مردم افغانستان به اعلام زبان فارسی بهعنوان زبان خارجی اعتراض دارند/ تلاش برای تکهتکه کردن جغرافیای فرهنگی ایران بزرگ
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، محمدحسین جعفریان در یادداشتی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت:
طالبان نوعی پشتونیزم افراطی را در ذات خود دارند.
آنها درهمه چیز اهل افراط و تفریطند. حتی نخبگان پشتون و پشتونهای معتدل از آنها واعمالشان بیزارند.دراین بین رفتار دولت کابل حیرت آور است.آنها در فرمهای سرشماری زبان فارسی را که زبان مادری بیش از شصت درصد افغانستانیهاست در کنار زبانهای لهستانی و پرتغالی بهعنوان زبان بیگانه طبقه بندی کردند. البته با اعتراض گسترده مردم این فرمها تغییر کرد اما رویه دولت کابل نه...آنها اصرار دارند به فارسی رایج در افغانستان زبان "دری" گفته و آنرا مستقل از زبان فارسی بدانند تا فرصت یابند زبان فارسی را بیگانه و زبان خارجی! بنامند.
میدانم بیشترتان اینرا یک جوک تصور میکنید، اما آقای اشرف غنی براین اصرار دارد؛ باور نمیکنید اما عدهای در آنجا در اینباره مقالات وکتابها نوشته و سخنرانیها کردند.حتی بی بی سی فارسی در اینباره که زبان "دری"و"فارسی" دو زبان مستقلند، مناظره گذاشت!... بله بی بی سی فارسی! یک دیکتاتور دیگر هم در تاجیکستان مدعی است زبان مردم تاجیکستان فارسی نیست بلکه "تاجیکی" است. هدف همه اینها معلوم است. تکه تکه کردن جغرافیای فرهنگی ایران بزرگ و پیشگیری از همگرایی متکلمان این زبان با پشتوانه و گنجینههای چند هزار سالهاش.
در مجلس مردمی افغانستان اما استاد "حبیب الرحمان پدرام"نماینده مردم هرات (شهری که پایتخت بزرگان پارسی است) اینچنین از فریب و جنون قومی دشمنان زبان مادری خود درکشورش پرده بر میدارد .این سخنان در آنجا میتواند تاوان بسیار سنگینی داشته باشد. این پور پارسی اما جانش را سپر کرده و از اعماق قلبش فریاد بر میآورد که ابهت تاریخ افغانستان از رهگذر زبان فارسی است. سخنان خردمندانه، منطقی و دلیرانهاش را بشنوید.
انتهای پیام/4127
انتهای پیام/