دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چقدر باید برای عرضه اولیه کنار بگذاریم؟/ نحوه اطلاع از زمان عرضه اولیه در ویکی آنا

سرمایه‌گذارانی که معتقدند عرضه اولیه هر چه که باشد، برای چند روز، چند هفته و حتی چند ماه در محدوده سبز تابلو نوسان کرده و به هر حال بازده مثبتی را نصیب سهامداران خود خواهد کرد.
کد خبر : 515760
بازار-بورس-کارگزاری-مفید.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، معمولاً خرید عرضه‌های اولیه به نقدینگی زیادی نیاز ندارد (مگر در مواردی که شرکت‌های بزرگی مانند شستا عرضه می‌شوند) و پیشنهاد ما این است که سعی کنید با پول خرد حسابتان در عرضه‌های اولیه شرکت کنید. در ضمن اگر می‌خواهید اعصاب و روان‌تان آسوده باشد، سراغ کارگزاری‌های خلوت‌تری بروید که زیرساخت بهتری دارند و در روزهای عرضه اولیه با قطعی مواجه نمی‌شوند. چون برای این عرضه‌ها معمولا همه سهامداران (حدود ۴ و نیم میلیون سهامدار) حضور دارند و شلوغ‌ترین و نفسگیرترین روزهای بورس را رقم می‌زنند.


نحوه اطلاع از زمان عرضه اولیه


با توجه به استقبال مردم به بورس، امروزه رسانه‌های مختلف و اخبار زمان عرضه‌های اولیه سهام شرکت‌ها را اعلام می‌کنند. البته کارگزاری‌ها نیز معمولاً مشتریان خود را از راه‌هایی مانند پیامک از عرضه اولیه‌ها باخبر می‌کنند. زمان و جزئیات عرضه اولیه‌ها در اطلاعیه مربوط به عرضه اولیه منتشر می‌شود که حداکثر دو روز قبل از انجام عرضه اولیه توسط نهاد ناظر اطلاع‌رسانی می‌شود. این اطلاعیه شامل مواردی مانند تاریخ عرضه اولیه، ساعت مجاز ثبت سفارش، سهمیه هر کد معاملاتی، بازه قیمت هر سهم و سایر شرایط سفارش است. شکل زیر، اطلاعیه عرضه اولیه شرکت آریا ساسول را نشان می‌دهد.




بیشتر بخوانید: عرضه اولیه چیست؟ / نحوه خرید سهام عرضه اولیه در ویکی آنا




اما بد نیست بدانید اطلاعیه‌های عرضه اولیه را شرکت‌های بورس و فرابورس منتشر می‌کنند. شما هم می‌توانید با مراجعه به بخش اطلاعیه‌های شرکت بورس و فرابورس در جریان این اطلاعیه‌ها قرار بگیرید. اما شاید پیدا کردن اطلاعیه‌های عرضه اولیه در این صفحه‌ها و تجزیه و تحلیل آن‌ها برای افراد تازه‌کار کمی دشوار باشد. برای همین، عرضه اولیه در رده را راه انداخته‌ایم. اینجا ما سعی می‌کنیم از همین منابع، آخرین اطلاعیه‌های عرضه‌های اولیه را اطلاع‌رسانی کنیم و از همه مهم‌تر، میزان تقریبی نقدینگی موردنیاز را هم محاسبه و اعلام کنیم.


در روز عرضه اولیه که معمولاً چهارشنبه‌ها و جدیداً سه‌شنبه‌هاست، ساعت ثبت سفارش از طریق پیام ناظر به اطلاع سهامداران می‌رسد. در حال حاضر روال کار این است که معمولاً ثبت سفارش عرضه‌های اولیه از ساعت هفت‌ونیم صبح آغاز می‌شود.


برآورد سهمیه هر کد در عرضه اولیه


همان‌طور که در نمونه اطلاعیه مشاهده می‌کنید، حداکثر سهام قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی و حقوقی نوشته شده است. اما با توجه به تعداد بالای متقاضیان عرضه اولیه، تعداد سهام تخصیص یافته به هر کد، عدد کمتری از این مقدار است. اولین نکته این است که مجموع سهام قابل عرضه در اطلاعیه مربوط به عرضه اولیه مشخص بوده و آن را می‌دانیم. با در نظر گرفتن تعداد افرادی که در عرضه اولیه‌های قبلی شرکت کرده‌اند و احتمال اینکه در این عرضه اولیه نیز شرکت می‌کنند (یا حتی تعدادشان افزایش می‌یابد)، می‌توانیم سهم هر کد بورسی در عرضه اولیه را از قبل تخمین بزنیم. در این صورت، به اندازه همان مقداری که سهم به ما می‌رسد نقدینگی فراهم کرده و نیازی نیست حساب خود را بیش از مقدار نیاز شارژ کنیم. برای روشن شدن این موضوع، یک مثال را بررسی می‌کنیم.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب