آمار نگرانکننده «سرقتهای کوچک» در چندماه گذشته/ مناطق پرخطر شهر کجاست؟
به گزارش خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در ماههای گذشته سرقتهای کوچک از قبیل سرقت از داخل اتومبیلها, جیببری، موبایلدزدی و کیفقاپیها افزایش یافته است و آمارهای پلیس این افزایش را تأیید میکند.
آمارهای رسمی دراینباره میگویند که تنها در پنجماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل در بین سرقتهای مهم، سرقت اماکن ۲۹ درصد، سرقت مغازه ۲۶ درصد، سرقت موتورسیکلت ۱۴ درصد، سرقت اتومبیل ۱۰ درصد، کیفقاپی ۱۰ درصد و سرقت از منزل ۵ درصد افزایش یافته است. البته طبق صحبتهای مقامات رده بالای پلیس و با تلاشهای مأموران ناجا، کشفیات مجموع سرقتها هم در این بازه زمانی پنجماهه با رشد ۱۴ درصدی همراه بوده است.
آمار غیرواقعی موبایلقاپی
یکی از سرقتهایی که این روزها بهشدت با افزایش روبهرو بوده موبایلقاپی است، موضوعی که بسیاری از مردم یا شاهد وقوع چنین جرمی بودهاند یا شنیدهاند که برخی دوستان, اقوام و آشنایانشان گرفتار این سارقان شدهاند، اما بهراستی چند درصد از این سرقتهای موبایلی ثبت میشود؟ در این خصوص قابل ذکر است که دیگر وقوع چنین جرمی در کلانتریها ثبت نمیشود و اگر فردی گرفتار موبایلقاپان شد باید روش دیگری را برای ثبت شکایتش پیگیری کند؛ به طور مثال اگر شما برای ثبت شکایت به منظور سرقت موبایلقاپی به نزدیکترین کلانتری محل وقوع جرم بروید هیچ طرح شکایتی از طرف شما صورت نمیگیرد، زیرا بلافاصله مأمور کلانتری شما را به سایت همیاب 24 راهنمایی میکند تا در صورت ثبت ردیابی و بعد از مدت نامعلومی اگر گوشی شما پیدا شد ثبت شکایت کنید، موضوعی که به نظر میرسد در ثبت آمار شکایات و سرقت موبایل بی تأثیر نیست؛ این آمار آن قدر بالا است که پلیس تنها به اخطار به شهروندان اکتفا میکند و میگوید مراقب گوشی خود باشید!
قوز بالای قوز خفتگیری
خفتگیری یکی از جرائمی است که این روزها در نقاط مختلف شهر دیده میشود؛ سارقان خفتگیر بدون توجه به سن و سال طرف مقابل و بدون هیچ ترسی با ضرب و جرح فرد مالباخته اموالشان را به سرقت میبرند.
زمان رسیدن مأمور کلانتری به صحنه وقوع جرم نیز یکی از خلأهای نظارتی است که باعث میشود تا سارقان بهراحتی از این خلأ استفاده کرده و محل وقوع جرم را ترک کنند. به عنوان مثال در تماسی که چندی قبل خبرنگار انتظامی خبرگزاری آنا با پلیس 110 برای گزارش یک سرقت داشت, پلیس با 20 دقیقه تأخیر سر صحنه حاضر شد و این در حالی است که فرماندهان نیروی انتظامی اعتقاد دارند پلیس کمتر از 7 دقیقه بعد از اطلاع وقوع جرم در صحنه حاضر میشود!
اسلحه و تجهیزات نداریم!
در همین خصوص یکی از مأموران پلیس تهران در گفتگو با خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در پاسخ به این سوال که چرا پلیس آن قدر برای حضور در صحنه و برخورد با مجرمان کُند عمل میکند، گفت: یکی از مشکلات اساسی مأموران نیروی انتظامی در تهران کمبود امکانات است، برای مثال موتورسیکلتهای گشت دارای مشکلات بسیاری زیادی هستند و گاهی ما را کنار خیابان لنگ میگذارند!
وی افزود: اسلحههای ما بسیاری قدیمی بوده و گاهی برای برخورد با سارقان به مشکلات فنی در زمان کاربرد اسلحه برخورد میکنیم.
مناطق پرخطر کجاست؟
یکی از مسائل بسیار مهم برای جلوگیری از وقوع یک جرم در شهر شناختن نقاطی است که دارای درز امنیتی بوده و مستعد وقوع انواع جرائم و آسیب اجتماعی به نسبت دیگر نقاط شهر هستند؛ نتایج یک پژوهش در خصوص پراکنش سرقت، زورگیری، قتل، خودکشی، اعتیاد و انحرافات جنسی نشان داد که در بین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، به ترتیب مناطق ۱۵، ۱۲، ۱۸، ۱۷، ۱۹، ۲۱، ۱۶، ۱۱، ۱۳، ۱۰، ۹، ۸، ۷، ۵ و ۴ بیشترین آسیبهای اجتماعی را دارند. موضوعی که میتواند مشخص کند که احتمال بروز یک جرم در کدام نقطه پایتخت بیشتر است.
آمار سرقتها افزایش چندانی نداشته است!
اما پلیس در مورد میزان جرائم نظر دیگری دارد؛ سردار حسین رحیمی در گفتگویی که چندی قبل با خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا داشت در مورد میزان جرائم با توجه به شرایط اقتصادی گفت: اوایل سال ۹۹ میزان جرائم بنا بر دلایلی با افزایش مواجه شده بود که البته در حال حاضر این میزان افزایش، مهار شده و تحت کنترل پلیس است.
وی افزود: در حال حاضر میزان افزایش جرائم در تهران به ۳ درصد رسیده است ولی از سوی دیگر کشفیات پلیس ۸ درصد افزایش داشته است.
رئیس پلیس تهران بیان کرد: شرایط اقتصادی قطعاً در بروز ناهنجاریهای اجتماعی بیتأثیر نیست اما با توجه به شرایط آمادگی پلیس در برابر جرائم نیز افزایش داشته است.
درد بیکاری و مشکلات اقتصادی
افزایش بیکاریهای ناشی از کرونا و تشدید مشکلات اقتصادی، از جمله دلایل افزایش سرقتها در ماههای اخیر بوده است.
به گفته سردار علیرضا لطفی رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، یقیناً مشکلات مختلف به ویژه مشکلات اقتصادی در حوزه جرائم تاثیرگذار بوده و یکسری سرقتهای خرد مانند سرقت قطعات و لوازم خودرو و موبایلقاپی افزایش داشته است. سردار لطفی این نکته را هم گفته است که بیش از 50 درصد سارقان دستگیرشده در ماههای اردیبهشت، خرداد و تیر در تهران، برای بار اول مرتکب جرم شده بودند و این نشان میدهد که این اتفاقات بیتاثیر از شرایط روز نیست.
پلیس امنیت را بالا ببرد
به نظر میرسد پلیس باید در مناطق مرکزی پایتخت تعداد مأموران گشت خود را بیشتر کند زیرا آمارها نشان میدهد در میادین مرکزی شهر و مخصوصاً در قسمتهای پر رفت و آمد همچنان موبایلقاپی افزایش داشته و با توجه به شرایط موجود بدتر نیز میشود؛ همچنین وعده فرماندهان پلیس مبنی بر ردزنی گوشیهای سرقتی در همان لحظه سرقت هم باید به پلیس و کلانتریها تأکید شود تا شاید از این منظر آمار کشفیات پلیس در حوزه موبایلهای سرقتی افزایش یابد.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/