کرونا همبستگی پلیس با کادر درمان را بیشتر کرد/ آمادگی بیمارستانهای ناجا برای درمان بیماران کرونایی
به گزارش خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حدود دو سال بعد از تصویب قانون ادغام کمیته، شهربانی و ژاندارمری با یکدیگر و تشکیل نیروی انتظامی، در زمان سردار سیفاللهی، دومین فرمانده ناجا روز نیروی انتظامی به تقویم راه پیدا کرد.
البته ماجرای نامگذاری یک روز در تقویم به نام نیروی انتظامی تا حدودی جالب به نظر میرسد؛ در آن زمان بیست و هفتم تیرماه به نام روز نیروی انتظامی در کشور معرفی و هفتهای هم که این روز در آن قرار داشت، به نام هفته ناجا اعلام شد اما با گذشت زمان و با توجه به حجم بالای مأموریتهای پلیس در فصل تابستان، درخواست برای تغییر روز نیروی انتظامی در تقویم مطرح شد و سرانجام از سال 1378 روز سیزدهم مهرماه به عنوان روز جدید نیروی انتظامی در تقویم جای گرفت و جایگزین 27 تیرماه شد. با این جابجایی در تقویم، هفته ناجا نیز به هفتهای که سیزدهم مهرماه در آن قرار داشت، منتقل شد اما امسال با توجه به شرایط کرونایی و همزمانی با اربعین حسینی هفته ناجا از 27 مهرماه آغاز شد.
ناجا در برابر کرونا
از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا، همه دستگاهها برای مقابله با این ویروس منحوس به میدان آمدند و در طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا مشارکت کردند در این میان نیروی انتظامی خدمات زیادی را برای مقابله مقابله با کرونا انجام داد که پرداختن به چند نمونه از این اقدامات خالی از لطف نیست.
در همان روزهای نخست مقابله با کرونا، فرمانده نیروی انتظامی اولین دستورات را در مورد مقابله با کرونا به تمام یگانها صادر کرد، برای مثال بلافاصله پس از شیوع ویروس کرونا در کشور فرمانده ناجا جلساتی را با وزیر بهداشت برگزار کرد که موجب اقدامات عملیاتی در زمینه مقابله با کرونا شد.
سردار حسین اشتری، فرمانده ناجا در بیان اقدامات نیروی انتظامی برای مقابله با کرونا اینگونه گفت که «در روزهای اول شیوع این ویروس با احتکار سنگین لوازم بهداشتی و ضد عفونی مواجه شدیم که با کار اطلاعاتی خوب پلیس بسیاری از انبارها شناسایی و در دل محتکران ترس و خوف افتاد و اقلام کشف شده نیز به دانشگاههای علوم پزشکی تحویل داده شد.»
فرمانده ناجا ادامه داد: «پس از اینکه رهبر معظم انقلاب (مد ظله العالی) تأکید کردند که نیروهای مسلح و دستگاههای مرتبط پای کار بیایند، نیروی انتظامی نیز با تمام توان در این حوزه ورود پیدا کرد.»
حضور در جلسات ستاد مقابله با کرونا
همچنین نیروی انتظامی در ایامی که کشور با شیوع سهمگین کرونا درگیر است با حضور فعال در جلسات ستاد ملی مبارزه با کرونا نظرات موثری در اداره کشور در شرایط کرونایی ارائه کرد، سردار شرفی در این مورد اظهار کرده بود: کمک برای آرایش کرونایی شهر یکی از اقدامات کرونایی پلیس بود و نیروی انتظامی برای قطع زنجیره شیوع کرونا، ترددها، اجتماعات، مراسم و هر جایی که جمعیت وجود داشت را تعطیل کرد. برای نظام ما سخت بود نماز جمعه و زیارت حرمها را تعطیل کند، اما این امر باید صورت میگرفت.
جانشین معاون هماهنگکننده نیروی انتظامی با اشاره به مراکز خدمات رسانی پلیس افزود: برنامهریزیهای مناسبی در زمینه خدمات پلیسی مانند گذرنامه، تعویض پلاک و ... انجام دادیم. همچنین با ایجاد فرصتهای قانونی، مراکز خدمات پلیسی را تعطیل کردیم و برخی خدمات را الکترونیکی کردیم.
فاتب پای کار است
در تهران هم نیروی انتظامی مانند دیگر دستگاهها در صف مقابله با کرونا بود. سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره اقدامات پلیس تهران بزرگ در زمان شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: مأموران پلیس از همان روزهای نخست اعلام ورود کرونا به کشور در حالت آماده باش بوده و در این زمینه تمهیدات و تدابیری برای حفظ امنیت و نیز برخورد با سودجویان و محتکران را در فضای حقیقی و مجازی در دستور کار قرار دادند.
وی با بیان اینکه در این زمینه همکاران من در پلیس امنیت اقتصادی، پلیس پیشگیری، پلیس امنیت و ... اقدامات قابل توجهی انجام دادند، گفت: بیش از ۷۸ میلیون ماسک احتکارشده طی این مدت در پایتخت کشف و ضبط شده است. همچنین صدها لیتر مواد ضدعفونی کننده نیز کشف شده که این اقلام پس از بررسی وضعیت بهداشتی به وزارت بهداشت تحویل داده شده است.
آمادگی حداکثری بیمارستانهای ناجا برای درمان بیماران کرونایی
در پی دستور مقام معظم رهبری در مورد آمادگی نیروهای مسلح در مقابله با کرونا سردار حسین اشتری نیز اعلام کرد: در پی صدور فرمان فرمانده معظم کل قوا حضرت امام خامنهای عزیز (مد ظله العالی) مبنی بر اختصاص امکانات بهداشتی نیروهای مسلح در اختیار ستاد ملی مبارزه با کرونا؛ نیروی انتظامی نیز با تخصیص ظرفیت بیمارستانهای خود برای درمان بیماران کرونایی و نیز بهرهگیری از کلیه ظرفیتها، امکانات و تجهیزات دوشادوش مدافعان سلامت در میدان مقابله با کرونا حضور دارد.
بر همین اساس، بیمارستانهای ناجا در راستای خدماتدهی مطلوب به بیماران و مراجعان آمادگی حداکثری دارد و هیچ محدودیتی در پذیرش بیماران کرونایی وجود ندارد؛ از سوی دیگر روند درمان بیماران تا حصول اطمینان از بهبودی کامل با جدیت دنبال و پیگیری می شود.
در این شرایط سخت، شاهد ایثار و از خودگذشتگی کارکنان نیروی انتظامی بالاخص مجموعه بهداشت و درمان ناجا هستیم که با جانفشانی و روحیه ایثارگری پا به میدان گذاشتهاند که در جریان اجرای این ماموریت تعدادی از همکارانم به فیض شهادت نائل آمدهاند.
عملیات سرکوب کرونا
شاید یکی از اقدامات چشمگیر پلیس در مقابله با کرونا عملیات سرکوب کرونا بود که با شستوشو و ضدعفونی سطح شهر تهران برای مقابله با ویروس کرونا توسط یگان ویژه نیروی انتظامی اجرا شد. اتفاق مشابه آنچه پیش از این در شهر ووهان و شانگهای چین دیده شده بود و در ابعاد کوچکتر در ماههای گذشته در قم و رشت هم انجام شد.
این اقدام پلیس باعث شد تا شهروندان احساس امنیت بیشتری کنند زیرا نشان داد نیروی انتظامی جدا از حافظ امنیت بودن نسبت به سلامت شهروندان نیز بیتفاوت نیست.
هنوز جای کار هست
به نظر میرسد نیروی انتظامی علیرغم همه فشارهای کاری و مأموریتهایی که در ذات ساختاریاش وجود دارد همچون دیگر دستگاههای مسئول پای کار مبارزه با حواشی ایجادشده ناشی از شیوع کرونا ایستاده و در کنار ستاد ملی مقابله همچنان به وظایفش در این حوزه عمل میکند، اما نباید فراموش کرد همچنان در کار نیروی انتظامی کموکاستیهایی است که باید به آن رسیدگی شود، عدم توجه کافی به شکایات و عدم رسیدگی به برخی از پروندهها هنوز در کارنامه پلیس دیده میشود.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/