دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1399 - 11:12
عضو شورای اسلامی شهر تهران:

چماق اصلاح ساختار، سازمان شهرداری تهران را بی‌ثبات کرده است

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: حدود دو سال است که چماق اصلاح ساختار، دست و پای همه را شل کرده و به بهانه اصلاح ساختار بسیاری از مدیران هنوز با عنوان سرپرست امور را اداره می‌کنند و این یعنی بی‌ثباتی و لرزان سازمان!
کد خبر : 523919
حجت نظری نماینده شورای شهر هیئت مدیره استقلال.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت نظری در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با عملکرد مدیریت شهری در دوره پنجم اظهار کرد: دوره پنجم شورای اسلامی شهر پایتخت از ابتدای روی کار آمدن با چالش‌های فراوان مواجه بود که برای بسیاری از آن‌ها برنامه داشت. این‌که چه میزان از آنها رفع شد و چه اندازه رضایت شهروندان جلب شده در جای خود و با شاخص‌های خود قابل سنجش است اما بی‌تردید یکی از راه‌های رسیدن به رضایتمندی شهروندان، کسب و جلب رضایت کارکنان سازمانی بزرگ در قامت شهرداری تهران است.


وی با بیان این‌که شهرداری بیش از هر نهاد و دستگاهی دیگر، با مردم و زندگی روزمره شهروندان در ارتباط است، گفت: چنین ارگانی به‌طبع بیش از تمام ارگان‌ها می‌تواند مردم را راضی یا ناراضی کند.


این عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در میان هزاران مشکل در شهر، یکی از مشکلات ساختار فربه و گاها کرخت شهرداری تهران است. موازی‌کاری‌ها و تکثر منصب‌هایی که کارهایی نسبتاً مشابه انجام می‌دهند، انجام برخی کارها را دشوار و برخی دیگر را غیرممکن ساخته است اما در همین وضعیت نیز امور شهر به‌پیش می‌رود و هرجا کارها به‌جای سپرده شدن به دوست و آشنا و شریک در فلان شرکت پیمانکار، به درون شهرداری سپرده شد با نتایجی به مراتب بهتر و هزینه‌ای به مراتب کمتر به انجام رسید.


نظری با بیان این‌که در همین وضعیت ساختار شهرداری نیز ایرادهایی به آن وارد است، عنوان کرد: هرجا نیروهای درون سازمانی دیده شدند و باور شدند، کارهایی را به سرانجام رساندند که پیمانکار به دلیل عدم علقه سازمانی انجام نداد نه‌‌تنها بی‌اعتمادی به کارکنان شهرداری و ضعیف‌انگاری افرادی که از قضا بسیاری‌شان تحصیل‌کرده در دانشگاه‌های مطرح و رشته‌های مرتبط هستند، باعث می‌شود انگیزه لازم برای انجام وظیفه وجود نداشته باشد، بلکه آوردن مدیران از خارج از سازمان و برون‌سپاری وظایف ذاتی شهرداری به بخش خصوصی، تتمه میل و رغبت کارشناسان را زنده به گور می‌کند.


وی با اشاره به این مطلب که حدود دو سال است که چماق اصلاح ساختار، دست و پای همه را شل کرده و شاید اگر این ایجاد تزلزل نبود، امروز در نقطه‌ای بهتر ایستاده بودیم، گفت: دو سال است که مدیران و کارکنان بخش‌های مختلف شهرداری نمی‌دانند هفته آینده می‌توانند پرونده‌ای را که گشوده‌اند ببندند یا خیر! دو سال است به بهانه اصلاح ساختار، بسیاری از مدیران هنوز با عنوان سرپرست امور را تصدی می‌شود و این یعنی بی‌ثباتی و لرزان سازمان!


نظری تصریح کرد: بلاتکلیفی که شورا و شهرداری توامان به‌وجود آورد و سهم هیچ طرفی بیش از دیگری نبود. همین که شایعه شد معاونت‌های فنی و عمرانی و حمل و نقل ممکن است ادغام شوند، اداره‌کل انتصابات از صدور احکام مربوط به این دو معاونت در مناطق سرباز زد و شائبه ادغامی که بیشتر به رویا شبیه است، عاملی شد برای بی‌ثباتی بیشتر! بی‌ثباتی که دیگر اثری از شورا در آن نیست.


این عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان این‌که امروز من یک نقد درونی به اصلاح ساختار شهرداری دارم، گفت: باید از خودمان بپرسیم برای چه منظوری می‌خواهیم ساختار را اصلاح کنیم آیا به دنبال افزایش بهره‌وری هستیم یا می‌خواهیم هزینه‌ها را کاهش دهیم و اگر این چنین است چه تضمینی وجود دارد که ما را به این نیت‌ها برساند.


نظری اذعان کرد: هر قوه عاقله‌ای وقتی چند ماه به پایان عمر کاری‌اش مانده، کارهای نیمه تمام خود را به اتمام می‌رساند و تمام انرژی خود را برای تقویت اقدامات پیشین متمرکز می‌کند، نه این‌که پروژه جدیدی آغاز کند که مطمئن است نه خود به پایان خواهد رساند، نه سکاندار بعدی!


وی در پایان گفت: در این ماه‌های پیش‌رو، بهتر است به فکر چیدن میوه‌هایی باشیم که در این مدت سه سال و اندی درخت‌شان را کاشته‌ایم نه این‌که به جای میوه‌چینی، به فکر چینش میز و صندلی در اتاق‌هایی برای مدیران جدید باشیم. مدیرانی که تا در فضای جدید قرار بگیرند و با شرح وظایف جدید آشنا شوند و روحیات و توانمندی‌های همکاران خود را بشناسند، احتمالا این چند ماه مهم هم سپری خواهد شد تا فرصت‌های طلایی، به طلایی‌ها برسد.


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب