دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 آذر 1394 - 11:44
چهاربند در پاسخ به آنا:

دو مدرسه دخترانه در محله هرندی تاسیس می‌شود/ آمار رسمی از دانش‌آموزان معتاد وجود ندارد

مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه طی 4 سال گذشته به دلیل به حد نصاب نرسیدن مدارس دخترانه در محله هرندی دو مدرسه دخترانه در این محله منحل شده اند گفت: با توجه به بافت اجتماعی و اقتصادی این محله آموزش و پرورش شهر تهران در نظر گرفته است تا سال تحصیلی آینده کلاس های درس در این دو مدرسه را پس از مرمت ساختمان مدرسه با هر میزان دانش آموز برگزار کند.
کد خبر : 53992

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا اسفندیار چهاربند مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در نشست خبری صبح امروز خود با اصحاب رسانه به تعدادی از سوالات خبرنگاران پاسخ داد.


وی در خصوص ساختمان هایی که متعلق به مدارس در شهر تهران است و اینکه چه تعداد از آنها استیجاری است اظهار کرد: از حدود دو هزار و 200 مدرسه ای که در سطح شهر تهران وجود دارد 280 مدرسه ساختمان‌شان استیجاری است اما تمام تلاش ما این است که این مدارس استانداردهای اولیه را داشته باشند برخی از این مدارس در واقع خانه مدرسه هستند یعنی به لحاظ فضای مورد نیاز متناسب یک مدرسه نیستند. از سال های گذشته نیز آن تعداد ساختمانی را که قابل بهره برداری بوده است با تامین منابع مالی از نقدینگی خریداری کرده ایم. البته در برخی از موارد از تغییر کاربری ساختمان های موجود متروکه نیز استفاده شده است. به دلیل توسعه بافت تجاری در مناطق 11 و 12 بیشترین مشکلات در خصوص ساختمان های استیجاری در این مناطق بود که توانسته ایم بخشی از آن را حل کنیم.


مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در خصوص تعداد دانش آموزان اتباع بیگانه که تا به امروز در مدارس شهر تهران ثبت نام شده اند اضافه کرد: تا پایان هفته گذشته 33 هزار نفر از دانش آموزان اتباع بیگانه یعنی حدود 98 درصد از تعداد دانش آموزانی که قرار بود ثبت نام کنند در مدارس تهران ثبت نام شدند. بیشتر آنها در کمربند جنوبی شهر تهران ثبت نام کرده اند البته تعدادی از آنها اتباع عراقی بودند که حدود دو درصد از ثبت نام کنندگان را تشکیل می دادند.


وی در خصوص آخرین وضعیت ساماندهی کودکان توضیح داد: در حال حاضر 400 نفر از کودکان کار در دو واحد مدرسه ابتدایی دخترانه و پسرانه در منطقه 12 تحت پوشش قرار گرفته اند و پیش بینی می شود در طول سه سال آینده چهار هزار دانش آموز کودک کار تحت پوشش آموزش و پرورش قرار بگیرند.


چهاربند افزود: 53 درصد از کودکان کار را اتباع بیگانه تشکیل می دهند و حدود 47 درصد باقی مانده کودکانی هستند که دارای اصالت ایرانی اند.


هزار و 500 نفر از کودکان اتباع افغان فاقد مدارک هویتی در مدارس تهران ثبت نام شده اند


مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه از مجموع 33 هزار دانش آموز اتباع بیگانه ای که در مدارس شهر تهران ثبت نام شده اند حدود هزار و 500 نفر فاقد مدارک هویتی هستند عنوان کرد: ما به مدیران مدارس تاکید کرده ایم که با توجه به کرامت انسانی تمام دانش آموزان اتباع بیگانه باید در مدارس ما ثبت نام شوند و اگر گزارشی خلاف این موضوع دریافت کنیم با توجه به اینکه فرد در سن تحصیل است و قیم قانونی آن با درس خواندنش مشکلی نداشته باشد به طور حتم در مدارس تهران ثبت نام می شوند اما اگر قیم قانونی دانش آموزان با ادامه تحصیل فرزندانشان موافق نباشند باید از طریق مراجع قانونی عمل شود در غیر این صورت هیچ گونه ممنوعیتی برای ثبت نام دانش آموزان اتباع فاقد مدارک هویتی وجود ندارد.


چهاربند به بخشنامه اداره کل اتباع بیگانه در خصوص دریافت شهریه از دانش آموزان اتباع اشاره کرد و گفت: بر اساس این بخشنامه به طور متوسط هزینه ثبت نام در مدارس 200 هزار تومان تعیین شده است که با احتساب 33 هزار دانش آموزی که ثبت نام کرده اند باید حدود 6 میلیارد و 600 میلیون تومان پول دریافت می شد. تا پایان هفته گذشته درآمدهای ناشی از وجوهات را به صورت گزارش از مناطق دریافت کردیم و مشخص شد چیزی حدود یک دهم درصد مبلغ عنوان شده از طریق هزینه های شهریه دانش آموزان اتباع دریافت شده است که این نشان می دهد تعداد قابل توجهی از دانش آموزان اتباع افغان یا هزینه ثبت نام خود را پرداخت نکرده اند و یا به هنگام ثبت نام تخفیف ویژه ای گرفته اند؛ البته امسال نسبت به سال های گذشته کمترین گزارش شکایت در این خصوص به ما رسیده است.


وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه وضعیت تحصیل دانش آموزان دختر در محله هرندی واقع در منطقه 12 نامناسب گزارش شده است و در این محله هیچ دبیرستان دخترانه ای برای ادامه تحصیل وجود ندارد آیا آموزش و پرورش شهر تهران برنامه ویژه ای در این خصوص در نظر گرفته است یا خیر گفت: هفته گذشته به همراه مسئولان آموزش و پرورش منطقه 12 از محور هرندی بازدید کردم و قرار بر آن شد تا مدارس دخترانه این محله مورد آمایش قرار گیرد. دبیرستان دخترانه ای در محور جنوبی خیابان مولوی وجود داشت که در طول چهار سال گذشته به علت پایین بودن حد نصاب دانش آموزان منحل شد.


مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: دانش آموزان دختر در این محله بعد از رسیدن به پایان دوره ابتدایی و یا متوسطه اول به دلیل مسائل مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی و فرهنگی ترک تحصیل می کردند در حال حاضر دو ساختمان در اختیار آموزش و پرورش منطقه 12 قرار دارد که قرار است مجددا مرمت و بازگشایی شود و از دانش آموزان دختر در محدوده محل سکونت ثبت نام به عمل آورد.


چهاربند با تاکید بر اینکه باید در این محله محدوده دسترسی به مدرسه را کوتاه کنیم تا میزان آسیب پذیری کاهش پیدا کند اضافه کرد: در این محله در دوره ابتدایی و متوسطه اول باید شعاع دسترسی به مدرسه 700 متر در نظر گرفته شود و این موضوع در منطقه 12 قطعی شده است. دو مدرسه دخترانه در جنوب محور مولوی سال آینده تاسیس می شود که با توجه به بافت فرهنگی و اجتماعی این منطقه با هر میزان تراکم دانش آموز کلاس ها در این دو مدرسه برگزار می شود موردی وجود ندارد که در میان دو هزار و 700 مدرسه شهر تهران دو مدرسه هم با تعداد دانش آموزان کمتر برگزار شود.


تربیت جنسی دانش آموزان از طریق آگاهی والدین میسر می شود


مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آنا مبنی بر اینکه آموزش و پرورش شهر تهران چه برنامه ای برای تربیت جنسی دانش آموزان در مدارس پایتخت در نظر گرفته است توضیح داد: در خصوص تربیت جنسی دانش آموزان رویکرد و استراتژی آموزش و پرورش شهر تهران ارتقاء آگاهی و مهارت های اولیای دانش‌آموزان به دنبال آموزش آنها در خصوص تربیت جنسی فرزندانشان است. ما در مدارس شهر تهران به دلیل محدودیت مشاور نمی توانیم به تک تک دانش آموزان در این مورد مشاوره ارائه کنیم به همین دلیل آموزش خانواده ها و ارتقاء مهارت های اولیای دانش آموزان می تواند راهکار مناسبی در خصوص تربیت جنسی آنها باشد. همچنین این تربیت از طریق مدرسه و اولیا باید دارای یک محور مشخص باشد زیرا آموزش های غیر همسو می تواند برای دانش آموزان نیز خسارت هایی را به دنبال داشته باشد.


گزارش مستندی از تعداد دانش آموزان معتاد در شهر تهران وجود ندارد


چهاربند در خصوص آمار اعتیاد دانش آموزان در مدارس شهر تهران و اینکه آمار مشخصی از تعداد دانش آموزان معتاد در شهر تهران ارائه نمی شود توضیح داد: آسیب های اجتماعی و در راس آن پدیده شوم اعتیاد، جامعه را تهدید می کند و محیط مدارس همانند تمام اماکن دیگر نیز تحت تاثیر این تهدیدات قرار دارد. ما در این زمینه آموزش های متعددی را برای دانش آموزان، کارکنان و مربیان، مدیران مدارس و خانواده ها در نظر گرفته ایم و همواره جلسات متعددی با هماهنگی شورای مصرف مواد مخدر در این زمینه برگزار شده است.


وی با بیان اینکه رویکرد اصلی آموزش و پرورش در این زمینه پیشگیری است اضافه کرد: در یک خانواده ای پدر خانواده و یکی دیگر از اعضای خانواده اعتیاد دارد آیا ما می توانیم از آمدن دانش آموز به مدرسه ممانعت کنیم محیط مدرسه، محیط بازی است که فارغ از هر نوع نگرش و مشکلی دانش آموزان می توانند به آن رفت و آمد کنند اما در خصوص اعتیاد دانش آموزان با تشکیل آیین نامه انضباطی و مقررات پیشگیرانه محیط مدرسه را از آلودگی پاک خواهیم کرد هر چند که متاسفانه برخی از مدارس محیط های اطرافشان آلوده است. در خصوص اعتیاد دانش آموزان بخشی از گزارش ها رسمی و بخش دیگر غیر رسمی است اما تا به امروز هیچ یک از مراجع قانونی متولی گزارش رسمی و یا آماری از اعتیاد دانش آموزان اعلام نکرده اند هر چه گزارش ارائه شده در واقع تایید نشده بوده است. آمارهایی که توسط برخی از نهادها اعلام می شود رسمیت ندارد و ما نباید با برآوردهای خوش بینانه و یا ساده انگارانه به این موضوع نگاه کنیم. دانش آموزان نوجوان در این دوران به دلیل هیجانات روحی آسیب پذیرتر می شوند اگر در این خصوص موردی مشاهده شود سریعا آن را به مراکز مشاوره ارجاع می دهیم اما نباید اینگونه باشد که به دانش آموزی که بعضا به صورت تفننی مواد مخدر استفاده می کند مارک اعتیاد بزنیم زیرا این موضوع باعث می شود آنها بیشتر در نقش اعتیاد فرو روند و پیچیدگی ها در این خصوص بیشتر می شود.


مکان یابی 260 مدرسه در سطح شهر تهران که محیط اطرافشان آلوده به مواد مخدر بوده است


مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه پاکسازی محل استقرار مدارس در مناطقی که بیشتر تحت آسیب قرار داشتند با کمک نیروی انتظامی در دستور کار آموزش و پرورش قرار گرفت عنوان کرد: 260 مدرسه مکان یابی شدند و تحت نظر شورای مصرف مواد مخدر و آموزش و پرورش طرح پایش در این مدارس آغاز شد تا بتوانیم محیط مدارس را از پدیده شوم اعتیاد دور نگه داریم.


محیط مدارس باید برای مردم امن ترین محیط باشد


وی با بیان اینکه نا امنی نباید به محیط مدارس تسری پیدا کند گفت: محیط مدارس باید برای مردم امن ترین محیط باشد ما نباید به این مشکلات دامن بزنیم زیرا خانواده ها قبل از اینکه تحصیل برایشان اهمیت داشته باشد از ما توقع دارند تا در کنار استحکام بنا سلامت روحی و جسمی فرزندانشان را تامین کنیم.


چهاربند در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه اعلام شده است در یکی از مدارس مناطق 12 یکی ازدانش آموزان از طریق معلم خود مورد تعرض قرار گرفته و حکم برای آن شخص رفتن به یک مدرسه دیگر در نظر گرفته شده است آیا نباید در این زمینه برخورد شدیدتر باشد توضیح داد: در زمینه تنبیه بدنی و تامین امنیت جسمی دانش آموزان در صورت احراز شدیدترین مجازات ها در نظرگرفته می شود اما در این خصوصی که شما مطرح کردید کمترین اقدامی که باید انجام شود آماده به خدمت بودن شخص است باید شکایتی در این خصوص به مراجع قضائی انجام شود اگر جرم ثابت شود اگر ما هم بخواهیم بگذریم مراجع قضائی نمی گذرند این یک تخلف اداری ساده نیست مراجع قضائی تابع دستور من یا آقای وزیر نخواهند بود اگر این موضوع در مراجع قضائی مطرح شده باشد و حکمی صادر نشده به این دلیل است که این موضوع اتفاق نیفتاده است.


آموزش قرآن به صورت موزیکال را تایید نمی کنیم


مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در خصوص آموزش قرآن به صورت موزیکال در برخی از مدارس پایتخت توضیح داد: ما در دوره ابتدایی به هیچ وجه آموزش قرآن به روش موزیکال نداریم اما اگر این موضوع از طرف مهد کودک ها و یا پیش دبستانی ها گزارش شود ما آن را پیگیری می کنیم. در مدارس ابتدایی و پیش دبستانی تحت پوشش وزارت آموزش و پرورش در بحث آموزش قرآن و روخوانی از همان روشی استفاده می کنیم که سازمان پژوهش تایید کرده است و روش موزیکال مورد تایید ما نیست ما از همان اصولی استفاده می کنیم که برای آموزش قرآن مدون شده است.


شیوع شپش در مدارس پایتخت تحت کنترل است


چهاربند با بیان اینکه آموزش و پرورش شهر تهران در خصوص کنترل پدیده شیوع شپش با دانشگاه علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی ایران همکاری مستقیم دارد عنوان کرد: این موضوع از طریق همکاری با این دو دانشگاه تحت کنترل و مراقبت است موارد محدودی دیده شد که آن را به متخصصان این دو دانشگاه ارجاع کردیم همچنین موارد لازم برای درمان آنها اجرا شده است.


از سال آینده دانش آموزان برای تحصیل در رشته علوم انسانی تنها باید در مدارس فرهنگ ثبت نام کنند


مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه وضعیت تحصیلی دانش آموزانی که به رشته علوم انسانی وارد می شوند باید ارتقاء پیدا کند عنوان کرد: از سال آینده دانش آموزان برای تحصیل در رشته علوم انسانی امکان ثبت نام در مدارس عادی دولتی را ندارند و باید حتما در دبیرستان های فرهنگ ثبت نام شوند در واقع ضوابط خاصی برای ارتقاء کیفیت این رشته در نظر گرفته شده است. در سند تحول بنیادین ارتقاء کیفی رشته علوم انسانی مطرح شده و در همین راستا با تقویت مدارس فرهنگ و هدایت استعدادهای برتر به این مدارس در نظر داریم سطح این رشته را ارتقاء دهیم هم اکنون 12 مدرسه فرهنگ وجود دارد که ما باید طی 4 تا 5 سال آینده این تعداد را به 24 مدرسه برسانیم.


چهاربند همچنین در خصوص آخرین وضعیت ارتقاء ساختار آموزش فنی و حرفه ای توضیح داد: شاخه فنی و حرفه ای در نظام تحصیلی 6-3-3، 12 ساله می شود و در واقع دانش آموزان در دوره فنی و حرفه ای می توانند همانند دانش آموزان شاخه نظری در مقطع کارشناسی وارد دانشگاه شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب