دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

رویکردهای نژادپرستانه ترامپ در مواجهه با دانشجویان خارجی/ آمریکا بازنده اصلی این بازی‌ست

رئیس جمهوری آمریکا مدام سیاست‌های نژادپرستانه خود را نسبت به دانشجویان تسری می‌دهد و این سیاست‌ها دانشجویان را به دردسر می‌اندازد، اما ترامپ باید بداند که کاهش دانشجویان خارجی بیش از همه برای خود آمریکا آسیب‌زاست.
کد خبر : 518295
Getty-Trump-white-house.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه‌های جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هر از گاهی ترامپ عصبانیت خود از کشورها را بر روی دانشجویان آن کشورها خالی می‌کند تا اینگونه فشارها را به حداکثر برساند.


بر اساس آخرین تصمیمی که ترامپ اتخاذ کرده مدت تحصیل دانشجویان 59 کشور به اندازه 2 سال کاهش پیدا می‌کند. پیش از این دانشجویان این کشورها می‌توانستند تا هر زمانی که تحصیلشان ادامه دارد در آمریکا بمانند و اقامت دانشجویی دریافت کنند. حال اگر این فرمان ترامپ اجرایی شود دیگر دانشجویان نمی‌توانند تا هر زمانی تحصیل خود را ادامه دهند و ظرف مدت 2 سال باید تحصیل خود را به اتمام برسانند و اگر اینگونه نشد می‌توانند تقاضای تمدید اقامت داشته باشند که البته شرایط تمدید تحصیل برای این دانشجویان دشوارتر خواهد بود.


در میان این 59 کشور، نام ایران هم دیده می‌شود از این رو دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا برای تحصیل در این کشور با مشکل مواجه می‌شوند. البته هنوز این فرمان ترامپ اجرایی نشده و پیش‌بینی می‌شود که در اوایل 2021 به اجرا برسد.


تقابل جدی ترامپ با دانشجویان چینی


پیش از این هم ترامپ اقامت یک هزار دانشجوی چینی را از 8 سپتامبر 2020 لغو کرد. دولت آمریکا مدعی شد که این اقدام برای جلوگیری از سرقت تحقیقات و اطلاعات حساس صورت گرفته است.


البته علم فراتر از کشورها و اندیشه‌هاست هیچ رئیس جمهوری در جهان در مقابل گسترش علم و فناوری نایستاده و دانشجویان خارجی را محدود نکرده است. روزنامه حزب کمونیست چین درباره سیاست‌های سختگیرانه ترامپ در یکی از شماره‌های خود نوشت: اعمال محدودیت نسبت به دانشجویان چینی به خاطر نگرانی آمریکا از پیشرفت تکنولوژی در چین است. آمریکا تمام سعی خود را می‌کند که راه پیشرفت چین را مسدود کند.


این روزنامه حتی مدعی شد که کاهش دانشجویان چین در آمریکا صنعت آموزش این کشور را متضرر می‌کند. 360 هزار دانشجوی چینی در آمریکا مشغول به تحصیل هستند که حضور این تعداد دانشجو در آمریکا درآمد 14 میلیارد دلاری نصیب صنعت آموزش این کشور کرده است.


در ماه جولای 2020 نیز ترامپ اعلام کرد دانشجویان خارجی که در آمریکا آموزش مجازی دریافت می‌کنند باید این کشور را ترک کنند. این اقدام ترامپ با اعتراض دانشگاه‌ها مواجه شد و در نهایت ناگزیر به عقب‌نشینی شد.


دیدگاه خصمانه ترامپ نسب به مهاجران و دانشجویان خارجی


سابقه ریاست جمهوری ترامپ نشان می‌دهد که وی به‌شدت نژادپرست است و نگاه سخت‌گیرانه‌ای نسبت به مهاجران دارد و همواره در طول دوره ریاست جمهوری خود سیاست‌ها و فرمان‌های متعددی برای محدود کردن مهاجران صادر کرده است. متأسفانه ترامپ فکر می‌کند که دانشجویان خارجی با ورود به این کشور قصد جاسوسی و دزدیدن اطلاعات پژوهشی را دارند. اکثر این دانشجویان در دانشگاه‌های برتر آمریکا نظیر استنفورد، هاروارد، شیکاگو، پرینستون و غیره مشغول به تحصیل می‌شوند، قطعاً اگر دانشجویان آمریکایی‌الاصل توانایی لازم علمی را داشتند تمامی ظرفیت این دانشگاه‌ها را پر می‌کردند. به‌عنوان مثال 23 درصد دانشجویان دانشگاه استنفورد، 24 درصد دانشجویان دانشگاه پرینستون، 25 درصد دانشجویان دانشگاه شیکاگو، 26 درصد دانشجویان دانشگاه هاروارد خارجی هستند. این آمارها نشان می‌دهد که دانشگاه‌های آمریکا مهاجرپذیر هستند.


با این حال یکی از دلایل مهمی که دانشگاه‌های آمریکا دانشجویان خارجی زیادی دارند به این خاطر است که تعداد کمتری از آمریکایی‌ها می‌توانند از عهده تحصیل در دانشگاه‌های برتر این کشور برآیند و این دانشگاه‌ها به نخبگان جهان نیاز دارند تا تحقیقات خود را انجام دهند. بررسی‌ها نشان می‌دهد اکثر این دانشگاه‌ها در مرز دانش حرکت می‌کنند و قطعاً این علوم به افراد نخبه نیاز دارد.


بنابراین لازم است برای اینکه پیشرفت علم در آمریکا متوقف نشود، رئیس جمهوری این کشور از سیاست‌های خصمانه خود نسبت به خارجی‌ها دست بردارد. 


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب