دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 آذر 1399 - 11:58
تحلیلگر عرب‌زبان:

ترور دانشمند هسته‌ای ایران جنگ سرد جدیدی در منطقه پدید آورده است/ رصد عملکرد فخری‌زاده از سوی سرویس‌های جاسوسی

یک تحلیلگر عرب‌زبان در گزارشی نوشت: ترور دانشمند هسته‌ای ایران جنگ سرد جدیدی در منطقه پدید آورده است.
کد خبر : 547531
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «احمد الحربی جواد»، تحلیلگر عرب‌زبان در گزارشی که روزنامه فرامنطقه‌ای رأی‌الیوم منتشر کرد، نوشت: «محسن فخری‌زاده»، دانشمند هسته‌ای و یکی از مهم‌ترین اندیشمندان علمی ایران که سمت معاون وزیر دفاع این کشور را برعهده داشت، هدف ترور قرار گرفت.


وی می‌نویسد: این دانشمند ایرانی که می‌توان لقب «پدرخوانده صنعت هسته‌ای و موشکی ایران» را به وی نسبت داد، طبق گزارش (ادعایی) سازمان ملل متحد که به‌وسیله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال 2011 صادر شد، در پروژه‌های با هدف توسعه فناوری ساخت بمب‌های اتمی مشارکت داشت.


مراسم تشییع شهید دکتر محسن فخری‌زاده در وزارت دفاع


طبق این گزارش، فردی با چنین موقعیت و مأموریت خطیری حتی اگر از زیر دوربین‌ها و نگاه‌های سیاسی و رسانه‌ای بسیار دور باشد، عملکرد و اقداماتش از نگاه سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی بسیاری از کشورها مغفول نمی‌ماند. همان‌گونه که نخستین‌بار رژیم صهیونیستی  اوایل دهه 90 از رصد فعالیت‌های وی خبر داد و فخری‌زاده را یکی از خطرناک‌ترین دانشمندانی خواند که تهدیدکننده امنیت این رژیم  بود.




بیشتر بخوانید:


سناریوهای سپاه قدس برای پاسخ به ترور شهید فخری‌زاده




این تحلیلگر عرب‌زبان درباره تیم ترور دانشمند هسته‌ای کشورمان می‌نویسد:  در این عملیات تروریستی در بخش آموزش و پشتیبانی از تیم  منسجمی استفاده نشد.  اطلاعات موجود پس از ترور نشان می‌دهد تیم ترور بیش از 62 نفر بودند که 12 نفرشان برای انجام عملیات و 50 نفر دیگر عوامل پشتیبانی بودند و این، علاوه بر تعدادی تجهیزات ماهواره‌ای، سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، دستگاه‌های ارتباط رادیویی پیشرفته، سلاح‌های متکی بر کنترل ماهواره‌ای همچون مسلسل و مواد منفجره و نیز تعدادی وسیله نقلیه و موتور سیکلت است.


وی در این گزارش افزود: ورود تیم ترور در زمان‌ها و مقاصد مختلف از چندین ماه قبل برنامه‌ریزی شده بود. همه این موارد نشان می‌دهند سرویس‌های اطلاعاتی برخی از کشورها از ماه‌ها پیش با برنامه‌ریزی دقیق و صرف بودجه و منابع مالی هنگفت به‌دنبال تحقق عملیات تروریستی خود در داخل ایران بودند.  با وجود اینکه مشخص است ترور دانشمند هسته‌ای ایران تا چه اندازه برای آن‌ها مهم است، ولی به‌طور دقیق نمی‌توان گفت چه کسانی در پس پرده قرار دارند (گرچه سیگنال‌هایی وجود دارند که نشان می‌دهند رژیم صهیونیستی در این عملیات تروریستی نقش دارد).


محسن فخری‌زاده


احمد الحربی درباره نحوه عملیات می‌نویسد:  در این عملیات به معنای واقعی کلمه از فیلم هالیوودی «شغال» که در سال ۱۹۹۷ ساخته شده بود، بهره گرفته شد. در این عملیات انفجاری ساده باعث جلب  توجه تیم حفاظت شد تا خودروی ضد گلوله خود را رها کنند و هدف مدنظر به‌راحتی در تیررس قرار بگیرد؛ سپس مسلسلی که به‌وسیله ماهواره عمل می‌کرد، شروع به رگبار بستن خودروی محسن فخری‌زاده کرد.



جنگ سرد میان ایران و قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی  پس از ترور شهید فخری‌زاده رنگ و بوی جدیدی به خود گرفته است.



 این تحلیلگر عرب‌زبان درباره زمان‌بندی عملیات تروریستی نوشت: ایران از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای به‌نوعی وارد جنگ سرد با آمریکا شده بود و رژیم صهیونستی نیز در این زمینه مشارکت داشت.  پس از آنکه آمریکا به‌دنبال مشخص شدن ریاست‌ جمهوری «جو بایدن» موضع خود را در زمینه  توافق هسته‌ای تغییر داد، خشم بسیاری از کشورهای عربی منطقه که سرمایه خود را بر روی آمریکا و مخالفت با ایران گذاشته بودند، برانگیخته شد.


وی در پایان گزارش افزود: آن‌ها به‌دنبال فرصتی بودند تا با همکاری رژیم صهیونیستی که منافعش با نزدیکی آمريکا به توافق هسته‌ای در خطر قرار می‌گرفت، تلاش کردند اقدامات مخربی را در ایران انجام دهند. جنگ سرد میان ایران، آمریکا، دشمن صهیونیستی و کشورهای عربی منطقه پس از ترور قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغاز شد و اکنون پس از ترور شهید فخری‌زاده رنگ و بوی جدیدی به خود گرفته است.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب