رسانهای که در امور اقتصادی رقابت نکند ماناییاش سست میشود/ با استقلال بودجهای شبکههای برونمرزی موافقم
محمود عباس زاده عضو کیمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با اشاره به مهمترین و اصلیترین ماموریت شبکه برونمرزی در کشور گفت: در عصر حاضر و با توسعه مردم سالاری در دنیا، مردم و رسانههای گروهی به نوعی در محوریت امور قرار گرفتهاند. رسانه به عنوان کانال ارتباطی بین ملتها و دولتها اصلیترین کارکرد را برعهده دارند که باید نقش آنها برجسته شود.
نقش دیپلماسی عمومی در مراودات خارجی کمتر از دیپلماسی رسمی نیست
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه دنیا مجموعه به هم پیوستهای شده است، اظهار کرد: به همین دلیل نقش دیپلماسی عمومی در مراودات خارجی کمتر از دیپلماسی رسمی نیست. طبیعتا کشورها در مناسبات خود با جهان نیاز به زبان و ابراز گفتوگو به ویژه با ملتهای دنیا دارند. به همین دلیل شبکههای برون مرزی کشور ما به ویژه در شرایط فعلی مهمترین نقش را به نفع مصالح مردم و منافع ملی ایفا می کنند.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به جنگ نرم و روزافزون دشمنان علیه کشور و هجمه رسانهای شکل گرفته چرا باید از شبکههای برون مرزی حمایت کرد، گفت: به همان اندازه که دیپلماسی عمومی در مناسبات اجتماعی و سیاسی اهمیت پیدا میکند، همان قدر شبکههای برون مرزی هم نقش و کارکردشان حائز اهمیت است.
دولت منابع لازم برای دیپلماسی عمومی را در بودجه لحاظ کند
این نماینده مجلس افزود: طبیعتا وقتی ما از رسانه و شبکههای برون مرزی حرف میزنیم باید بدانیم یک بخش از کار سختافزاری است و بخش دیگر مربوط به نرمافزار میشود و به هر صورت برای تأمین این موارد، منابع مالی مورد نیاز است. لذا دولت محترم باید در تدوین لایحه بودجه کشور منابع لازم را برای این بخش به درستی پیشبینی و این موارد را در لایحه بودجه لحاظ کند.
عباس زاده تأکید کرد: همچنین مجلس به ویژه کمیسیون فرهنگی آن باید در تقویت تدارکات رسانه ملی به ویژه شبکههای برون مرزی آن حساسیت ویژهای داشته باشد و از این شبکهها حمایت شایان توجهی صورت گیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: البته مجلس در این زمینه حساسیت لازم را دارد و اخیراً هم در رابطه با مسائل مربوط به رسانهها فراکسیونی در مجلس با عنوان فراکسیون رسانه تشکیل شد که امیدواریم این فراکسیون به سرعت به نفع شبکههای برون مرزی صداوسیما که به واقع زبان مردم، دولت و نظام ما با دنیا هستند، اقداماتی حمایتی را انجام دهد.
این نماینده مجلس در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا این شبکهها در مقابله با جنگ رسانهای و همه جانبه دشمن توان فنی لازم را داشتهاند و یا خیر، گفت: در سالهای اخیر و به دلیل برخی تنگناهای اقتصادی تخصیص بودجه برای دستگاهها ناکافی بوده است و نمیتوان گفت دولت به صورت تمام و کمال مقصر کاستیهای موجود در رابطه با بودجه شبکههای برون مرزی رسانه ملی است.
شبکههای برونمرزی در بحث بودجه مظلوم واقع میشوند
عباسزاده تأکید کرد: در حوزه تخصیص بودجه در شرایطی قرار داریم که فشارها روی رسانهها و به ویژه رسانههای برون مرزی قرار دارد چرا که در زمینه تخصیص بودجه اولویت با شبکههای داخل و درون مرزی است و به تعبیری شبکههای برون مرزی در این شرایط همواره مظلوم واقع میشوند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: با این حال به اعتقاد بنده همانقدر که شبکههای درون مرزی حائز اهمیت هستند، شبکههای برون مرزی رسانه ملی هم از اهمیتی وافر برخوردارند، حتی برخی از شبکههای برون مرزی ما به مراتب مهمتر و تأثیرگذارتر هستند. در این زمینه هم دولت و هم مجلس باید به نوعی از شبکههای برون مرزی صداوسیما حمایت کنند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در حال حاضر اقتصاد بدون نفت به کشور تحمیل شده و این شرایط، شرایط مبارکی است، گفت: دولت باید از محلهایی که ضرورتی برای آن احساس نمیشود تأمین منابع کرده و این منابع را به بخشهایی از جمله شبکههای برونمرزی کشور که اهمیت استراتژیک دارند، تزریق کند.
رسانهای که در امور اقتصادی رقابت نکند ماناییاش سست میشود
عباسزاده در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه چقدر ضرورت دارد تا بودجه شبکههای برونمرزی، با توجه به سرمایهگذاری سنگین دشمنان در ایجاد شبکههای معاند و ماهوارهای تقویت شود، گفت: اغلب رسانههای دنیا در حال حرکت به سمت خودکفایی هستند، یعنی تنها بعد اطلاعرسانی، رسانهها مطرح نیست و ابعاد اقتصادی آنها هم حائز اهمیت است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: در حال حاضر رسانهها در دنیا به سمت یک عنصر اقتصادی حرکت میکنند و حتی در این زمینه نظریهای وجود دارد که عنوان میکند؛ رسانهای که نتواند در امور اقتصادی رقابت کند، ماناییاش سست میشود.
عباسزاده تصریح کرد: البته رسانههای وابسته به حاکمیت، بالاخره این فضای مانور و اختیارات را ندارند چرا که قانون اساسی چنین اجازهای را به رسانه ملی ما نمیدهد. حال آن که قطعاً استقلال اقتصادی برای رسانه مهم و ضروری است، به شرط اینکه مولفههای اقتصاد رسانه را داشته باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه شبکههای برونمرزی رسانه ملی در خط مقدم جنگ رسانهای قرار دارند و باید در زمینه بودجه آنها را تقویت کرد، گفت: با استقلال بودجهای شبکههای برونمرزی موافقم و باید این مسئله مدنظر مسئولان و مورد بررسی قرار گیرد.
انتهای پیام/4139/پ
انتهای پیام/