نقش پایگاههای نظامی آمریکا در جنگافروزی جهانی/ایالات متحده 800 پایگاه نظامی تروریستی در سراسر دنیا دارد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، کارشناسان و تحلیلگران اعتقاد دارند که با در نظر گرفتن حدود 800 پایگاه نظامی تروریستی آمریکا در سراسر دنیا، به هیچ وجه نمیتوان تغییری در سیاستهای این کشور ایجاد کرد مگر اینکه این پایگاهها برچیده شوند.
شهروندان کشورهایی که بخشی از خاکشان در تصرف این پایگاههای نظامی است هر از چندی به تظاهرات علیه این میهمانان ناخوانده میپردازند. این شهروندان نه تنها میخواهند که سربازان خارجی در کشورشان حضور نداشته باشند بلکه از پیامدهای منفی زیستمحیطی رزمایشهای نیروهای آمریکایی و دست داشتن این نیروها در تجارت جنسی به تنگ آمدهاند.
گستره پخش این 800 پایگاه در 70 کشور جهان نشان از برنامه مدون ایالاتمتحده برای قیمومیت بر کل دنیاست. پایگاه آمریکاییها در اوکیناوا ژاپن یکی از صدها پایگاهی است که ادامه فعالیتش سالهاست مورد اعتراض مردم منطقه است.
آمریکاییها همیشه از بحث در خصوص این پایگاهها طفره میروند. حتی در پویشهای انتخابات ریاست جمهوری که از دموکراسی، بحران زیستمحیطی، بیماریهای همهگیر، و مبارزه با تروریسم سخن به میان میآید باز هیچ بحثی در خصوص این پایگاهها نمیشود.
به گفته دیوید واین استاد علوم سیاسی در دانشگاه آمریکائی این پایگاهها کلید فهم سؤالی هستند که چگونه آمریکا همیشه در حالت جنگی و اشغال نظامی خاک دیگر کشورها است.
احداث پایگاه نظامی خارج از آمریکا متضمن بقای استعماری این کشور است
واین در کتاب خود بنام تاریخ جنگهای بیپایان آمریکا توضیح میدهد که پایگاههای نظامی آمریکا از دیهگو گارسیا گرفته تا جیبوتی همگی پیچ و مهرههای ماشین جنگی این کشور هستند. تواناییهای هجومی، پشتیبانی و تعداد سربازان حاضر در این پایگاهها، جهان را به جبهه جنگ تبدیل کردهاند. به این ترتیب احتمال وقوع جنگ بیشتر شده و چرخه حضور روزافزون استعمار آمریکا هم به کارش ادامه خواهد داد.
واین ادامه میدهد که جنگ بیشتر یعنی نیاز به احداث پایگاههای بیشتر که خودش به جنگهای بیشتر میانجامد.
وی ادامه میدهد به این صورت میتوان درک کرد که چرا پس از استقلال، آمریکا جنگافروزی را در دستور کارش قرار داد تا به حضور استعماریاش در سراسر دنیا وجهه و اعتبار دهد و ثابت کند که این کشور ایالاتمتحده جنگ است.
بر اساس آخرین آمار بیش از یک میلیون نظامی تروریست آمریکایی شامل 400 هزار نفر نیروی زمینی، حدود 600 هزار نفر عضو نیروی دریایی و زمینی و 130 هزار تفنگدار دریایی در این پایگاهها مستقر هستند.
بیش از 100هزار نظامی آمریکایی در اروپا، ۲۰۰ هزار در غرب آسیا، ۹۰هزار نفر دیگر در سایر کشورهای جهان و بخصوص در آفریقا مستقر هستند.
همانگونه که قبلاً هم اشاره شد این پایگاهها شاهرگ اصلی ادامه حضور استعماری آمریکا در تاریخ معاصر هستند و تا برچیده نشوند آمریکا دست از سیاستهای مداخلهگرایانه و زورگویانهاش برنخواهد داشت.
انتهای پیام/4155/
انتهای پیام/