دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 اسفند 1399 - 10:32
احمدی مطرح کرد؛

اصلاح ساختار و تشکیلات دانشگاه تربیت مدرس

رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: با کارآمد کردن افراد و پشتیبانی از کارمندانی که می‌توانند چند کار را به‌صورت زنجیره‌ای انجام دهند، ساختار و تشکیلات دانشگاه را اصلاح می‌کنیم.
کد خبر : 520644
101.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدتقی احمدی، رئیس دانشگاه تربیت مدرس در نشست شورای دانشگاه که به‌صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به بودجه ۱۴۰۰ گفت: با توجه به تاریخچه زمانی که از عملکرد گروه‌ها و دانشکده‌ها طی ۵ سال اخیر داریم، مشخص شده برخی گروه‌های آموزشی دانشگاه‌ به طور مستمر تراز بالایی از عملکرد را دارا بودند و برخی گروه‌ها نیز عملکرد ضعیفی داشتند که این گزارش عملکرد در نحوه تخصیص سرمایه‌های دانشگاه در مسائل بودجه، مورد استناد قرار خواهد گرفت.


وی افزود: یکی از مهم‌ترین مواردی که امیدواریم تا پایان سال به اتمام برسد تشکیل پردیس‌ها با هویت جامع در حوزه‌های مختلف دانشگاهی است. ما حدود ۷ یا ۸ پردیس در دانشگاه خواهیم داشت و هر کدام دارای اختیارات گسترده هستند که از ستاد به آن‌ها منتقل می‌شود و ستاد دانشگاه صرفاً وظیفه تدوین استانداردها، اهداف کلان و نظارت بر کیفیت حرکت و فعالیت ساختار دانشگاه را برعهده خواهد داشت و تفویض اختیار مسائل اجرایی و جزئیات و اولویت‌بندی‌های علمی، پژوهشی، مدیریتی، آموزشی و فناوری در دانشکده‌ها و پردیس‌ها به‌صورت خانواده‌های همگن انجام می‌شود.


رئیس دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: تاکنون چند پردیس در این خصوص پیش‌قدم شده‌اند و اقدامات لازم را در تعامل با تیم مشاوره تعیین ساختار آغاز کرده‌اند. دو الگو برای پردیس‌های دانشگاه داریم؛ یکی پردیس‌هایی که دارای دانشکده‌های کوچک هستند، مانند پردیس دانشکده‌های مهندسی که مجموعه دانشکده‌هایی هستند که با یکدیگر هم‌خانواده و در یک فضای مشترک هستند و با کارمندان و پرسنل مشترک، فعالیت‌های خود را در حوزه‌های تخصصی و بین رشته‌ای انجام می‌دهند. برای این پردیس‌ها الگوی ساختاری تهیه شده است و به‌صورت تاپ چارتی به آن‌ها داده خواهد شد و رئیس پردیس و رؤسای دانشکده‌های مربوط می‌توانند بر اساس نیاز، ساختارهای جزئی را با انعطاف‌پذیری در زمان و شرایط خود ایجاد کنند.


به گفته احمدی، الگوی دوم مربوط به پردیس‌هایی است که انشعاب‌ها و تشکیل دانشکده‌های کوچک در آن‌ها رخ نداده است، مانند دانشکده‌های پزشکی، کشاورزی، منابع طبیعی و علوم دریایی و این دانشکده‌ها انسجام اولیه خود را به‌صورت گروه‌های متعدد حفظ کرده‌اند و برای آن‌ها نیز یک ساختار راحت‌تر و ساده‌تری در دست تهیه است که با ساختار فعلی آن‌ها تفاوت چندانی ندارد اما تفویض اختیارات بیشتری برای آن‌ها دیده شده است.


وی خاطرنشان کرد: در راستای اصلاح ساختار دانشگاه، موسوی، معاون توسعه منابع و سرمایه انسانی دانشگاه اقداماتی را از نظر بهینه کردن بافت اجرایی دانشگاه تدارک دیده است، از جمله اینکه نسبت تعداد کارمندان به تعداد اعضای هیئت علمی در حال حاضر حدود ۹ درصد است و این عدد باید به حدود ۷ درصد کاهش پیدا کند. برای این منظور، کارمندان توانمند و با تجربه و با کارایی بالا می‌توانند دو یا سه شغل را در حوزه خود بپذیرند و در این راستا پشتیبانی‌ها و مشوق‌های لازم برای این کارمندان در نظر گرفته خواهد شد.


اصلاح ساختار و تشکیلات دانشگاه تربیت مدرس


رئیس دانشگاه تربیت مدرس بیان کرد: ما می‌خواهیم با کوچک‌تر نگه داشتن سازمان دانشگاه و در عین حال با کارآمد کردن افراد و پشتیبانی از کارمندانی که می‌توانند چند کار را به‌صورت زنجیره‌ای انجام داده و فعالیت خود را از حالت انتزاعی به حالت مسئله‌محوری تغییر دهند، ساختار و تشکیلات دانشگاه را اصلاح کنیم و این الگویی است که سال‌هاست در دانشگاه‌های موفق دنیا در حال اجرا شدن است.


احمدی با تأکید بر اهمیت تغییر ساختار دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه در حال تغییر ساختار است و با توجه به مصوبه تغییر چارت و ساختار که هیئت امنا چندی پیش ابلاغ کرد ما موظفیم با سرعت، ساختار جدید دانشگاه را ایجاد کنیم و در این راستا کارگروه اجرایی تغییر ساختار در دانشگاه تشکیل شد تا مسائل متنوعی که با ادغام، کاهش و یا افزایش ادارات، معاونت‌ها و مدیریت‌ها صورت می‌گیرد را برنامه‌ریزی و اجرا کنند.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب