شوخی تلخی به نام اعمال «محدودیت» در ایران
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا-امیرمحمدزندی؛ درست زمانی که اوجگیری بیماری کرونا در اواخر فروردین امسال فروکش کرد وزیر بهداشت این اتفاق را نتیجه مدیریت خود اعلام کرده و گفته بود برخی از کشورهای اروپایی با او تماس گرفته و راهکارهای ایران را برای مقابله با کرونا خواستار شدند! مسئولین ارشد وزارت بهداشت نیز بارها بر عملکرد موفق این وزارتخانه در اسفند و فروردین تأکید داشتند. با این حال مشخص نیست که از آن زمان تاکنون چه اتفاقی افتاده است که به سمت محدودیتهای بیشتر رفتهایم و وزیر از بالا بودن مرگومیر در کشور صحبت میکند؟
فراموش نکنیم وضعیت کشور همان وضعیت سابق است و وزیر هم همان وزیر فروردینماه و اتفاق خاصی رخ نداده است؛ با این حال محدودیتهایی که ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب میکند بهجای اجرایی شدن همانند یک شعار زیبا در رسانهها منتشر میشود و انگار هیچ تصمیم جدی بر عملی کردن این تصمیمات نیست.
امروز روز دوم اجرای محدودیتهای کرونایی در کشور است و بر اساس گفته رئیسجمهور قرار است با کمک این محدودیتها و اجرای صحیح آن جلوی پیشرفت مرگومیرهای کرونایی در کشور گرفته شود؛ اما موضوع اصلی این است که هر بار محدودیتهای جدیدی در کشور برای مقابله با کرونا اعمال میشود تقریباً هیچ سختگیری بر اجرای آن صورت نمیگیرد، بهطور مثال در محدودیت ساعت 18 که به گفته برخی از کارشناسان حوزه سلامت یک «شوخی» بیش نبود سختگیری آنچنانی صورت نگرفت و بسیاری واحدهای صنفی و تجاری در سطح شهرهای بزرگ باز بودند.
در اعمال محدودیت رفتوآمد بینشهری هیچگونه سختگیری صورت نگرفت و ستاد ملی مقابله با کرونا به هشدارهای کلامی و مکتوب اکتفا کرد که در ادامه شاهد آن بودیم که بسیاری از مردم بهراحتی و بدون توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی به سفر میرفتند، اکنون باگذشت 9 ماه از شیوع ویروس کرونا و از دست رفتن تعداد زیادی از هموطنانمان وقت برای آزمونوخطا نیست، موضوعی که به نظر اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا هنوز به این باور نرسیدند و با اعمال محدودیتهای جدیدتر بدون هیچ سختگیری آنچنانی هنوز در حال سنجیدن شرایط در کشور هستند.
همانگونه که سعید نمکی وزیر بهداشت گفت کرونا یک بیماری «شتر، گاو، پلنگ» است و باید با این بیماری طبق آخرین دستاوردها علمی و بر طبق شرایط محیطی و سازگار با رفتار و فرهنگ مردم منطقه رفتار شود.
عدم استفاده از نمایندگان مجلس در ستاد ملی مقابله با کرونا آنهم در چنین شرایط خاص، کاری از پیش نخواهد برد و نتیجه میشود همین اعمال محدودیتها که نتیجه عکس میدهد و میتواند عواقب جدیتری به همراه داشته باشد؛ همچنین عدم استفاده از تجربه کشورهای مختلف در مقابله با کرونا نیز یکی از دلایل شکست نتایج تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا است.
به نظر میرسد محدودیتهای اعمالشده از یکم آذر نیز در آینده نتیجه چندانی نداشته باشد؛ زیرا با توجه به موج رسانهای که توسط ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر اعمال محدودیتهای شدید در برخی از شهرهای کشور راهاندازی شد همچنان شاهد این هستیم که مترو و اتوبوس در کلانشهرها پرجمعیت است و برخی از مشاغل نیز نسبت به اعمال محدودیتها بیتوجه هستند؛ لذا به نظر میرسد جریمه یکمیلیون تومانی نیز مانند جریمه 500 هزارتومانی هفتههای قبل خواهد و بود و هیچ تأثیری ندارد مگر اینکه جادهها بسته شود.
آقای نمکی که امروز خود را جدا از گروه تصمیمگیرنده ستاد ملی مقابله با کرونا میداند باید فکری جدیتری برای مردم کند و رئیس دولتی که او وزیرش است را متقاعد کند که کشور به سمت قرنطینه کامل برود وگرنه اعمال محدودیت با کمترین سختگیری تأثیری بر جلوگیری کرونا ندارد و نتیجه عکس خواهد داد.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/