یک میلیون دوز واکسن نوترکیب آنفلوانزای ایرانی تولید میشود
مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که چرا واکسن آنفلوانزا در کشور تولید نمیشود، بیان کرد: حدود 7 سال پیش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه پزشکی بقیهالله برای توسعه و ساخت واکسن آنفلوانزای تخممرغی اقدام کردند. حتی زیرساختهای و تجهیزات مورد نیاز آن نیز ایجاد شد اما بنابر اعلام مؤسسه سازنده، میزان تولید این واکسن پایین بود.
وی افزود: برای تولید واکسن آنفلوانزا به تخممرغ اسپیاف نیاز است که این ماده را در اختیار ایران قرار نمیدادند بنابراین توسعه و تولید واکسن با مشکلات بسیاری مواجه شده است. تخممرغ اسپیاف محیط مناسبی برای کشت برخی ویروسهاست که در فرایند ساخت واکسن استفاده میشوند.
دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: از دو سال قبل پروژهای را در خصوص تولید واکسن بدون نیاز به تخممرغ اسپیاف در معاونت آغاز کردیم. یک شرکت دانشبنیان از بخش خصوصی شروع به کار در این حوزه کرده و موفق به تولید واکسن آنفلوانزا بدون نیاز به تخممرغ اسپیاف شده است. بدینترتیب کشورهای دیگر قادر به محدود کردن روند تولید این واکسن نخواهند بود.
قانعی بیان کرد: این واکسن نوترکیب محدودیت تولید ندارد و امسال به بازار عرضه میشود تا بخشی از نیاز جامعه به واکسن آنفلوانزا را برطرف کند. ظرفیت تولید شرکت سازنده نزدیک به یک میلیون دوز است که در صورت نیاز میتوان آن را افزایش داد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/