دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 شهريور 1399 - 12:30
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد؛

تحصیلات تکمیلی در رشته بیوشیمی چگونه ممکن است؟/ گستردگی فرصت‌های شغلی علم بیوشیمی

عضو هیئت علمی گروه بیوشیمی دانشگاه آزاد اسلامی قم امکانات آزمایشگاهی این دانشگاه برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی پژوهشگران رشته بیوشیمی را تشریح کرد و فرصت‌های شغلی دانش‌آموختگان آن را گسترده دانست.
کد خبر : 513884
preparation-of-iq-in-qom-province-for-concluding-a-memorandum-of-cooperation-with-islamic-azad-university-of-qom-768x512.jpg

سیدمحمدحسین رضویان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قم اظهار کرد که مقطع کارشناسی‌ارشد رشته بیوشیمی محض یا عمومی که به آن «کارشناسی ارشد بیوشیمی وزارت علوم» که به‌اختصار «کارشناسی ارشد بیوشیمی» نیز گفته می‌شود از سال 1396 در این دانشگاه راه‌اندازی شد و اکنون 14 دانشجو در عرصه آزمایشگاه‌های تحقیقاتی بیوشیمی این واحد دانشگاهی مشغول تحصیل و تحقیق هستند.


وی با اشاره به زمینه‌های مطالعاتی و پژوهشی رشته بیوشیمی گفت: علم بیوشیمی در سه حوزه بیوشیمی ساختار با محور بررسی ساختار و اجزای سازنده مولکول‌های زیستی مانند قند و چربی و پروتئین، بیوشیمی متابولیسم با موضوع بررسی واکنش‌های متابولیکی و بیوشیمی بالینی «پزشکی» با رویکرد بررسی علل بروز بیماری‌های انسان و ارتباط بیماری‌ها با مولکول‌های زیستی مورد مطالعه قرار می‌گیرد.


فرصت‌های شغلی فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد بیوشیمی


عضو هیئت علمی گروه بیوشیمی دانشگاه آزاد اسلامی قم فرصت‌های شغلی فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد بیوشیمی را برشمرد و عنوان کرد: دانش‌آموختگان بیوشیمی می‌توانند در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌های کنترل کیفی، مؤسسات نظارتی مانند اداره نظارت بر غذا و دارو،  آزمایشگاه‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های داروسازی و شرکت‌های سازنده مواد آرایشی و توسعه و کنترل کیفی کارخانه‌های تولید مواد غذایی مشغول فعالیت شوند.


رضویان ادامه داد: آزمایشگاه‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های بیوتکنولوژی آزمایشگاه‌های تحقیق، مدارس، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه علم بیوشیمی به‌ویژه تأمین مواد اولیه و مصرفی در صنایع مختلف از قبیل صنایع غذایی و دارویی و خوراک دام و.... از دیگر مکان‌هایی است که دانش‌آموختگان بیوشیمی می‌توانند در آنها مشغول فعالیت شوند.


وی درباره امکانات دانشگاه آزاد اسلامی قم در گروه بیوشیمی اظهار کرد: این دانشگاه با دراختیارداشتن امکانات آزمایشگاهی مناسب ازقبیل انواع طیف‌سنجی مرئی، فرابنفش، طیف‌سنجی جذب اتمی، طیف‌سنجی مادون‌قرمز و نانو دراپ محیط مناسبی برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی دانشجویان فراهم کرده است.


عضو هیئت علمی گروه بیوشیمی دانشگاه آزاد اسلامی قم افزود: انواع سانتریفیوژهای یخچال‌دار، اولتراسانتریفیوژ، هموژنایزر و اولتراسوند و لیوفلیزاتور و میکروسکوپ فلورسانس و الکتروفورز و بلاتینگ و تجهیزات کروماتوگرافی و فریزر 70- درجه سانتیگراد و اتاق پاک ویژه کشت سلول و .... از دیگر امکانات دانشگاه آزاد اسلامی قم  برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی دانشجویان است.


رضویان درباره بسترهای ایجادشده برای ادامه تحصیل در مقاطع متعدد علم بیوشیمی در ایران توضیح داد: در ایران رشته بیوشیمی عموماً در دو مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌شود؛ بنابراین علاقه‌مندان به ادامه تحصیل در علم بیوشیمی می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد رشته بیوشیمی با دو گرایش بیوشیمی محض یا عمومی که مشتمل بر زمینه‌های مطالعاتی بیوشیمی ساختمانی و متابولیکی است و گرایش بیوشیمی بالینی جنبه‌های بیوشیمیایی بیماری‌های انسان را بررسی می‌کند، تحصیل کنند.


وی مطرح کرد: کارشناسی ارشد بیوشیمی عمومی دانشگاه‌های آزاد اسلامی و دولتی زیر پوشش وزارت علوم است و دارندگان مدرک کارشناسی در رشته‌های مختلف به‌ویژه رشته‌های زیرمجموعه زیست‌شناسی مجاز به ادامه تحصیل در این گرایش هستند.


عضو هیئت علمی گروه بیوشیمی دانشگاه آزاد اسلامی قم تبیین کرد: دانش‌آموختگان رشته بیوشیمی مقطع کارشناسی ارشد می‌توانند مقطع دکتری تخصصی بیوشیمی عمومی را در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی و گرایش بیوشیمی بالینی را توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی زیرمجموعه وزارت بهداشت ادامه دهند.


به گزارش آنا، علم بیوشیمی یا زیست‌شیمی، علم مطالعه ساختمان و خصوصیات ترکیبات موجود در سلول‌ها و بدن موجودات زنده و بررسی واکنش‌های شیمیایی و تبدیل آنها به یکدیگر است. برخی بیوشیمی را بخشی از علم بیولوژی می‌دانند و برخی آن را شاخه‌ای از علم شیمی آلی نیز به شمار می‌آورند.


نام بیوشیمی از دو قسمت شامل بیو (زیست) و شیمی تشکیل شده و این امر بیانگر بین‌رشته‌ای‌بودن ماهیت آن بین رشته‌های زیست‌شناسی و شیمی آلی است.


در دانش بیوشیمی از تکنیک‌های علوم مختلف نظیر شیمی و فیزیک و بیولوژی مولکولی برای درک و شناخت فرایندهای زیستی درون بدن موجودات زنده استفاده می‌شود. قندها، چربی‌ها، پروتئین‌ها و اسیدهای نوکلئیک و هورمون‌ها و ویتامین‌ها و الکترولیت‌ها تنها تعدادی از عواملی هستند که موضوع مطالعه بیوشیمیست‌ها به شمار می‌آیند.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۱ نظر
اکبر
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۸
۰
رشته بیوشیمی طبق آیین نامه جذب در آزمایشگاه طبی ندارد
قالیشویی ادیب