دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
خبرهایی از نخستین جشنواره فیلم‌های علمی اهواز

از« راه حل» عباس کیارستمی تا ظرفیت خوزستان از نگاه فاطمه معتمدآریا

نخستین جشنواره فیلم‌های علمی در اهواز در سه سینما و پنج تالار دانشگاه شهید چمران اهواز و نیز شهرهای خرمشهر و آبادان در حال برگزاری است.
کد خبر : 5186

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا از اهواز، این روزها شاهد حضور جمع زیادی از سینماگران و هنرمندان و همچنین شخصیت‌های علمی و دانشگاهی از سراسر دنیا در شهر اهواز هستیم و فیلم‌ها و مستندهای علمی مختلفی در سینماهای شهر اهواز در حال نمایش است.


اسامی عکاسان راه‌یافته به نمایشگاه


اسامی عکاسان راه‌یافته به نمایشگاه عکس‌های علمی اهواز منتشر شد. بر اساس اعلام ستاد جشنواره، بیش از 400 اثر از سوی دانشجویان سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره‌ عکس‌های علمی اهواز ارسال شده که از این میان، 40 اثر از 22 عکاس توسط هیات داوری شایسته حضور در نمایشگاه شناخته شدند.


سیدباقر موسوی، علی هویسی، محمدمهدی کمال، مصطفی غلام‌نژاد، محمد محسنی، نیما ارزانی بیرگانی، امین روانبخش، مصطفی کاظمی‌پور، میلاد اسماعیلی شوشتری، روزبه فکوری، بهاره ارجمند، حمیدرضا مجیدی، محمدجواد رنجبر، مرجان شعبانی‌فرد، سهراب عسگری، فضل‌الله همتی، احمد جعفری ماجد، سیدمحمد حسین خلیلی، سیدمدیار شجاعی‌فر، الهام باقری، قاسم منصور آل‌کثیر و حمید زینالی عکاسان راه یافته به نمایشگاه هستند.


آثار منتخب در موزه‌ی هنرهای معاصر اهواز به نمایش گذاشته شده‌اند و بازدید از نمایشگاه برای عموم آزاد است.


آیین گشایش نمایشگاه عکس‌ با حضور رضا کیانیان
آیین گشایش نمایشگاه عکس‌های علمی اهواز امروز با حضور مهمانان ویژه‌ این بخش از جمله رضا کیانیان برگزار می‌شود. همچنین قرار است در این مراسم از کتاب عکس جشنواره رونمایی شود. بهرام محمدی‌فرد و مرتضی دهداری نیز به ترتیب به‌عنوان مهمانان ویژه‌ بخش عکس‌های مقام معظم رهبری و دفاع مقدس به این مراسم دعوت شده‌اند. مرتضی دهداری عکاس خوزستانی است که در سال‌های آغازین جنگ تحمیلی لحظه‌هایی زیبا از مقاومت و فداکاری مردم خوزستان به ثبت رسانده است. این مراسم از ساعت 17 و با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان در موزه هنرهای معاصر اهواز برگزار می‌شود.



معتمدآریا: برگزاری جشنواره‌ی فیلم‌های علمی به علم و هنر وزن می‌دهد


فاطمه معتمدآریا به روابط عمومی جشنواره‌ بین‌المللی فیلم‌های علمی اهواز گفت: «برگزاری جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم‌های علمی اهواز به علم و هنر وزن می‌دهد.»
او این جشنواره را که حول محور فیلم‌های علمی می‌چرخد، تلفیقی از هنر و علم دانست و با بیان اینکه این جشنواره به علم و هنر وزن می‌دهد، افزود: «با وجود این‌که این دو بخش کاملا جدا از هم به‌نظر می‌رسند، ولی در صورتی که در کنار یکدیگر قرار بگیرند، به درک بهتر مفهوم هر دو کمک خواهد کرد.»


معتمدآریا با اشاره به برگزاری این جشنواره از سوی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: «استان خوزستان ظرفیت برگزاری جشنواره‌های بسیار بزرگ‌تر را هم دارد.»


کارگاه سه‌روزه شهرام مکری


صبح دیروز کارگاه کارگردانی با حضور شهرام مکری برگزار شد. در این کارگاه مباحث تخصصی کاگردانی همچون تقطیع در موقعیت‌های مختلف یک‌نفره، دو نفره و یا سه نفره در فیلم مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین 10 روش برای تقطیع موقعیت‌های یک نفره و دیدن نمونه‌های اجرا شده بر روی فیلم‌های روز سینمای جهان و دلائل استفاده از هر کدام از این روش‌ها از جمله موارد مطرح شده در این کارگاه بود.


تقسیم‌بندی میزانسن‌ها بر اساس شکل اجرا، شناخته شدن لنزها برای کارگردان نیز از جمله مباحثی است که در این کارگاه مورد بررسی قرار گرفت.


کارگاه کارگردانی شهرام مکری امروز و فردا نیز ادامه خواهد یافت. این کارگاه از ساعت 9 تا 12 در سالن سمعی و بصری شماره یک دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می‌شود.


"راه حل" عباس کیارستمی


"راه حل" عباس کیارستمی در نخستین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم‌های علمی اهواز اکران می‌شود.


سینمای عباس کیارستمی با محوریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و نیز با دغدغه‌های شخصی، مدام در روزمره زندگی دست به پرسش‌هایی می‌زند که نسبت به شرایط در حال تغییر جامعه ایران اهمیتی ویژه دارد.


در نخستین جشنواره‌ی بین المللی فیلم‌های علمی اهواز، آثار عباس کیارستمی از جمله "من هم می‌توانم"، "دو راه حل برای یک مساله"، "رنگ‌ها"، "از اوقات فراغت خود چگونه استفاده کنیم"، "راه حل"،" قضیه شکل اول و شکل دوم"، "بهداشت دندان"، "به ترتیب یا بدون ترتیب"، "همشهری"، " اولی‌ها " و "مشق شب" در سالن‌های نمایش سطح شهر اهواز اکران می‌شوند.


فیلم "راه حل" این کارگردان برجسته کشور در خصوص مردی است که در کنار جاده به انتظار کمک برای رفع پنچری می‌نشیند اما خودرویی برای او نمی‌ایستد و هیچ کس به او توجهی نمی‌کند. سرانجام مرد تصمیم می‌گیرد که لاستیک را تا رسیدن به ماشین روی زمین بغلتاند. نویسنده و کارگردان این اثر عباس کیارستمی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب