با داشتن برادر چگونه معافیت کفالت پدر بگیریم؟
اگر می خواهید از کفالت پدر برای معافیت استفاده کنید ابتدا باید به سن اعزام به خدمت رسیده باشید و اینکه حتی یک روز نیز غیبت نداشته باشید. برای دریافت کفالت پدر طبق قانون باید یگانه پسر خانواده باشید اما این قانون یک سری تبصره هایی دارد که در مطلب زیر به آن ها می پردازیم:
معافیت کفالت پدر با داشتن برادر چگونه است؟
اگر به دلیل داشتن برادر بزرگتر فکر می کنید که نمی توانید معاف شوید باید بگوییم که تحت قوانین و تبصره های سازمان نظام وظیفه با داشتن برادر نیز می توانید معافیت بگیرید. شرایط معافیت با وجود داشتن برادر به صورت زیر است:
- اگر برادر کمتر از 18 سال سن داشته باشد.
- برادر شرایط سرپرستی از خانواده را نداشته باشد.
اخذ معافیت کفالت با داشتن برادر بزرگتر امکان پذیر است؟
یکی از قوانین نظام وظیفه برای معافیت کفالت پدر نداشتن برادر است اما این قانون در برخی از شرایط دارای تبصره است. اگر شما با وجود برادر می خواهید کفالت پدر را به عهده بگیرید باید یک سری شرایط داشته باشید. شرط معافیت کفالت با داشتن برادر به سن و سال و وضعیت جسمی وی بستگی دارد.
با داشتن برادر بزرگتر زمانی می توانید معافیت بگیرید که ثابت کنید برادر به به علت بیماری و یا نداشتن شغل مناسب توانایی مراقبت از خانواده را ندارد.
معافیت کفالت پدر با داشتن برادر متاهل چگونه است؟
برای اینکه بتوانید معافیت کفالت پدر را بگیرید حتی اگر برادر داشته باشید باید ثابت کنید که تنها سزپرست خانواده هستید و برادر به دلایلی از جمله ناتوانی جسمی توانایی سرپرست خانواده را ندارد.
مدارک مورد نیاز برای معافیت کفالت پدر
برای دریافت معافیت کفالت پدر باید مدارک زیر را تهیه کنید:
یک قطعه عکس رنگی در سایز سه در چهار
اصل و یک برگ کپی از آخرین مدرک تحصیلی
اصل و یک برگ کپی از کارت ملی
اصل و دو برگ کپی از تمامی صفحات شناسنامه
یک برگ کپی از تمام صفحات شناسنامه پدر، مادر، خواهران و برادران (در صورت وجود)
یک برگ کپی از کارت ملی پدر و مادر
تکمیل برگه ی مشخصات بستگان توسط مشمول
بعد از تهیه مدارک لازم باید آن ها را به سازمان وظیفه عمومی تحویل بدهید و بعد از آن در زمانی مشخص از طرف سازمان وظیفه عمومی برای رسیدگی و تحقیق باید حضور داشته باشید. اگر شرایط شما مورد تائید باشد بر اساس قانون معافیت کفالت پدر معاف می شوید.
شرایط معافیت کفالت پدر
۱- اگر فرزند پسر خانواده ای تنها فرزند باشد، نمی تواند از شرایط معافیت کفالت پدر استفاده نماید. مگر اینکه سن پدر ۷۰ سال تمام باشد. پدری که مریض باشد و نظام وظیفه عمومی وضعیت آن را تایید نماید. سن فرد مشمول حتما بالای ۱۸ سال باشد.
۲- تاثیر تغییرات سنی در شناسنامه پدر فرد مشمول خدمت سربازی
۳- تاریخ مدت زمان کفالت پدر
۴- چگونگی وضعیت فرزندان در زمان معافیت کفالت پدر
۵- فرزندی که سرپرستی مادر بدون شوهر را دارد و تنها فرزند خانواده است.
۶- برادری که سرپرستی خواهر مجرد فاقد پدر را دارد.
۷- نوه ای که سرپرست پدربزرگ و مادربزرگ رادارد.
۸- افرادی که دارای فرزند کوچک هستند و همسرشان فوت شده است، تا زمانی که دوباره ازدواج نکنند، می توانند از این شرایط استفاده نمایند.
۹- فرزندان و خانواده شهدا، مفقودالاثر و اسرا از خدمت سربازی معاف هستند.
روند رسيدگي به معافيت كفالت چگونه است؟
مراحل و روند معافیت کفالت پدر به شرح زیر است:
مراجعه به دفاتر خدمات الكترونيك انتظامي(پليس+10) به همراه كليه مدارك مورد نياز باستثناء نامه استعلام از ثبت احوال
ثبت درخواست درسامانه توسط وظيفه عمومي
بررسي اطلاعات توسط وظيفه عمومي
استعلام از اداره ثبت احوال محل تولد پدر ومادر مشمول به صورت متمركز از سوي وظيفه عمومي (ويژه تهران بزرگ)
مراجعه مشمول به وظيفه عمومي رسيدگي كننده جهت دريافت نامه استعلام از ثبت احوال محل تولد پدر ومادر مشمول 5 روز پس از ثبت اوليه درخواست دردفاتر پليس10+
ارسال دعوتنامه براي مشمول جهت حضور درهيئت رسيدگي درصورت احراز شرايط معافيت
برگزاري جلسه هيئت رسيدگي بدوي درصورتي كه شخص دربررسي هاي اوليه حائز شرايط معافيت تشخيص داده شود.
درصورتي كه شخص معاف دائم شناخته شود از كارت معافيت برخوردارشده و درصورتي كه سرباز شناخته شود برگ آماده بخدمت براي وي صادر و ارسال مي گردد.
نکات قابل توجه معافیت کفالت
- مشمولین در حین استفاده از معافیت تحصیلی میتوانند تقاضاي معافیت کفالت نمایند.
- وجود برادر یا برادران بالاي 18 سال سالم ، طبق قانون مانع رسیدگی به معافیت کفالت می باشد و مواردي مانند ازدواج، مهاجرت، زندانی بودن برادر یا برادران، ایجاد شرایط معافیت نخواهد کرد.
- به ادعاي کفالت مشمولینی رسیدگی میشود که غیبت نداشته باشند مگر اینکه در موقع احضار و در طول مدت غیبت و حین رسیدگی بنا به تشخیص سازمان وظیفه عمومی حائز شروط معافیت کفالت بوده باشند که در این صورت این قبیل مشمولین از معافیت کفالت استفاده خواهند کرد.
- مشمولانی که تقاضاي معافیت کفالت نموده و حداکثر ظرف یک ماه براي رسیدگی مراجعه ننمایند، به عنوان انصراف تلقی و براي آنان برگه آماده بخدمت صادر و میبایست بخدمت اعزام گردند.
- وجود برادري که از معافیت تحصیلی برخوردار است مانع از معافیت کفالت موقت مشمولی که سرپرستی خانواده را برعهده دارد نیست.این معافیت فقط در طول مدت معافیت تحصیلی برادر مشمول که خارج ازشهرستان محل سکونت مکفول به تحصیل اشتغال دارد معتبر است ومشمول پس از آن با رعایت سایر مقررات به خدمت دوره ضرورت اعزام می شود.
- در صورتی که برادر یا برادران یا پدر مشمول به دلیل بیماري یا معلولیت زمین گیر بوده وبنا به تشخیص شوراي پزشکی وظیفه عمومی فاقد صلاحیت ویا ناتوان براي سرپرستی باشند ومشمول نیز عملاً مراقبت یا سرپرستی را بر عهده داشته باشد، می تواند از معافیت کفالت برخوردار گردد.
- بموجب ماده 6 قانون جامع حمايت از حقوق معلولان مشمولاني كه داراي اين شرايط باشد با تاييد سازمان بهزيستي مي توانند درخواست معافيت مذكوررا نمايند.
يكي از فرزندان پدر يا مادري كه هردوي آنها يا يكي از آنها معلول باشد و يا حداقل دونفر از فرزندان به شرطی که فرزندان معلول متاهل نباشند . - معافیت کفالت مادر فاقد همسر یا مطلقه به صورت موقت سی ماه بوده و این سی ماه از تاریخ ثبت طلاق یا تاریخ فوت همسر محاسبه می شود و در پایان مدت فوق ، در صورت دارا بودن شرایط (مشمول در این مدت، تنها فرزند ذکور بالای هیجده سال خانواده و مادر فاقد همسر باشد)معافیت موقت به دائم تبدیل خواهد شد.
انتهای پیام/