خروج نیروهای آمریکایی از عراق پیروزی بزرگی برای ایران محسوب میشود/شکست سیاستهای واشنگتن در منطقه
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از مدیا لاین، رابرت اس فورد تصریح کرد که تعطیلی سفارت کشورش در بغداد شکست سیاسی بزرگی برای کاخ سفید و پیروزی بزرگتری برای تهران است.
در ادامه این دیپلمات تأکید کرد: این امر میتواند به این معنی باشد که ایرانیها پیروزی بزرگی در مقابل آمریکا در خصوص نفوذ در عراق به دست آوردهاند.
در همین رابطه تحلیلگران ارشد روابط بینالملل هم با صحه گذاشتن بر طرز تفکر فورد تصریح کردهاند که خروج آمریکا از عراق پیروزی سیاستهای منطقهای ایران است.
مایکل نایتس، کارشناس ارشد در موسسه مطالعات ایران و عراق در واشنگتن، هم به مدیا لاین اعلام کرد آمریکا آمادهسازی برای خروج از عراق را آغاز کرده است اما نیازی نیست این امر تا قبل از اول بهمنماه (بیستم ژانویه 2011) اتفاق بیفتد.
بیشتر بخوانید:
آمادهسازی اولیه آمریکا برای خروج دیپلماتهای خود از عراق
تعداد نیروهای نظامی آمریکا در عراق به ۳ هزار نفر کاهش مییابد
در همین رابطه گوردن آدامز، کارشناس اندیشکده سیاست خارجی کوئینسی در واشنگتن، به مدیا لاین گفت که با نظر نایتس موافق است. اما رابرت جرویس، استاد روابط بینالملل در دانشگاه آمریکایی کلمبیا، نظر متفاوتی دارد.
وی در مصاحبه با مدیا لاین تصریح کرد که این امر (تهدید به بستن سفارتخانه) شبیه به یک بلوف برای فشار بیشتر بر عراق است تا بغداد موضع محکمتری در قبال گروههای مسلح در عراق داشته باشد.
در ادامه سیاست فرافکنی کاخ سفید، یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا از او نام برده نشده، تأکید کرد که واشنگتن، جمهوری اسلامی ایران را مسئول حمله به مراکز آمریکایی در عراق میداند.
در پاسخ، مقامات ارشد ایرانی با تکذیب اتهامات مقامات آمریکایی علیه تهران نسبت به هرگونه واکنش نسنجیده و اشتباه در محاسبه از سوی مقامات آمریکایی هشدار داده و کاخ سفید را به تجدیدنظر در سیاستهای مخرب خود در منطقه فراخواندهاند.
فیصل الاسترآبادی، سفیر سابق عراق در سازمان ملل متحد، در مصاحبهای که بهوسیله «بیزینس اینسایدر» منتشر شده است، تصریح کرد که تهدید واشنگتن مبنی بر بستن سفارتخانه این کشور در بغداد و خروج نیروها و اتباع آمریکایی از عراق چیزی بهجز یک پیروزی بزرگ برای ایران و سیاستهای منطقهای تهران نیست.
سفیر سابق عراق در سازمان ملل متحد تأکید کرد دولت آمریکا در دو دهه اخیر سعی داشته است که نفوذ ایران در عراق را محدود کند، اما با بستن سفارتخانه و خروج از عراق این آمریکا است که درواقع پیروزی را به ایران تقدیم کرده است.
وی ادامه داد: سیاست ایران در حداقل دو دهه گذشته این بوده است که آمریکا را مجبور به ترک عراق کند و هماکنون این واشنگتن است که (از روی اجبار) تهدید به خروج دیپلماتهایش از عراق کرده است.
مایک پمپئو در گفتوگو با برهم صالح، رئیسجمهوری عراق، برای دولت آن کشور اتمام حجت تعیین کرده است. گفته میشود که پمپئو به مسئولان دولت عراق گفته بود که یا آنها باید به حملات موشکی به سفارتخانه آمریکا در بغداد و به مواضع نظامی آمریکا در عراق پایان دهند یا آمریکا نیروهای خود را از آن کشور خارج کرده و سفارتخانه خود را تعطیل خواهد کرد. آمریکا صدها دیپلمات در منطقه سبز و امنیتی بغداد دارد و افزون بر آن حدود 3 هزار سرباز آمریکایی در سه پایگاه نظامی عراق مستقر هستند.
در همین زمینه، سران سه قوه عراق، با رهبران احزاب و گروههای سیاسی عراق نشستی برگزار کردند. در این نشست که به دعوت «مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق برگزار شد، «نوری المالکی» و «هادی العامری»، رؤسای ائتلافهای دولت قانون و فتح حضور نداشتند.
در آن دیدار برهم صالح، رئیسجمهور عراق گفت که پمپئو یکشنبه درباره تداوم حمله به سفارت آمریکا، مراکز دیپلماتیک و کاروانهای نظامی آمریکا و ائتلاف موسوم به ضد داعش به او هشدار داده است.
صالح به نقل از پمپئو خبر داده بود که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بهصورت جدی بستن سفارت (واشنگتن) در بغداد را بررسی میکند و برای انجام این کار آماده است.
انتهای پیام/4106/پ
انتهای پیام/