سیاستهای نژادپرستانه ترامپ به دانشگاهها رسید!/ سرنوشت هزاران دانشجوی خارجی چه میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاههای جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیاستهای نژادپرستانه آمریکا تمامی ندارد و اينبار شامل حال دانشجویان مهاجر شده است.
براساس تصمیم جدید دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، آن دسته از دانشجویان خارجی کهترم پیشرو را به صورت آنلاین میگذارنند، باید از آمریکا بروند.
اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده در تشریح این تصمیم رئیسجمهوری آمریکا اعلام کرده است که دانشجویان خارجی که کلاسهایشان در پاییز بهصورت آنلاین برگزار میشود، اجازه ماندن در آمریکا را ندارند مگر اینکه کلاسهایشان به صورت حضوری تغییر پیدا کند. دانشجویانی که قوانین را رعایت نکنند با احتمال اخراج روبرو خواهند شد.
بسیاری از دانشجویان خارجی که در آمریکا مشغول به تحصیل هستند به دلیل شیوع ویروس کرونا و آموزشهای مجازی از این کشور خارج شدهاند و به کشورهای خود بازگشتهاند اکنون این دانشجویان برای بازگشت به آمریکا نگرانند.
یک دانشجوی هندی که در دانشگاه میشیگان آمریکا مشغول به تحصیل است، میگوید تصمیم داشتم که هفته آینده به آمریکا برگردم، اکنون با این تصمیم برای بازگشت بسیار نگرانم.
دانشجوی دیگری که امکان پذیرش از کشورهای دیگر هم داشت، میگوید: شوکه و ناامید شدم. همچنین دانشجوی دیگری که از کشور چین است، ابراز وحشت و اضطراب کرده است.
در این میان دانشگاههایی نظیر دانشگاه هاروارد اعلام کردهاند که آموزشهای ترم آینده به صورت الکترونیکی برگزار میشود.
دونالد ترامپ در واکنش به این تصمیم دانشگاه هاروارد گفت: «من فکر میکنم، این تصمیم کار را برایشان ساده میکند و آنها باید از خود خجالت بکشند.» برخی از کارشناسان معتقدند که هدف از این تصمیم ترامپ وادار کردن دانشجویان برای خروج از آمریکا یا اجباری کردن کلاسهای حضوری در دانشگاههاست.
البته برخی از دانشگاهها هم در این زمینه تصمیم نگرفتهاند و بسیاری از دانشجویان گفتهاند که اگر کلاسها حضوری باشد ولی بعداً به دلیل شرایط کلاسها غیرحضوری شود، باید چه کنند؟
براساس اعلام اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده این قوانین برای دانشجویانی است که ویزای نوع «اف – 1» و «ام – 1» دارند. طبق آمار وزارت خارجه آمریکا در سال 2019 تعداد 388 هزار و 839 دانشجو ویزای «اف – 1» و 9 هزار و 518 نفر دانشجو ویزای «ام – 1» دارند.
البته در این میان دو دانشگاه هاروارد و امآیتی اعلام کردهاند که شکایتی را علیه دستور ترامپ در دادگاه بوستون مطرح خواهند کرد.
به گفته شبکه سیانان، این مقررات میتواند شامل حال هزاران دانشجو و همچنین شرکتکنندگان در برنامههای آموزش حرفهای شود.
این در حالی است که آمریکا در سال 2018 توانسته 45 میلیارد دلار از طریق دانشجویان خارجی درآمد کسب کند. حال باید منتظر بود که دانشگاهها در مواجهه با این تصمیم ترامپ چه سیاست یا راهکاری را در پیش خواهند گرفت.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/