دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1399 - 00:29

طبع، خواص، مضرات و مُصلح ریواس در ویکی آنا

ریواس برای تمامی اعضای بدن، ماده ی غذایی بسیار ممتازی شمرده می شود و اثر شگفت انگیز و معجزه آسایی دارد.
کد خبر : 524078
unnamed.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا،​ نام اصلی آن ریواچ است و ریواس و رواش از آن ریشه می‌گیرد در فلات شرقی ایران- فارسی زبانان آن را به نام رواش و ریواچ می‌شناسند. امروزه در ادبیات کتابی آن را ریواس می‌گویند در افغانستان به آن چوکری هم می‌گویند.


ریواس، گیاه بومی آسیاست و احتمال می‌رود اولین بار در سیبری یا هیمالیا برداشت شده باشد. حتی گفته می‌شود چینی‌ها پیش از میلاد مسیح به عنوان دارو از آن استفاده می‌کردند.


ظاهر آن شبیه به کرفس اما صورتی رنگ و طعم آن ترش و شیرین یا
ملس است.


خوردن ریواس را نباید در برنامه غذایی از یاد بُرد. ریواس را برای تهیه خورش، کمپوت، مربا و شربت مورد استفاده قرار می دهند.



خواص و مضرات ریواس



  • بهترین زمان مصرف آن بهار و تابستان است زیرا در این زمان، امکان غلبه صفرا زیاد است و مزاج انسان رو به گرمی می‌رود.

  • نخستین کارکرد آن در دهان این است که با تحریک پرزهای چشایی به واسطه‌ی مزه‌های ترش، شیرین و تلخ، موجبات خوشبویی دهان را فراهم می‌نماید. علاوه بر این به تنظیم چربی در روده و کبد کمک می‌نماید.

  • مصرف ریواس جلوی عوارض ناشی از گرمی را می‌گیرد.

  • افرادی که موی آن ها قهوه ای کم رنگ است، با استفاده از ریشه این گیاه می توانند به رنگ موی طلایی دست یابند. برگ های ریواس را می توان به عنوان حشره کش موثر برای دفع حشرات به کار برد.




  • برای بیماری برص ریشه این گیاه دارویی را به‎صورت پودر درآورده با عسل مخلوط کنید و در محل بمالید.

  • ریواس، مقوی قلب و اعصاب بوده و برای درمان بواسیر مفید است.

  • ریواس دارای ویتامین‌های A و C فراوان و املاح معدنی زیاد نظیر پتاسیم، کلسیم می‌باشد. از طرفی ریواس دارای فیبر فراوان و در مقابل، کمترین میزان چربی است.

  • برای درمان آبله، پیوره و دندان درد، ساقه ریواس را بجوشانید و به‎صورت ضماد روی محل قرار دهید. همچنین می‌توانید خود ریواس را بجوید.

  • ریواس خاصیت اسیدی دارد و خواص ریواس از این جهت برای پاک کردن ظروفی که آثار سوختگی مواد غذایی در آنها به جای مانده باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

  •  به‌عنوان فعال کننده عملکرد دستگاه گوارش، ناقل نمک‌های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده است.

  • این گیاه دارویی در دسته سبزیجات کم‌کالری قرار دارد و مصرف آن برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، می‌تواند تاثیرگذار باشد، زیرا این گیاه با بالا بردن سوخت و ساز بدن به کاهش وزن کمک می‌کند.

  • ریواس قابض است و باعث تقویت معده و کبد می‌شود.

  • برای کسانی که کبد گرم و معده گرم دارند، دهان آنها تلخ است و عطش زیادی دارند، و یا دچار اسهال صفراوی می‌شوند؛ بسیار مفید است.




  • یکی از بهترین میوه‌جات برای خنک کردن کبد و ایجاد اعتدال در کبد، ریواس است.

  • ریواس اشتها آور است، مخصوصاً برای گرم مزاجان.

  • ریواس برای بعضی زردی‌ها (که سفیدی چشم آنها به زردی می‌گراید) نیز مفید است.

  • حالت تهوع را از بین می‌برد و باعث رفع تشنگی ناشی از حرارت مزاج نیز می‌شود.

  • رقیق کننده و تصفیه کننده‌ی خون است و برای افرادی که غلبه خون دارند مفید است و به واسطه همین خاصیت، درمان مناسبی برای جوش‌های‌ خونریزی دهنده است.

  • ریواس اگر به میزان متعادل مصرف شود مفرح و نشاط بخش است.

  • اگر با ریواس مربا درست کنند طعم ملس داشته و مزاج آن معتدل می‌شود بطوریکه سرد مزاج‌ها نیز می‌توانند از آن استفاده کنند.

  • ریواس بر قوای جنسی سرد مزاج‌ها تأثیر منفی دارد.

  • افراد سرد مزاج، کسانی که مشکلات تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس دارند، کسانی که ضعف نیروی جسمی ناشی از مزاج سرد دارند بایستی در مصرف ریواس احتیاط کنند.


 


طبع ریواس چیست؟


دارای مزاج سرد و خشک است.



مصلح ریواس چیست؟


افراد سردمزاج حتماً باید در صورت مصرف ریواس، آن را همراه با مصلحاتی نظیر انیسون، عسل، مویز یا پوره نبات مصرف کنند تا از شدت عوارض آن کاسته شده و به این ترتیب خواص و مزاج ریواس بهبود یابد.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب