دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 آبان 1399 - 11:52
یادداشت وارده؛

رژیم غذایی ورزشکاران در دوران شیوع بیماری کووید-19

ورزشکاران می‌توانند در مدت زمان بیماری کووید-19 ایمنی بدن خود را با رژیم غذایی مناسب که توسط متخصصان علوم ورزشی طراحی شده، بهبود بخشند.
کد خبر : 526105
photo_2018-12-30_16-22-35.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، بیماری کووید-19 (covid-19) که بعد از شیوع در شهر ووهان چین شناخته شد، سه ماه بعد با وجود دستورالعمل‌های اتخاذشده از سوی کشور چین برای جلوگیری از آن به دیگر کشورهای جهان سرایت کرد.


تاکنون 37 میلیون نفر مورد تأیید شده، یک میلیون و دویست هزار مرگ و 28 میلیون نفر مورد بهبود یافته تا اواسط مهر 1399 گزارش شده است. در مقاله‌ای که خرداد 1399 در نشریه طب چاقی (Obesity Medicine) به چاپ رسیده به این نکته توجه شده است که تمرینات بدنی و ورزش به همراه تغذیه مناسب، می‌توانند در پیشگیری از بیماری کووید-19 مفید واقع شوند.


ورزشکاران می‌توانند از نوعی رژیم غذایی پیروی کنند که به جای حذف مواد مغذی، حجم وعده غذایی آن را اصلاح کرد. به خطر افتادن وزن بدن وزشکاران به دلیل شیوع بیماری کووید-19 و شرکت نکردن در برنامه‌های تمرینات بدنی باشگاه‌های ورزشی موجب تغییر برنامه و رژیم غذایی ورزشکاران شده که این مورد باید با نظر متخصصان تغذیه ورزشی انجام شود.


ورزشکاران می‌توانند ایمنی بدن خود را با رژیم غذایی مناسب که توسط متخصصان علوم ورزشی طراحی شده، بهبود بخشند که در کنار رعایت اصول بهداشتی نخستین مورد در مبارزه با بیماری کووید-19 است، برای مثال، ورزشکاران با مصرف مقداری از ویتامین‌ها، ایمنی بدن خود را بالا برده، و به همراه رعایت مسائل و دستورالعمل‌های بهداشتی در برابر شیوع بیماری کووید-19 بدن خود را آماده کنند، به هر حال، رژیم غذایی ورزشکاران در دوران شیوع بیماری کووید-19 به مدت زمان ورزش و تمرینات بدنی بستگی دارد.


با توجه به مصرف نکردن ویتامین‌هایی مانند C.D و E احتمال ابتلا به بیماری‌های گوناگون، مانند بیماری‌های تنفسی بالا رفته و ورزشکاران مکمل‌های غذایی و ورزشی متنوعی را سرخود مورد استفاده قرار می‌دهند؛ بنابراین، توصیه شده برای جلوگیری از تداخلات دارویی از توصیه‌های پزشک و کارشناس تغذیه پیروی شود، برای مثال، افزایش مقدار دریافت مکمل‌های حاوی کلسیم یا روی ضمن کاهش مقدار جذب آهن، احتمال کم‌خونی (Anemia) را در ورزشکار افزایش داده و علاوه بر تأثیر منفی بر عملکرد بدنی، سیستم ایمنی آنان را نیز ضعیف می‌‌کند.


مصرف مواد مغذی حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان (Antioxidant) در رژیم غذایی ورزشکاران در دوران شیوع بیماری کووید-19 به‌دلیل احتمال آسیب‌هایی در سطح سلولی در هنگام تمرینات بدنی برای آنان مفید خواهد بود، به‌عنوان مثال، مصرف روزانه میوه‌جات، مرکبات و سبزیجات تازه در برنامه غذایی مفید بوده و برخی از آنها دارای ویتامین‌های مناسب نیز هستند که هم برای تمرینات بدنی و هم برای مقابله با شیوع بیماری کووید-19 مفید هستند، این مورد در نشریه بیولوژی ورزش (Biology of Sport) در سال 1399 به چاپ رسیده است.


یکی از مهم‌ترین مواد مغذی در رژیم غذایی ورزشکاران پروتئین‌ها‌ست و در نشریه (Sports) در سال 1399 به آن توجه شده که بر عملکرد بدنی آنان بسیار مؤثر بوده است و مصرف این مواد با حفظ توده عضلانی، موجب بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. به‌عنوان مثال، مصرف گوشت، حبوبات و تخم‌مرغ توصیه می‌شود؛ البته در دوران شیوع بیماری کووید-19، ورزشکاران باید از مصرف سفیده خام تخم‌مرغ و تخم‌مرغ عسلی و کباب‌هایی که گوشت پخته نشده داشته و حرارت به قسمت‌های داخلی آن نرسیده است، پرهیز کنند.


در دوران شیوع بیماری کووید-19، بعضی از ورزشکاران ممکن است از یک سری دستورالعمل‌های اشتباه و رایج غذایی پیروی کنند. در نشریه طب ورزشی بریتانیا (British Journal of Sports Medicine) در سال 1399 به آن توجه شده که برای سلامتی آنان مضر است، برای مثال، بعضی از آنان به اشتباه برخی از وعده‌های غذایی را حذف کرده‌اند؛ زیرا در رژیم غذایی ورزشکاران، تمام وعده‌های غذایی باید به‌طور منظم مصرف شوند.


در صورتی که ورزشکاران در زمان تعطیلی تمرینات به‌دنبال پیشگیری از اضافه وزن خود هستند، باید به جای حذف وعده غذایی از میزان حجم غذای مصرفی بکاهند. در پایان، در دوران شیوع بیماری کووید-19، توصیه می‌شود که ورزشکاران از غذای خانگی بهره ببرند و از مصرف غذای بیرون بپرهیزند.
دانیال تارمست، استادیار و مدیر گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب