دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با مدیرکل انتقال خون استان تهران مطرح شد؛

چرا افراد مبتلا به کرونا پس از بهبودی پلاسما اهدا نمی‌کنند؟

مدیرکل انتقال خون استان تهران یکی از دلایل عدم اهدای پلاسمای خون توسط مبتلایان به کرونا پس از بهبودی را باور غلط اخلال در سیستم ایمنی بدن‌شان ذکر کرد.
کد خبر : 529148
BQ4K2252.jpg

محمدرضا مهدی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با اشاره به کاهش میزان انتقال خون در استان تهران اظهار کرد: از زمانی که بیماری کرونا در تهران شایع شد، بین 20 تا 25 درصد کاهش اهدا خون را شاهد بودیم.


وی افزود: در روزهای اخیر با توجه به اینکه وضعیت استان تهران از قرمز فراتر رفته است، متاسفانه مراکز انتقال خون با کاهش مراجعه‌کننده روبه‌رو هستند؛ در حالی که به صورت عادی باید روزانه بیش از یک هزار و  200 واحد خون گرفته شود تا بتوانیم خون مورد نیاز 160 مرکز درمانی استان تهران را تامین کنیم.


مدیرکل انتقال خون استان تهران بیان کرد: در حال حاضر روزانه 800 واحد خون در تهران اهدا می‌شود  که اگر ادامه پیدا کند قطعا به مشکل برمی‌خوریم.


مهدی‌زاده ادامه داد: شاید یکی از نگرانی‌های مردم در مورد مراکز انتقال خون عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این مراکز باشد که اطمینان می‌دهم در این مراکز استانداردهای بهداشتی و پروتکل‌ها کامل رعایت می‌شود.


مدیرکل انتقال خون استان تهران در پاسخ به این سوال که دلیل کمبود اهدا پلاسما  توسط افراد مبتلا به بیماری کرونا پس از بهبودی چیست؟ اظهار کرد: در حال حاضر حدود 2.2 درصد افرادی که به بیماری کرونا مبتلا می شوند پس از بهبودی پلاسما اهدا می‌کنند،  دلیل اصلی این موضوع باور غلطی است که فکر می‌کنند با اهدا پلاسما سیستم ایمنی با مشکل رو به رو می‌شود در صورتی که چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد.


وی گفت: پلاسمادرمانی یکی از روش‌های درمانی کرونا است و هر فرد می‌تواند پس از بهبودی  بیماری کرونا با اهدای پلاسما کمک شایانی در درمان فرد بیمار کند؛  سازمان انتقال خون نیز به طور مرتب  لیست افرادی که به بیماری کرونا مبتلا می شوند را به‌روزرسانی می‌کند و دائم در حال فراخوان دادن هستیم.


انتهای پیام/4148/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب