توجه به HSE هزینههای مادی و اجتماعی را کاهش میدهد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، حامد مظاهریان در اختتامیه نخستین جشنواره نشان تعالی HSE (سلامت، ایمنی و محیط زیست) شهرداری تهران با اشاره به تجربه مشترک شهرداری تهران با دانشگاه تهران اظهار کرد: اینکه شهرداری تهران به عنوان بزرگترین سازمان اجرایی پایتخت، سنجش تعالی HSE خود را به یک نهاد بیرونی مستقل (دانشگاه تهران) واگذار میکند؛ نشانگر این امر است که شهرداری بر پیگیری دستاوردهای این تجربه مشترک تاکید دارد.
وی، چهره نمایی واقعی از نحوه اجرا و رعایت شاخصهای HSE در مجموعه شرکتها، سازمانها و مناطق شهرداری تهران را مرحله نخست این طرح دانست و افزود: در گام بعدی باید مسیر روشنی را برای تعالی تمام بخشها مشخص کنیم و همواره این راه پایانناپذیر را با بهرهگیری از تجارب هر ساله و درس آموزی مرتب از آن، پیش ببریم.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، کاهش و کنترل خسارات و پایداری و تداوم کسب و کار را دو هدف اصلی نظام مدیریت در HSE برشمرد و گفت: مدیریت ریسک و مدیریت داراییهای فیزیکی مبناهای اصلی برای کاهش و کنترل خسارات محسوب میشوند. در واقع توجه به HSE نه تنها یک مسئولیت اجتماعی برای مدیران در هر سازمان از جمله شهرداری تهران به شمار میرود؛ بلکه باید به عنوان یک اقدام اقتصادی نیز مدنظر قرار گیرد که با رعایت آن هزینههای مادی و اجتماعی کاهش خواهد یافت.
معاون شهردار تهران تأکید کرد: در یک نظام ساختاریافته کشوری، هر گونه حادثه و رویدادی که با نقض قوانین و مقررات رخ دهد بدون شک برای آن مجموعه جریمه و تبعات منفی اقتصادی به همراه دارد.
مظاهریان هر گونه نگاه فانتزی به مقوله HSE را مردود دانست و افزود: باید بتوانیم هر اقدام صورت گرفته را با شاخصهای آن فعالیت بسنجیم و مهمترین شاخص ما در رعایت HSE «تعداد وقوع حادثه» است و باید به نحوی رعایت نکات سلامت، ایمنی و محیط زیست را سرلوحه کار قرار دهیم که فرهنگ سازی گسترده حادث شود.
وی با تأکید بر ضرورت اجرای HSE در سازمان شهرداری تهران، خاطرنشان کرد: با اتمام این جشنواره، نگاه ترجیحی به استقرار شاخصهای سلامت، ایمنی و محیط زیست جای خود را به ضرورت میدهد و اکنون باید به مرحله الزام وارد شویم. از این پس این مقوله باید در ارزیابیهای شهرداری تهران لحاظ شود و در قالب یک برنامه دائمی و تداوم یافته، در مسیر رو به جلو حرکت کنیم.
سرپرست معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران تصریح کرد: هر بار که حادثهای ناشی از عدم توجه به HSE در شهر اتفاق میافتد؛ سازمان کاری شهرداری تهران را برای مدت زمان قابل توجهی تحت الشعاع قرار میدهد. به عنوان نمونه برق گرفتگی در یک پارک یا وقوع حوادثی که جان افراد را به خطر میاندازد فقط محدود به آن مجموعه نیست بلکه هرگونه حادثه در گوشهای از شهرداری یا کلانشهر تهران، کل مجموعه شهرداری را تحت تأثیر قرار می دهد. بنابراین توجه به فرآیندهای کنترل حوادث و کاهش خسارات ناشی از آن بسیار مهم به نظر می رسد.
وی، تعداد حوادث و رویدادها را به راحتی قابل سنجش و ارزیابی دانست و افزود: معمولاً در حیطه مباحث نظری، مقصر هر حادثهای -حتی حوادث غیرمنتظره- نیروی انسانی تلقی میشود که به نوعی ناشی از ضعف انسانها در عدم بکارگیری دانش برای پیش بینی حوادث و بکارگیری راهکارهای پیشگیری یا توقف آن حادثه است. بنابراین بخش عمده آن به رفتار سازمانی افراد باز می گردد که برای رعایت نکات ایمنی چه میزان آموزش دیده باشند و با قوانین و مقررات آشنا باشند.
مظاهریان، باور شهرداری تهران به مقوله HSE و الزام مجموعه خود به رعایت شاخصهای آن را قابل توجه عنوان کرد و گفت: برخی مناطق و سازمان ها و شرکت ها در این زمینه موفقیت هایی داشته اند اما امروز با حضور حدود 50 نفر از مدیران شهرداری و افراد مرتبط با این حوزه و چهره نمایی از وضعیت رعایت HSE نشان میدهد سازمان شهرداری تهران با وجود افت و خیزهای موجود در رعایت این شاخص ها، متعهد و تلاشگر است.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران اظهار امیدواری کرد که با ارتقای شاخصهای سلامت، ایمنی و محیط زیست توسط خانواده بزرگ شهرداری تهران، بتوانیم شهری پایدارتر و سازمانی دوستدار طبیعت و البته ایمنتر داشته باشیم.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/