دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 بهمن 1393 - 11:56
سیما فردوسی در واحد همدان عنوان کرد

دو عامل زیانبار استفاده نادرست جوانان از شبکه‌های اجتماعی/ازدواج سفید، زنگ خطری جدی برای جامعه

خبرگزاری آنا: مدیرگروه روان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی دو عامل زیانبار استفاده نادرست از شبکه‌های اجتماعی را ایجاد بی‌حوصلگی و گرفتن برنامه‌ریزی و مسئولیت‌پذیری از جوانان دانست.
کد خبر : 540

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سیما فردوسی در دومین همایش چگونگی تعامل جوانان در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی که به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی همدان و با حضور والدین دانشجویان این دانشگاه برگزار شد، اقتضای سن جوانی را نیازمند به گفت‌وگوهای منطقی و ارائه مطالب مستند دانست و اظهار کرد: نوع گفت‌وگو‌ها در خانواده‌ها باید به دور از نصیحت‌های تکراری و کلیشه‌ای بوده و باید در راستای ارائه مطالب منطقی باشد.


مدیرگروه روان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه جوانان باید خط مشی خود را در این سن مشخص کرده و دارای اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت باشند، افزود: به منظور ایجاد چنین اهدافی، باید سطح ارتباط‌گیری جوان با جامعه نیز بالا باشد.


وی با توجه به اینکه به زعم اکثر خانواده‌ها، جوانان زودرنج، سهل‌انگار و دارای برخوردهای خصمانه شده‌اند، بیان کرد: دلیل این موضوع استفاده نادرست از شبکه‌های اجتماعی است و از آنجا که جوانان و نوجوانان ما نیاز به هیجان دارند، همین عامل باعث شده به سمت شبکه‌های اجتماعی سوق یابند.


چه کسانی به صورت نادرست از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند


فردوسی تأکید کرد: افرادی که به صورت نادرست از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند مجبور هستند زمان زیادی را برای این کار صرف کنند.


وی با بیان اینکه چنین افرادی به چند دسته تقسیم می‌شوند، در تشریح این مطلب گفت: دسته اول اعتماد به نفس کمی دارند، گروه دوم اضطراب بالایی دارند، دسته سوم افراد دارای ضعف شخصیتی و دسته چهارم افرادی هستند که بیش از حد احساس تنهایی می‌کنند.


این کار‌شناس امور تربیتی گفت: تولید هیجان‌های کاذب در شبکه‌های اجتماعی باعث جذب جوانان به این شبکه‌ها شده و همین جذابیت‌ها نیز برای تولیدکنندگان این برنامه‌ها عاملی به منظور رقابت شده است.


وی با تأکید بر اینکه امروزه شاهد وجود جوانان باهوشی هستیم که فاقد رشد اجتماعی هستند، افزود: آنها با حضور خود در صفحه‌های اجتماعی، عاطفه‌های کاذب را از دوستان همجنس و غیرهمجنس خود دریافت می‌کنند، به همین دلیل به راحتی نمی‌توانند از فضای مجازی دست بردارند.


ابراز عاطفه باید از خانواده آغاز شود


فردوسی با بیان اینکه ابراز عاطفه باید از خانواده آغاز شود، گفت: والدین حداقل هفته‌ای دو بار به هر بهانه‌ای دور هم بنشینند و فضای صمیمی گفت‌وگوی آزاد با هر نوع فکر و صحبتی بین خود و جوانان را برقرار کنند.


وی از والدین درخواست کرد تا با جوانان منطقی صحبت کنند و از مقایسه کردن و نصیحت‌های مکرر و کلیشه‌ای بپرهیزند، چراکه جوانان برای قبول مسائل احتیاج به مستندات دارند.


مدیرگروه روان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه موج بیکاری بین جوانان رونق گرفته است، گفت: اگر جوانان را به تحصیل در مقاطع تخصصی و فوق تخصصی تشویق کنیم مطمئناً دارای شغل مهمی شده و کارآفرینان بزرگی خواهند شد.


وی با بیان اینکه موج ناامیدی در جوانان گسترش یافته که از نبود شادی بین آنان نشأت گرفته، افزود: این در حالی است که باید زمینه شادکامی و شاد زیستن را برای آنان مهیا کنیم.


باید مقابل ایجاد تفکراتی مانند ازدواج سفید بایستیم


فردوسی دو عامل زیانبار استفاده نادرست از شبکه‌های اجتماعی را ایجاد بی‌حوصلگی و گرفتن برنامه‌ریزی و مسئولیت‌پذیری از جوانان دانست و افزود: یکی از نتایج این وضعیت طرح مسائلی همچون ازدواج‌ سفید است که در آن، هیچ یک از طرفین تعهد و مسئولیتی نسبت به یکدیگر ندارند.


وی طرح چنین مسائلی را زنگ خطری بزرگ و جدی برای جامعه دانست و افزود: به صورت جدی و با رویکرد جهادی باید مقابل ایجاد چنین تفکراتی بایستیم.


این کار‌شناس تربیتی با تأکید بر اینکه با انجام چنین طرح‌هایی افراد و در ‌‌نهایت جامعه بی‌هویت می‌شوند، هدف دشمنان ما را نیز بی‌هویت کردن کشورهای اسلامی عنوان کرد.


وی در پایان برای گسترش ازدواج‌ها به عامل گسترش ارتباط‌گیری اشاره کرد و گفت: خانواده‌ها برای گسترش ازدواج در بین جوانان باید صله رحم را بجا آورند و ارتباطات خانوادگی خود را افزایش دهند.


انتهای پیام/ع


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب