دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ارونقی مطرح کرد؛

ترخیص کالاهای اساسی در گرو تأیید بانک مرکزی/ خطر فاسد شدن کالاها در گمرک

معاون فنی گمرک گفت: حدود ۳ و نیم میلیون تن کالای اساسی در گمرکات و بنادر کشور دپو شده است و حدود یک میلیون تن کالای اساسی روی حامل‌ها و کشتی‌ها قرار دارد.
کد خبر : 526983
654321.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه صنعت و معدن گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک در برنامه «سلام صبح بخیر» رادیو ایران درباره توقف واردات به کشور و عدم تخصیص ارز به کالاهای اساسی توضیح داد: حدود ۳ و نیم میلیون تن کالای اساسی در گمرکات و بنادر کشور دپو شده است و حدود یک میلیون تن کالای اساسی روی حامل‌ها و کشتی‌ها قرار دارد.


وی افزود: همچنین حدودا ۴ میلیون تن کالای غیراساسی غیر کانتینری داریم که ۸۰ درصد این اقلام مربوط به نهادهای تولیدی و پروژه های راهبردی است.
معاون فنی گمرک ادامه داد: ۳۰ هزار باکس کانتینر وارداتی شامل کالاهای اساسی و غیر اساسی در گمرکات و بنادر وجود دارد و یکی از این کالاها برنج است که مقدار آن به ۲۰۰ هزار تن می رسد. از سال گذشته این حجم از برنج در گمرک قرار گرفته که البته وارد کنندگان آن از طریق مجرای قانونی اقدام کردند.
ارونقی اضافه کرد: گمرک یک سازمان مجری است و براساس قانون باید کالا بعد از ثبت سفارش در وزارت صمت، باید کد منشأ ارز دریافت کرده و به گمرک ارائه شود. به دلیل آنکه فرآیند، زمان بر شده است، گمرک نمی تواند به سرعت مجوز ترخیص کالا را صادر کند و کالاها در گمرک دپو شده‌اند و برخی از این کالاها در حالت رسوب شدن قرار گرفتند.
وی در ادامه بیان کرد: کالاهای اساسی باید تأمین ارز با ارز ترجیحی توسط دولت شوند. قسمتی از این کالاها همچنان در مرحله مبادله پول با کشور خارجی هستند که بانک مرکزی باید ارز مورد نیاز آن را تامین کند.
معاون فنی گمرک توضیح داد: ۷۰ درصد کالاهای اساسی ما به اعتبار خریداران داخلی تامین و خریداری شده تا به بنادر برسد یعنی علی‌رغم اینکه پول این کالاها جابه‌جا نشده ولی صاحب کالا با اعتبار و اعتماد این کالا را از کشور دیگر خریداری کرده است.
ارونقی اضافه کرد: پیش از این مقرر شد بانک مرکزی اعلامیه تامین ارز را به صورت اعتباری صادر کند و متعهد بشود که ظرف سه ماه از تاریخ ترخیص کالا اجازه تامین ارز داده شود ولی همچنان این موضوع با مشکل مواجه است و برخی از افراد نظیر وارد کنندگان ذرت اعلام کردند که اعلامیه تامین ارز به صورت کلی صادر نمی شود و فقط گفته می شود که کالا بدون کد رهگیری بانک خارج کنید و بعدا موضوع تامین ارز را پیگیری کنید.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اکثر کالاهای غیر اساسی نیز در کف تخصیص ارز قرار دارند و صاحبان این کالاها اعلام کردند که بدون تأمین ارز فقط می خواهند کالایشان ترخیص شود اما وزارت صمت باید پس از پالایش لیست، لیست کالاها و وارد کنندگان را در اختیار بانک مرکزی قرار دهد تا مجوز لازم برای ترخیص صادر شود.
انتهای پیام/4133/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب