زنگنه درباره آلودگی پالایشگاه، حاشیهسازی میکند/ کارنامه وزیر نفت نشان میدهد که با پالایشگاهسازی مخالف است
فرهاد احمدی مدیرعامل اسبق شرکت مهندسی و ساختمان نفت در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا در واکنش به سخنان عجیب وزیر نفت درباره آلایندگی پالایشگاهسازی در کشور گفت: اولاً پارس جنوبی میدان مشترک هست و لاریب فیه که نخواهیم تولید کنیم و توسعه فازهای پارس جنوبی ندهیم، چرا که اگر ما برداشتی نمیداشتیم طرف مقابل سهم ما را برداشت میکرد. پس این موضوع یک اجبار و یک الزام بود و هیچ بهانهای در صرف هزینه و بودجه آن در جای دیگر نداشته و نداریم.
وی ادامه داد: دوم اینکه، بیشترین پیشرفت و توسعه پارس جنوبی به روایت گزارشها، در دولت قبل بوده که در وقت مناسب گزارشها و آمار آن منتشر خواهد شد تا مردم قضاوت کنند. دلیل سوم اینکه، تولید از پارس جنوبی، گاز و میعانات گازی است؛ لذا معادلسازی آن زمانی میتواند صحیح باشد که بتوانیم از گاز پالایشگاه گازی محصولات پالایشگاه نفتی مثل بنزین، گازوئیل، نفت سفید را به دست بیاوریم که در چرخه حمل و نقل و ناوگان خودرویی ما مورد مصرف قرار گیرند یا گاز را در سبد سوخت ناوگان خودرویی و حملونقل و گازسوز کردن آنها جایگزین و مورد استفاده قرار دهیم.
احمدی افزود: زمانی میتوان گفت که معادلسازی گاز تولیدی در پالایشگاههای گازی با محصولات پالایشگاههای نفتی برابر است که گاز تولیدی در پالایشگاهها به طور کامل جایگزین سوخت خودروها شود.
کارنامه آقای زنگنه از پالایشگاهسازی تهی است
مدیرعامل اسبق شرکت مهندسی و ساختمان نفت گفت: در سالهای اخیر پالایشگاههای میعانات گازی ساخته نشده است کارنامه کاری آقای زنگنه نشان میدهد که ایشان با پالایشگاهسازی موافق نیستد. وزیر نفت بیان کرده که پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس را وی آغاز کرده؛ درحالیکه اجرا و ساخت آن تصمیم دولت نهم و دهم بوده که با پیشرفت بیش از 70 درصدی تحویل دولت یازدهم شد. در همین راستا از آقای زنگنه خواهش میکنیم که پالایشگاههایی که در زمانشان ساخته شده را نشان دهند تا آن را بدانیم.
وی تاکید کرد: درحال حاضر ایران در صادرات نفت خام و میعانات گازی محدودیت دارد و منظور از جلوگیری خامفروشی در نظرات رهبر انقلاب جلوگیری از فروش نفت خام و میعانات بوده و محدودیتی در صادرات گاز وجود ندارد.
احمدی درباره شبهاتی که وزیر نفت درباره تبعات زیستمحیطی ساخت پالایشگاه بیان کرده، گفت: جملهای که آقای زنگنه به کار بردند صحیح نیست. مباحث زیست محیطی که برای سوختن نفت مطرح میشود برای همه سوختهای هیدروکربوری مطرح میشود و سوختن همه آنها ,Co CO2, Nox, Sox را به کم وبیش تولید میکند؛ اما در هر پروژه، مطالعات زیست محیطی و استانداردی EIA انجام و رعایت میشود و اجرای این استانداردها جزء خط قرمزهای پروژه محسوب میشود.
وزیر نفت حاشیهسازی میکند
این کارشناس صنعت نفت در پایان خاطر نشان کرد: سؤال مشخص از آقای وزیر این است آیا ساخت پالایشگاهها 10 گانه، شما را از واردات بنزین بینیاز کرد؟ پس چرا بنزین وارد کردید؟ واردات بنزین خود نشانه نادرستی این معادلسازی پالایشگاهی است. سوال دوم این است که در طول 15 سال که آقای زنگنه وزیر نفت بودند این همه گاز فلر در مناطق جنوبی سوخته و مشکلات شدید زیست محیطی ایجاد کرده است، ایشان چه اقدام مؤثری در رابطه با کاهش آن داشتهاند؟
وی افزود: بنابراین من فکر میکنم آقای وزیر بیشتر حاشیهسازی میکند زیرا منظور از ساختن پالایشگاه، پالایشگاه نفت و میعانات گازی است برای هدف جلوگیری از خام فروشی، چرا که ما برای صادرات گاز هیچ محدودیتی نداریم و اتفاقا باید هم صادر کنیم، بنابراین به نظر میرسد به گونهای فرار از این سؤال (عدم پالایشگاه سازی) است.
انتهای پیام/4141/پ
انتهای پیام/