دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مهر 1399 - 16:07

علامت‌های عجیب و جدید ابتلا به کویید 19

دانشمندان انگلیسی به تازگی اقدام به انتشار لیست علائم ابتلا به کووید ۱۹ در راستای آگاه سازی عمومی کرده‌اند.
کد خبر : 520345
156992146.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا تاکنون منجر به مرگبارترین همه گیری جهان در قرن ۲۱ شده است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است از ماه سپتامبر تاکنون به طور متوسط در هر یک ساعت ۲۲۶ نفر در جهان به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست می‌دهند و مدیریت شیوع کرونا به یکی از چالش‌های بزرگ کشور‌های جهان تبدیل شده است.


دانشمندان در حال شناسایی علائم این بیماری هستند و به طور مستمر می‌کوشند اقدام به آگاه سازی درباره آن کنند. شناسایی افراد مبتلا و قرنطینه آن‌ها بهترین راهکار برای کنترل و مدیریت شیوع ویروس در جامعه است. تب، سرفه‌های خشک و ممتد، خستگی و بی حالی، اسهال، از دست دادن حس بویایی و چشایی، و بثورات پوستی از جمله شایع‌ترین علائم ابتلا به کرونا هستند. با این حال، این موارد تنها علائم دیده شده در بیماران محسوب نمی‌شوند.


بر این اساس، دانشمندان انگلیسی اعلام کردند ۱۷۲ علائم مختلف ابتلا به کووید ۱۹ در بیماران مشاهده شده است. برخی از این علائم بسیار شایع و برخی دیگر به ندرت در مبتلایان دیده می‌شود. با این حال، نمی‌توان به راحتی چشم‌ها را به روی این علائم بست.


محققان اعلام کردند بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد علائم بیماری در افراد بهبود یافته می‌تواند برای ماه‌ها ادامه داشته باشد. دانشمندان با دسته بندی علائم مختلف در بهبود یافتگان اعلام کردند ۱۷۲ علامت مرتبط با کرونا همچنان در برخی بیماران دیده می‌شود. از این میان، خستگی و سرفه‌های ممتد و خشک یکی از موارد بسیار شایعی است که بهبود یافتگان ماه‌ها پس از بهبودی از آن شکایت می‌کنند.


پس از ناکامی دولت انگلیس در مدیریت شیوع کرونا در جامعه، دانشمندان بر آن شدند تا اقدام به آگاه سازی بیشتر مردم در این زمینه کنند. ۴۵۰ هزار مبتلا و بیش از ۴۲ هزار قربانی، ویروس کرونا را تبدیل به مخوف‌ترین عامل بیماری زا در انگلیس کرده است.


در این لیست موارد عجیبی به چشم می‌خورد. از تشنج‌های شدید تا ارتعاشات داخلی بدن و کشیدن انگشتان دست و پا از جمله مواردی است که دانشمندان در مبتلایان به کرونا مشاهده کرده اند. همچنین علائم زیادی در پوست بیماران کرونایی مشاهده شده است که از این میان می‌توان به خارش پوست، کبودی، پیری پوست و ایجاد توده‌های عجیب و غریب روی پوست اشاره کرد.


بیماری شریانی یا کرونا؟


متخصصان می‌گویند علائم جدیدی که مبتلایان به ویروس کرونا از خود نشان می‌دهند بسیار شبیه به علائم کسانی است که به بیماری شریانی مبتلا هستند. بیمار شریانی یک بیماری مرتبط با گردش خون در افراد است که با تنگ شدن سرخرگ ها، جریان خون به اندام‌ها کاهش می‌یابد. در این حالت فرد دچار رخوت و ضعف در اندام ها، تغییر رنگ پوست، بثورات پوستی و زخم می‌شود.


محققان تاکید دارند بیماران مبتلا به کووید ۱۹ علائمی شبیه به بیماری شریانی را نشان می‌دهند به طوری که در ابتدا کادر درمان تصور می‌کنند این افراد به بیماری شریانی مبتلا هستند، اما پس از انجام آزمایش مشخص می‌شود فرد به ویروس کرونا آلوده است.


دکتر لین آتکین، یکی از متخصصان بیمارستان پیندرفیلد در این زمینه می‌گوید: شاهد آن هستیم که برخی بیماران که به کرونای ملایم مبتلا هستند از سوزش در اندام‌های خود به ویژه پا شکایت دارند. وجود خارش در بیماران علامت هشدار آمیزی است که می‌تواند حاکی از ابتلا فرد به ویروس کرونا باشد.


مشکلات گوارشی نشانه ابتلا به کروناست


دانشمندان معتقدند علائم مرتبط با فعالیت معده و روده با ابتلا به ویروس کرونا ارتباط مستقیم دارد. در بسیاری از موارد اولین نشانه پنهان ابتلا به کرونا در فعالیت معده و روده و غیر طبیعی شدن مدفوع فرد رخ می‌دهد. از آنجا که مردم کمتر به این موضوع توجه دارند، در گام بعدی علائم دیگر مانند تب و سرفه خشک در بیمار نمایان می‌شود و آن زمان است که فرد به ابتلای خود به کرونا پی می‌برد.


توصیه می‌شود افراد در زمان شیوع ویروس کرونا به مدفوعی که دفع می‌کنند توجه داشته باشند. اگر حجم مدفوع بسیار بیشتر از حد طبیعی و رقیق‌تر از گذشته است یا فرد با سهولت بسیار بیشتر نسبت به گذشته به توالت رجوع می‌کند، احتمال دارد این امر علامت پنهان ابتلا به کرونا باشد.


محققان می‌گویند به دلیل تاثیر ویروس کرونا بر فعالیت‌های گوارشی معده و روده، اسهال جزو نخستین نشانه‌های پنهانی است که مردم کمتر از دیگر علائم به آن توجه می‌کنند. از این رو، متخصصان انگلیسی از مردم خواسته اند به کیفیت اجابت مزاج خود توجه داشته باشند.


علائم خطرناک ابتلا به کرونا


مرکز کنترل بیماری‌های واگیردار آمریکا اعلام کرده است دو علامت اورژانسی ابتلا به ویروس کرونا وجود دارد که در صورت افراد قابل مشاهده است. این علامت شامل متمایل شدن لب‌ها به رنگ آبی است. همچنین گونه‌ها و چهره فرد نیز می‌تواند به رنگ آبی متمایل شود. در این حالت فرد باید سریعا برای دریافت خدمات اورژانسی به بیمارستان مراجعه کند.


این مرکز تاکید کرد: علائم اورژانسی دیگر که می‌تواند نشانه ابتلا به کرونا باشد و پس از آن باید سریعا به بیمارستان رجوع کرد شامل: مشکلات تنفسی شدید، وجود فشار دائمی در قفسه سینه، گیجی و سردرگمی دائمی، عدم توانایی در بیدار شدن از خواب و یا ناتوانی در خوابیدن می‌شود.


همچنین ویروس کرونا می‌تواند باعث ایجاد طوفان سیتوکین شود. طوفان سیتوکین یک پاسخ شدید از سوی سیستم ایمنی بدن به عوامل بیماری زا است که می‌تواند به اندام‌ها و بافت‌های بدن آسیب جدی وارد کند. این موضوع می‌تواند به قلب، عروق، ریه‌ها و کلیه آسیب جدی وارد کند.


منبع:باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/ 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب