دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مرداد 1399 - 14:00

تحقق آخرین رویداد پیش از پایان دنیا/ به آخرالزمان نزدیک شدیم؟

یک فیزیکدان نظری تئوری جدیدی را در خصوص نحوه پایان دنیا مطرح کرده است. به اعتقاد وی؛ انفجار ابرنواختر کوتوله سیاه آخرین رویدادی است که در دنیا اتفاق می‌افتد و یکی از نشانه‌های پایان هستی است.
کد خبر : 508112
ddddddddddddddddd.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جهان با انفجار بزرگ به وجود آمده اما به نظر می‌رسد که به روش کاملا غیرمنتظر‌ه‌ای به  پایان خواهد رسید: به آرامی و طی تریلیون‌ها و تریلیون‌ها سال در سیاهی محو می‌شود.


محاسبات یک فیزیکدان نظری در دانشگاه ایالتی ایلینوی نشان می‌دهد که آخرین پدیده قابل‌توجهی که پیش از پایان دنیا اتفاق می‌افتد، انفجار یک کوتوله سیاه است. البته کوتوله سیاهی تاکنون در هستی وجود نداشته است. کوتوله سیاه درواقع باقیمانده یک کوتوله سفید است.


کوتوله سفید چیست؟


 سفید بودن یک کوتوله سفید از دمای ناشی از فشرده شدن آن به وجود می‌آید اما براساس نظریه‌هایی کوتوله سفید تا ابد نمی‌تواند به رمبش ادامه دهد و تندی رمبش آن به تدریج کم شده و پس از مدتی کوتوله سفید به کلی از رمبش باز می‌ایستد.


با کند شدن و سرانجام بازایستادن کوتوله سفید از رمبش، دمای لازم برای تابش کوتوله سفید به تدریج رو به زوال می‌رود و کوتوله سفید کم‌نور شده و بالاخره تبدیل به جسمی به نام کوتوله سیاه می‌شود. در حال حاضر هیچ کوتوله سیاهی در کیهان وجود ندارد چراکه هنوز سن کیهان به قدری زیاد نشده که کوتوله‌های سفید فرصت تبدیل شدن به کوتوله‌های سیاه را پیدا کنند.


نظریه‌های زیادی در خصوص پایان دنیا وجود دارد که جدیدترین آن توسط مت کپلان، فیزیکدان نظری دانشگاه ایلینوی، مطرح شده است. براساس نظریه وی، انفجار ابرنواختر کوتوله سیاه آخرین پدیده‌ای است که پیش از پایان دنیا شاهد آن خواهیم بود. زندگی پرجرم‌ترین ستاره‌های هستی با انفجاری عظیم به نام ابرنواختر پایان می‌یابد.


ابرنواختر چیست؟


یک ابرنواختر زمانی رخ می‌دهد که یک ستاره در حال مرگ، شروع به خاموش شدن می‌کند. ستاره به طور ناگهانی منفجر شده و مقدار بسیار زیادی نور تولید می‌کند و یک سیاه‌چاله یا ستاره نوترونی برجای می‌گذارد. 


براساس نظریه جدید، ستاره‌های کوچک‌تر مانند خورشید نیز منبسط شده و تبدیل به ستاره‌های قرمز غول‌پیکر می‌شوند و در نهایت به کوتوله‌های سفید تبدیل می‌شوند. از آنجایی که کوتوله‌های سفید جرم مورد نیاز برای ابرنواختر شدن را ندارند، به آرامی سرد شده و به دمای فضا می‌رسند. با گذشت زمان، این ستاره‌های سرد درنهایت تبدیل به کوتوله‌های سیاه می‌شوند.


محاسبات نشان می‌دهد که این فرایند طی تریلیون‌ها سال اتفاق می‌افتد. باتوجه به این که هستی 13.4 میلیارد سال سن دارد و حتی باستانی‌ترین کوتوله‌های سفید نیز همچنان در حال درخشیدن هستند، دانشمندان بر این باورند که هیچ کوتوله سیاهی در جهان وجود ندارد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب