دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آذر 1394 - 11:51
معاون طرح‌های آماری مرکز آمار ایران:

از هر 10 کودک سیستان و بلوچستانی یک نفر بی‌سواد است

معاون طرح‌های آماری مرکز آمار ایران با اشاره به اینکه دو دهک اول جامعه کم درآمد‌اند و 34 درصد سرپرستان خانوار بی‌سواد هستند، گفت: در استان سیستان و بلوچستان از هر 10 کودک یک نفر بی‌سواد است.
کد خبر : 52764

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا علیرضا زاهدیان در پنل طراحی و انتشار عمومی دایره المعارف آماری پیشرو در جهت توسعه عدالت اجتماعی که در دومین کنفرانس توسعه و عدالت اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: آمارهای خوبی در حوزه آموزش ارائه می‌شود اما این آمارها به اندازه کافی تحلیل نمی‌شوند. مرکز آمار وظیفه ارائه آمار را برعهده دارد و نمی‌تواند وارد تحلیل آنها شود.


وی افزود: براساس سرشماری سال 85 نرخ بی‌سوادی در کشور 15.4 درصد بود که این رقم درسال 90 به 14.4 درصد رسید. همچنین نرخ بی‌سوادی در شهر تهران درسال 85، 8.7 درصد بود که در سال 90 به 8.4 درصد رسید و در استان سیستان و بلوچستان به عنوان بالاترین نرخ بی‌سوادی از 32 درصد در سال 85 به 27 درصد درسال 90 رسید.


معاون طرح‌های آماری مرکز آمار ایران ادامه داد: 8 درصد بی‌سوادی در استان تهران عدد بزرگی است و شاید تعداد بی‌سوادان از استان سیستان و بلوچستان بیشتر باشد البته اگر این موضوع تحلیل شود شاید بتوان گفت دلیل آن مهاجرت بی سوادان به شهر تهران است.


زاهدیان افزود: در گروه سنی 6تا9 سال نرخ بی‌سوادی از 7.9 درصد درسال 85 به 5.3 درصد رسیده است و در استان سیستان و بلوچستان از هر 10 کودک یک نفر بی سواد است.


وی در خصوص تفاوت نرخ بازمانده از تحصیل میان زنان و مردان در گروه سنی 6تا9 سال، اضافه کرد: درسال 85 در کل کشور 4 درصد از گروه سنی 6تا9 سال بی‌سواد بودند که این رقم درسال 90 به سه درصد رسید و در استان‌هایی مانند خراسان، سمنان و گلستان دختران کمتر بی‌سواد هستند. در تمام استان‌های کشور شکاف بین زن و مرد به لحاظ سطح تحصیلات دانشگاهی کاهش یافته است.


معاون طرح‌های آماری مرکز آمار ایران با اشاره به اینکه در کشورما هنوز علم ثروت می‌آورد، عنوان کرد: برای فقرزدایی باید بر روی آموزش سرمایه‌گذاری کرد. در بررسی سطح تحصیلات بر سطح درآمد خانوارهای مناطق شهری متوجه شدیم در دو دهک اول جامعه که درآمد پایینی دارند 34 درصد سرپرستان خانوار بی‌سواد هستند و در دهک دهم جامعه که درآمد بالایی دارند 5 درصد سرپرستان خانوار بی‌سواد هستند.


زاهدیان با تأکید بر اینکه ایرانیان باید شناسنامه آموزش داشته باشند، تصریح کرد: اگر در سرشماری سال 95 آموزش و پرورش اطلاعات ثبت‌نامی دانش‌آموزان را در اختیار ما قرار دهد و آن را به اطلاعات بدست آمده از خانواده‌ها وصل کنیم به دنیایی از اطلاعات و داده‌ها دست می‌یابیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب