دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کرونا و بازگشایی مدارس!

بازگشایی مدارس از روز گذشته و پس از چند ماه تعطیلی نگرانی‌های برخی از مسئولین، خانواده‌ها و اعضای شوراهای اسلامی را در پی داشته است که در این گزارش به آن پرداخته‌ایم.
کد خبر : 512973
1.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از شورای عالی استان‌ها، صبح دیروز(شنبه) در حالی شاهد بازگشایی مدارس بودیم که بسیاری از والدین نگران سلامتی فرزندان خود بودند. شور و شوق هر ساله جای خود را به نگرانی و اضطراب داده بود. علی رغم اینکه بازگشایی با رعایت شرایط پروتکلی و سخت‌گیرانه بود و وزیر آموزش‌وپرورش تأکید کرد که دقیقاً در چارچوب پروتکل‌های وزارت بهداشت عمل می‌کند و لذا در حوزه سلامت کوچک‌ترین اجتهادی نخواهیم کرد و بیشترین مراقبت را در مدرسه از سلامت فرزندان خانواده‌ها انجام می‌دهیم؛ مخالفت‌های برخی از مسئولین و صاحب‌نظران را در پی داشت.


بدون تردید بازگشایی مدارس در سال جاری در این شرایط یکی از سخت‌ترین تجربه‌های بازگشایی مدارس است. پرواضح است در شرایط حاضر که کادر درمان بسیار در مضیقه است و ظرفیت بیمارستان‌ها بسیار اندک است باید تدابیری اندیشیده شود که سلامت دانش‌آموزان برای تحصیل آسیبی نبیند.


با وجود اینکه وزیر آموزش‌وپرورش این اطمینان را دادند که تمام تلاش خود را بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام خواهند داد ولی به نظر می‌رسد امکانات مدارس برای کنترل کووید 19 کافی نباشد. مدارسی که از ابتدایی‌ترین امکانات محروم هستند چگونه می‌توانند پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند؟ آیا مدارس ما از استاندارهای لازم برای فاصله‌گذاری برخوردار است؟


با این حال بازگشایی مدارس نگرانی‌های برخی از مسئولین و شوراهای اسلامی را در پی داشته است که آیا با توجه به اینکه اکثر موارد تسری بیماری در دوره بدون علامت (کمون) است و لذا عدم حضور دانش‌آموزان در ایام علامت‌دار حلال مشکل انتقال بیماری نیست.


جدای از این بحث‌های علمی و درگیر و دار نگرانی‌ها و استرس‌های بازگشایی مدارس دست‌به‌دست شدن برگه رضایت‌نامه برای حضور دانش‌آموزان در مدارس در فضای مجازی هم در نوبه خود قابل تأمل بود! البته این مهم توسط مسئولین آموزش و پروش پیگیری و تذکرات لازم به مدارس داده شد که هیچ مدرسه‌ای حق ندارد چنین تعهدی از خانواده‌ها بگیرد. مدرسه همان مدرسه قبلی است و مدیر مدرسه در مقابل دانش‌آموز و سلامت وی بر اساس آنچه با او سپرده شده مسئول است و باید مراقب باشد.


بازگشایی مدارس با شرایط خطیر بیماری کرونا و سلامت دانش‌آموزان و خانواده آنها سازگاری ندارد


نگرانی‌های بازگشایی مدارس در شرایط فعلی به قدری حائزاهمیت بود که رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در نامه‌ای به محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش‌وپرورش نوشت: اینجانب به عنوان فردی که سال‌ها در مدارس کشور تدریس کرده و افتخار معلمی داشته و با شرایط واقعی مدارس و تجمع دانش‌آموزان آشنا هستم و امروز به عنوان نماینده جامعه خدوم پزشکی کشور و به منظور حفظ سلامت مردم و عبور از شرایط بحرانی موجود، ضمن اعلام نگرانی و هشدار در مورد عواقب این تصمیم و مسئولیت‌ها و تبعات ناشی از آن، به طور جد درخواست بازنگری در ابلاغیه اخیر و اهتمام بیشتر به استفاده از آموزش در فضای مجازی و از راه دور را دارم.


وی گفت: علت واقعی این تصمیم غیرمنتظره برای مردم مکشوف نیست و امیدوارم علتی خارج از مصالح آموزشی و پرورشی نباشد ولی هر چه هست با شرایط خطیر بیماری کرونا و سلامت دانش‌آموزان و خانواده آنها سازگاری ندارد و یقیناً موجب تحمیل بیماران بیشتر بر جامعه پزشکی، پرستاری و کادر درمان خواهد شد. شما به خوبی واقفید که در شرایط حضور دانش‌آموزان در مدرسه‌ها بخصوص در پایه دبستان علیرغم ابلاغ بخشنامه‌ها، امکان عملی و مطمئن رعایت اصول سه گانه محافظتی و بهداشتی (شفا) میسر نیست.


بر اساس این گزارش، پنج‌شنبه هفته گذشته نیز عباس آقازاده رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی در نامه‌ای سرگشاده از مسئولین ستاد ملی مبارزه با کرونا درخواست کرد ضمن اعمال قاطعیت در اجرای فرمان‌ها بهداشتی و پروتکل‌های ملی مبارزه با کرونا، از احتمال بازگشایی حضوری مدارس در همه مقاطع تحصیلی و در تمامی استان‌ها و مناطق کشور، اکیداً جلوگیری بفرمایند.


حمیدرضا حاجی بابایی: ستاد کرونا باید مسئولیت باز شدن مدارس را رسماً برعهده بگیرد


حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه بازگشایی مدارس کار شوخی نیست و اگر موج سوم کرونا راه بیفتد مدیریت 15.5 میلیون معلم و دانش‌آموز که در واقع نماینده 15.5 میلیون خانواده‌اند کار سختی است اظهار کرد: جمعه با وزیر بهداشت تماس گرفتم. در تشکیل کلاس دخالت نمی‌کنیم و مسئولیت ستاد کروناست اما رسماً اعلام می‌کنیم هرگونه اقدامی باعث عدم امینت برای معلمان، دانش‌آموزان و خانواده‌ها شود از آن عدول نمی‌کنیم.


وی افزود: ستاد کرونا باید مسئولیت باز شدن مدارس را رسماً برعهده بگیرد اگر فردا مشکلی پیش آمد نگویند ما نبودیم دیگری تصمیم گرفت. باید ستاد کرونا رسماً اعلام کند. بچه کلاس اول و دوم ابتدایی را در خانه هم نمی‌شود کنترل کرد و کار سختی است حال اگر آموزش‌وپرورش می‌تواند که دستشان را هم می‌بوسیم. معلمان هم باید امنیت و سلامتشان تضمین شود و مدنظر باشد.


سلامت یا سواد همراه با بیماری


سید علی‌اکبر فاطمی نماینده استان بوشهر در شورای عالی استان‌ها نیز در این رابطه در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای عالی استان‌ها با اشاره به وضعیت مناطق گرم و روشن بودن کولر و عدم تهویه هوا گفت: با این وضعیت چگونه از تکثیر ویروس در محیط کلاس جلوگیری می‌شود؟ اگر معلم مبتلا شد و تعدادشان در یک مدرسه زیاد شد چه کسی جایگزین معلمان مبتلا می‌شود؟ هزینه درمان معلم و دانش‌آموزان را چه کسی می‌دهد؟ در این رابطه باید دولت تدابیر لازم را بیندیشد.


وی با بیان اینکه بیشترین سهم در مبتلا سازی را مکان‌های عمومی از جمله سرویس‌های بهداشتی عمومی دارند گفت: باید سرویس‌های بهداشتی و کلاس‌ها به‌صورت مرتب ضدعفونی شوند اما کدام تضمین برای ضدعفونی هر روزه این فضاها و حتی برای سرویس مدارس وجود دارد؟


فاطمی با بیان اینکه برخی از خانواده‌ها توان خرید هر روزه ماسک برای فرزندان خود را ندارند بیان کرد: دانش‌آموزان در صورت عدم تأمین ماسک مجبورند ماسکی را که عمرش ۴ ساعت است را ۴ روز استفاده کنند.


وی با تأکید بر اینکه آیا در شرایط پراسترس و ترس دانش‌آموزان می‌توانند برای یادگیری تمرکز لازم را داشته باشند افزود: آخرین پژوهش‌ها می‌گوید حتی فاصله ۲ متری بین افراد نیز ایمن نیست این فاصله در کلاس‌های فاقد تهویه و با وجود کولر چگونه حفظ می‌شود؟


نماینده استان بوشهر در شورای عالی استان‌ها در پایان تأکید کرد: سلامت دانش‌آموزان باید در اولویت باشد. باید شرایطی فراهم شود که دانش‌آموزان بتوانند بدون استرس و دغدغه مسائل بهداشتی به تحصیل بپردازند. با این شرایط بازگشایی مدارس باید با تدبیر بیشتری صورت گیرد و سلامت جسم و روان دانش‌آموزان و والدین آن‌ها در نظر گرفته شود. آیا سلامت دانش‌آموزان اولویت است یا سواد همراه با بیماری و استرس و زجر خانواده‌ها!


بازگشایی مدارس به چه قیمت؟/ در مناطق محروم اینترنت مناسب برای اتصال به «شاد» وجود ندارد


ابوالقاسم داداشلو نماینده استان آذربایجان شرقی در شورای عالی استان‌ها نیز طی گفت‌وگویی با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای عالی استان‌ها اصرار بر بازگشایی مدارس از سوی مسئولین آموزش‌وپرورش حتی در مناطق سفید در این شرایط کرونایی را یک تصمیم نادرست و غیرمنطقی برشمرد و اظهار داشت: اینکه مسئولین دلسوز آموزش‌وپرورش دغدغه آموزش دانش‌آموزان این مرزوبوم را دارند جای تقدیر و تشکر دارد ولی بازگشایی مدارس به چه قیمت؟


سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی افزود: تأکید کرده‌اند که بازگشایی مدارس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی و فاصله‌گذاری اجتماعی با زوج و فرد کردن مدارس دایر خواهد بود ولی این سؤال در ذهن تداعی می‌شود که آقای وزیر و مسئولین دلسوز آموزش‌وپرورش چقدر اطمینان دارند که در هنگام ایاب و ذهاب دانش‌آموزان این پروتکل‌های بهداشتی از سوی رانندگان تاکسی‌ها در این شرایط بد اقتصادی که به جهت گرانی‌های سرسام‌آور با مشکلات مالی مواجه هستند رعایت شود و مضافاً اینکه چقدر یقین دارند که تمام خانواده‌ها توان خرید ماسک و مواد ضدعفونی جهت استفاده فرزندان خود را دارند ؟


داداشلو ادامه داد: آیا مدارس ما آن فضای لازم و استاندارد را جهت فاصله‌گذاری اجتماعی دارند؟ آیا فکری هم به حال آن مدارسی که تنها کلاس درسی آن یک کانکس بوده اندیشیده شده است. مسلماً جواب این سؤال‌ها اگر هم در کلان‌شهرها و شهرهای بزرگ که اکثراً مخارج آن مدارس هم از طریق مشارکت‌های مردمی صورت می‌پذیرد مثبت باشد که شرایط اقتصادی امسال جامعه آن را هم با شک و شبهه مواجه ساخته یقیناً در مناطق محروم و روستایی کشور منفی خواهد بود.


نماینده استان آذربایجان شرقی در شورای عالی استان‌ها تأکید کرد: شاهد هستیم که بنا به دلایل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حین ایاب‌وذهاب دانش‌آموزان، عدم توان خرید لوازم بهداشتی از سوی خانواده‌ها، عدم وجود توان در مدارس برای تأمین لوازم بهداشتی و ضدعفونی و عدم وجود نیروی خدماتی لازم در اکثر مدارس برای ضدعفونی کردن سرویس‌ها بهداشتی و خود مدرسه و عدم وجود استاندارهای لازم در برخی از مدارس کشور برای امر فاصله‌گذاری اجتماعی مخصوصاً در مدارس مناطق محروم، و همچنین عدم کنترل دانش‌آموزان در مدارس به جهت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی با توجه به سن و انرژی دانش‌آموزان بازگشایی مدارس نمی‌تواند یک تصمیم صحیح باشد.


داداشلو در پایان با تأکید بر اینکه یقیناً اجرای این امر عواقب بدی در پی خواهد داشت که دغدغه بسیاری از اولیاست تصریح کرد: بنابراین در این شرایط آموزش‌های غیرحضوری و ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت راه‌اندازی برنامه شاد و آموزش مجازی دانش‌آموزان و استفاده از سیمای مرکزی و سیمای استان‌ها بهترین فاکتور برای امر آموزش و محافظت و ایجاد امنیت جانی برای معلمان و دانش‌آموزان کشور و امنیت روانی برای تمام خانواده‌ها خواهد بود که امید است مسئولین وزارت آموزش‌وپرورش به این مهم بیشتر بها بدهند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب