دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 شهريور 1399 - 10:00

 کشف ذرات ابرنواختر باستانی در عمق دریا

دانشمندان ذرات ابرنواختر باستانی را در رسوبات عمق دریا پیدا کرده‌اند.
کد خبر : 510945
supernova1280.jpg

 به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، زمین و منظومه شمسی به صورت مرتب با بارانی از ذرات ناشی از انفجار ابرنواخترها روبه‌رو می‌شوند. ابرنواختر قوی‌‌ترین انفجاری است که در هستی رخ می‌دهد. ابرنواختر زمانی رخ می‌دهد که یک ستاره در حال مرگ، شروع به خاموش شدن می‌کند. پس از انفجار ناگهانی آن، مقدار بسیار زیادی نور تولید می‌شود و  یک هسته کوچک نوترونی به جای می‌گذارد.


حالا یک گروه تحقیقاتی  دانشگاه ملی استرالیا ذرات ابرنواختری را در رسوبات عمق دریا کشف کرده‌اند که نزدیک به 33 هزار سال قدمت دارد.  به گفته دانشمندان، این یافته‌ها حاکی از آن است که زمین طی 33 هزار سال گذشته از میان ابرهایی از گردوغبار رادیواکتیوی سفر کرده است. به نظر می‌رسد این ابرها بقایای به جا مانده از انفجار ابرنواخترها باشد.


 تجزیه و تحلیل‌ها  روی ترکیبات ذرات این ابرنواختر باستانی خبر از کشف یکی از ایزوتوپ‌های نادر آهن می‌دهد. این ایزوتوپ که آهن-60 نام دارد، طی انفجارهای ابرنواختر شکل می‌گیرد. این ایزوتوپ رادیواکتیو بوده و طی 15 میلیون سال به طور کامل از بین می‌رود.


این امر بدین معناست که تمامی ایزوتوپ آهن-60 موجود روی زمین میلیون‌ها سال بعد از شکل‌گیری این سیاره 4.6 میلیارد ساله شکل گرفته باشند. درواقع به نظر می‌رسد این ایزوتوپ از ابرنواخترهای نزدیک به منظومه شمسی به زمین رسیده‌ است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب