دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 شهريور 1399 - 10:14
احمدی مطرح کرد؛

راه‌اندازی مدرسه مجازی آموزش زبان فارسی در دانشگاه تربیت مدرس/ بهترین راه ارتباط با ملل جهان اشاعه فرهنگ اصیل ایرانی است

رئیس دانشگاه تربیت مدرس از راه‌اندازی مدرسه مجازی آموزش زبان فارسی در این دانشگاه خبر داد و گفت: این مدرسه مجازی می‌تواند ارتباطات ما با ملل مختلف را گسترش داده و با استفاده از نوآوری و خلق روش‌های مدرن و استاندارد، ما را به اهداف نزدیک‌تر و افق‌های دور را دست‌یافتنی کند.
کد خبر : 515344
Med.Pic.S.1.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدتقی احمدی در مراسم افتتاح مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به تبلیغات منفی پیرامون ایران در دنیا، بر اهمیت اثرگذاری از مسیر آموزش و آشنایی ملل با زبان و فرهنگ ایرانی تأکید کرد و گفت: علی‌رغم شرایط حاکم و تبلیغات منفی علیه ایران، مردم دنیا و به خصوص دانشگاهیان، شیفته ایران و علاقه‌مند شناخت و آگاهی از تحولات کشورمان هستند؛ باور دارم برای تغییر دید مردم جهان به کشورمان، باید از مسیر آموزش و آشنایی ملل مختلف به خصوص قشر دانشجو و محقق آن‌ها با فرهنگ ایرانی استفاده کرد که بدون شک مؤثر خواهد بود.


وی افزود: فرهنگ ایرانی از قبل از ظهور اسلام و سپس با هم‌افزایی اسلام، ترکیبی غنی، استثنایی و منحصربهفرد ایجاد کرد که تاکنون به رغم گذشت قرن‌ها، با استمرار و مقاومت اقوام مختلف ایرانی، باقی مانده و تکامل یافته است و بهترین راه ارتباط با ملل مختلف جهان، آموزش زبان فارسی، اشاعه تفکر و فرهنگ اصیل ایرانی و گسترش دوستی و محبت است.


رئیس دانشگاه تربیت مدرس در خصوص مدرسه مجازی آموزش زبان فارسی بیان کرد: در حال حاضر آموزش مجازی در دنیا، میلیون‌ها نفر را در برگرفته و افراد بسیار زیاد با صرف هزینه کمتر، در نقاط مختلف از آموزش به صورت مجازی بهره‌مند می‌شوند؛ راه‌اندازی مدرسه مجازی آموزش زبان فارسی نیز می‌تواند ارتباطات ما با ملل مختلف را گسترش داده و با استفاده از نوآوری و خلق روش‌های مدرن و استاندارد، ما را به اهداف نزدیک‌تر و افق‌های دور را دست یافتنی کند.


احمدی برگ برنده مرکز آموزش زبان فارسی را کیفیت بالای آموزش دانست و گفت: کیفیت، برگ برنده مرکز است که به همت اساتید گروه زبان فارسی، مدرسان مرکز و هم‌افزایی با مرکز تحقیقات و توسعه زبان و ادبیات فارسی حاصل شده است. زنجیره ارتباط این مرکز با معاونت آموزشی دانشگاه، گروه‌های آموزشی دانشکده‌ها و نحوه تعامل، مدیریت و راهنمایی متقاضیان خارجی تحصیل در دانشگاه، نمونه‌ای موفق از کار تیمی، با همدلی کامل برای رفع مشکلات بود.


در ادامه بیگدلی معاون بین‌الملل دانشگاه تربیت مدرس گزارش مختصری از فعالیت یک ساله  این مرکز ارائه کرد و گفت: در طول یک سال گذشته و با وجود شیوع کرونا، دوره‌های گوناگون و ده‌ها کلاس در هفته به صورت مجازی، با نظم و تلاش ۱۹ مدرس این مرکز برگزار شده که ماحصل زحمات همکاران مرکز، گروه زبان و ادبیات دانشگاه و مرکز تحقیقات و توسعه زبان و ادبیات فارسی است.


وی افزود: این مرکز به منظور پاسخگویی به نیاز دانشجویان غیرایرانی دانشگاه و واحد بین‌الملل و با توجه ویژه رئیس دانشگاه و حمایت بی‌دریغ معاون پشتیبانی تأسیس شد و هم‌اکنون از دیگر دانشگاه‌های کشور نیز، زبان‌آموز می‌پذیرد. با تأسیس این مرکز ظرفیت نهفته دانشگاه، شکوفا شد و در کنار آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان، این مرکز به پشتوانه علمی گروه زبان فارسی و مرکز تحقیقات و توسعه زبان فارسی دانشگاه، برنامه‌های بسیاری در حوزه منابع درسی، آزمون‌ها و گسترش فعالیت‌های خود دارد.


در ادامه موسوی، معاون پشتیبانی و منابع انسانی دانشگاه تربیت مدرس اظهار کرد: به زبان فارسی، شعر و ادبیات و فرهنگ ایرانی، بی‌مهری شده است. زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ ایرانی، سرمایه و ظرفیت بی‌بدیلی است که مورد غفلت قرار گرفته و باید فرهنگ‌سازی در مدارس و دانشگاه‌ها برای آشنایی نسل جوان با ادبیات و متون نظم و نثر فارسی و همچنین آموزش و گسترش زبان و ادبیات فارسی و ایران‌شناسی در سایر کشورها مورد توجه قرار گیرد.


در بخش دیگری از این مراسم باقری از روند روزافزون اقبال به زبان فارسی در دنیا خبر داد و گفت: در حال حاضر ۲۰۰ مرکز در دانشگاه‌های سراسر جهان دوره آموزش زبان و ادبیات فارسی را برگزار می‌کنند و ما از اغلب کشورها درخواست برگزاری دوره‌های آموزش زبان فارسی را داریم. اعزام اساتید به خارج از کشور نه تنها به گسترش زبان و زبان‌آموزی کمک می‌کند بلکه راهی برای توسعه فرهنگ ایرانی است و امیدوارم از اساتید دانشگاه تربیت مدرس نیز در این راستا بهره‌مند شویم. البته ما به جز بحث اعزام اساتید، در زمینه توسعه آموزش‌های مجازی، روزآمد کردن سرفصل‌های درسی زبان فارسی و ایران‌شناسی و همچنین در خصوص راه‌اندازی بانک اطلاعاتی از تمامی کرسی‌ها و مجامع زبان فارسی در دنیا نیز فعالیت می‌کنیم.


غلامحسین‌زاده، رئیس دانشکده علوم انسانی، گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه را صاحب جایگاه علمی بسیار بالا توصیف کرد و گفت: دانشگاه تربیت مدرس دارای گروه زبان و ادبیات فارسی قوی، مرکز آموزش زبان فارسی، مرکز تحقیقات و توسعه زبان و ادبیات فارسی، مدرسه مجازی آموزش زبان فارسی (در حال راه اندازی)، قطب مطالعات زبان و ادبیات فارسی، ۷ مجله و ۳ انجمن علمی در حوزه زبان و ادبیات فارسی، رشته ها و گرایش های ویژه، متنوع و کامل در حوزه زبان و ادبیات فارسی است که نشان دهنده تأثیرگذاری این گروه در سطح دانشگاه و کشور است.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب