اجرای 12 طرح بروندانشگاهی در 4 هسته فناور/ هسته سامانههای الکترونیکی راهاندازی میشود
گروه استانهای خبرگزاری آنا، حسین عقابی؛ ریزشبکه هوشمند، سیستم قدرت شامل دو امکان جریان توان و جریان اطلاعات مبتنی بر فناوری دیجیتال پیشرفته است که تواناییهایی ازجلمه خودترمیمی، وفقی بودن، برگشتپذیری و تداوم با پیشبینی تحت نامعینیهای مختلف دارد. این شبکه برای توانایی کار وسایل و سیستمها با یکدیگر بر اساس استانداردهای موجود و آینده تجهیز میشود که مقابل حملات بدخواهانه، امنیت سایبری داشته باشد.
مرکز تحقیقات ریزشبکههای هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد مستقل نجفآباد با مأموریت در زمینه تحلیل، مدلسازی و کنترل ریزشبکهها، ساختارهای نوین اندازهگیری و پایش، مدیریت لحظهای مصرف و فناوری اطلاعات در شبکههای قدرت، تیر ۹۵ مجوز راهاندازی گرفت و در این مدت 12 طرح بروندانشگاهی در چهار هسته فناور اجرا کرده است.
خبرنگار خبرگزاری آنا بهمنظور تشریح، مأموریتها، دستاوردها، برنامههای پیش رو و ... مرکز تحقیقات ریزشبکههای هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد با سیدمحمدعلی زنجانی رئیس این مرکز گفتگو کرده است که در ادامه خواهیم خواند.
آنا: چگونگی و چرایی ایجاد مرکز تحقیقات ریزشبکههای هوشمند در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد را تشریح کنید.
زنجانی: این مرکز دارای مجوز راهاندازی در تیر ۹۵ از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی بوده و بهمنظور دستیابی به آخرین یافتهها و فناوریها در زمینههای تحقیقاتی هوشمندسازی شبکهها همگام با اهداف چشمانداز ۲۰ ساله کشور در حوزههای اقتصاد، انرژی، پیشبینی و حفاظت در مقابل تهدیدهای داخلی و خارجی ایجاد شده است.
فعالیت در حد استانداردهای بینالمللی برای پاسخگویی به نیازهای اساسی در زمینه هوشمندسازی شبکهها از دیگر دلایل ایجاد این مرکز تحقیقاتی بوده و تلاش در راستای ارتقای علمی و پژوهشی استادان و دانشجویان، برگزاری دورههای آموزشی و سخنرانیهای علمی، برگزاری کارگاهها و همایشهای تخصصی از دیگر دلایل ایجاد این مرکز تحقیقاتی است.
جذب و هدایت ایدههای نوین در زمینههای مرتبط با مهندسی برق و تعریف پروژههای دکتری و کارشناسی ارشد مرتبط با زمینه کار مرکز نیز از دیگر مأموریتهای این مرکز تحقیقاتی بوده و در افق و چشمانداز این مرکز، فعالیت در حد استانداردهای بینالمللی برای پاسخگویی به نیازهای اساسی در زمینه شبکههای هوشمند و ریزشبکههای هوشمند و اعتلای علمی کشور با انتشار مقالات در مجلات معتبر بینالمللی دیده شده است.
آنا: تاکنون چه فعالیتهایی در این مرکز تحقیقاتی صورت گرفته و دستاورد یا دستاوردهای ایجاد این مرکز از ابتدا تاکنون چه بوده است؟
زنجانی: این مرکز دارای چهار هسته فناور فعال بوده و تاکنون طرحهای بروندانشگاهی زیادی ازجمله امکانسنجی، شبیهسازی و ساخت درایو موتور القایی خطی برای برش سنگ، طراحی و پیادهسازی مبدلهای dc به dc تمام پل برای سامانه حفاظت کاتدی، کنترل پروسه احتراق بویلر به روش فازی و بررسی میزان تأثیر آن بر راندمان احتراق و صرفهجویی سوخت و شناسایی مدل ترانسفورماتورهای توزیع برای کاهش تلفات بیباری و طراحی اجرا شده است.
ساخت ارتباط کامپیوتر هوایی و سامانه اویونیک بر پایه پروتکل CAN، طراحی، تأمین قطعات، نصب و راهاندازی چند مجموعه از سلولهای خورشیدی متصل به شبکه در نقاط مختلف، ساخت مبدل بهمنظور اتصال ریکلوزرهای نوری به سامانه اتوماسیون و طراحی درایو و پیادهسازی تعداد زیادی از چراغهای خیابانی LED از دیگر طرحهای برون دانشگاهی اجراشده در این مرکز است.
طراحی و ساخت مجموعه آزمایشگاه الکترونیک صنعتی، نصب و راهاندازی چند مجموعه سلول خورشیدی، اندازهگیری پارامترهای کیفیت توان در چند پروژه مختلف و مشاوره در پیادهسازی نقشههای سهبعدی در نرمافزارهای مختلف از سایر طرحهای بروندانشگاهی هستند که در این مرکز اجرا شدهاند.
فعالیت هستههای فناور مرکز تحقیقات واحد نجفآباد
هستههای فناور مرکز تحقیقات ریزشبکههای هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد شامل هسته کیفیت توان و انرژیهای تجدیدپذیر در طراحی و اجرای نیروگاههای خورشیدی، بیوماس و بادی، کنترل و بهبود کیفیت توان و بررسی پدیدههای گذرا در شبکه توزیع بوده و هسته ابزار دقیق و اتوماسیون در طراحی و ساخت تجهیزات دقیق صنعتی، پزشکی و آزمایشگاهی و کار روی سامانههای هوشمند فعال هستند.
اهداف هسته مبدلهای قدرت، ساخت درایوهای صنعتی، سامانههای صرفهجویی در صنعت برق و طراحی لامپهای کممصرف بوده و هسته ماشینهای الکتریکی در زمینه ساخت ماشینهای خاص و موتورهای بدون جاروبک فعال است و هسته سامانههای الکترونیکی نیز که در مرحله راهاندازی است، وظیفه طراحی، ساخت و تعمیر تجهیزات آنالوگ، دیجیتال و نوری را بر عهده دارد.
آنا: تعامل نهادها و مراکز مربوط به این مرکز با شما چگونه بوده و آیا قرارداد و تفاهمنامهای در زمینه های همکاری صورت گرفته است؟
زنجانی: هرچند عموم تفاهمنامهها با شرکتهای بخش خصوصی در زمینههای برگزاری دورههای آموزشی و نیز ایجاد و فروش محصولات فناوری بوده؛ اما درباره تولید نورافکنها و درایوها چند قرارداد با قرارگاه خاتمالانبیاء و شرکت صنایع هواپیماسازی ایران و چند شرکت از بخش خصوصی منعقد و اجرا شده است.
جایگاه پایاننامههای دانشجویی در مرکز تحقیقات واحد نجفآباد
امیدواریم که با پیگیریهای صورت گرفته و شناختی که از توانایی مجموعه مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی داریم، این تفاهمنامهها و قراردادها توسعه و بهبود یابد.
آنا: جایگاه پایاننامههای دانشجویی و طرحهای پژوهشی استادان و اعضای هیات علمی در این مرکز چگونه است؟
زنجانی: با توجه به امکانات و تجهیزات پیشرفته، کادر مجرب و اعضای هیئت علمی توانمند تا قبل از شیوع کرونا، تعداد زیادی از پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری، خدمات آزمایشگاهی خود را از تجهیزات این مرکز دریافت کردهاند و همکاران هیئت علمی نیز چند طرح صنعتی و پژوهشی را از طریق این مرکز اجرا و به ثمر رساندهاند.
آنا: فعالیت مرکز متبوعتان را چگونه ارزیابی میکنید و آیا میتواند به فعالیت خود ادامه دهد تا دچار لغو مجوز نشود؟
زنجانی: مرکز تحقیقات ریزشبکههای هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد فعالیتهای مطلوبی انجام داده و در صورت همکاری شورای سیاستگذاری و اعضای هیئت علمی و با حمایتهای معاون پژوهشی و رئیس این واحد دانشگاهی، این مرکز میتواند با انجام پروژههای در دست اقدام در سال جاری و توسعه فعالیتها، جایگاه خود را در صنعت، پژوهش و خلق ثروت تثبیت کند و به فعالیت خود ادامه دهد.
آنا: آیا در دوران کرونا مرکز تحقیقات شما موفق به تولید محصول در مبارزه با این ویروس شده و فعالیتی داشته است؟
زنجانی: این مرکز در طول دوران همهگیری کرونا پیشنهاد ساخت گیت ضدعفونی و روبات هوشمند ضدعفونی را ارائه داد که برای سازمان مرکزی نیز ارسال شد؛ اما تاکنون در اولویت ساخت و تخصیص بودجه قرار نگرفته است.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/