هفته پژوهش معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «وحدت حوزه و دانشگاه» صبح امروز در واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین حسن خیری، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان قم در این نشست ویدئوکنفرانسی گفت: نیازسنجی آموزشی طلاب حوزه علمیه یکی از مباحث بسیار مهم است که پژوهشگران باید در راستای وحدت حوزه و دانشگاه نسبت به آن اهتمام داشته باشند.
وی افزود: در حوزه علمیه جشنوارههای پژوهشی خوبی مانند شیخ طوسی، علامه طباطبایی و... برگزار میشود؛ نظام آموزشی حوزههای علمیه میتواند پایه مطالعات اساسی در نظام آموزش، تربیت و مدیریت درسی قرار بگیرد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان قم بیان کرد: طلبهها معمولاً در حوزه علمیه وقتی از یک درس بهرهمند میشوند، سال بعدی استاد یا مشاور استاد آن درس میشوند که در یادگیری دروس مؤثر است. این موضوع باید در نظام آموزشی کشور مورد الگو قرار بگیرد. در دانشگاه بهشدت به این مدل نظام حوزه علمیه نیازمندیم. در واقع در نظام آموزش عالی گرفتار ساختارهایی شدیم و رویکردهای عاملیت را فراموش کردیم یا مورد غفلت واقع شده است.
حجتالاسلام والمسلمین خیری ادامه داد: اگر سیستم دانشگاه میخواهد کارآمد بشود، باید از برخی الگوهای خوب حوزه علمیه بهرهمند شود. موضوع پایاننامهنویسی در دانشگاهها با مقاله، کنفرانس، تحقیق و... همراه است که رویه خوبی است. اما در حوزه علمیه کمتر تحقیق و پژوهش توسط طلاب صورت میگیرد و بیشتر ارائه استاد مطرح است و طلبه تقریر درس را مینویسد. این نقص در حوزه علمیه میتواند توسط دانشگاهیان حل شود.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/