مراکز نگهداری مادر و کودک کارتنخواب در تهران وجود ندارد
فاطمه دانشور، عضو شورای شهر تهران، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص برنامه زمستانی شهرداری تهران برای زنان کارتنخواب اظهار کرد: متاسفانه برای ساماندهی زمستانی زنان کارتنخواب در تهران با مشکل جدی روبهرو هستیم زیرا فضاهایی مانند مرکز لویزان که در اختیار داریم، کافنی نیست و حتی ظرفیت فضاهایی که قرار است در آینده به ما اضافه شود مانند راه اندازی مرکزی به نام اتحاد به لحاظ زیرساختی آنقدر تکمیل نیست که بتواند این تعداد زن کارتنخواب در تهران را در خود جای دهد.
وی افزود: ظرفیت موجود برای نگهداری استاندارد از 70 زن کارتنخواب مناسب است و حتی با انباشته کردن افراد در کنار هم نیز در نهایت میتوان 200 زن را در این اماکن جای داد بنابراین بازهم تعداد بسیاری از این زنان بیرون باقی می مانند.
دانشور یادآور شد: مساله جدیتر نگهداری مادران و کودکان است زیرا ما مراکزی برای نگهداری مادران و کودکان نداریم که یکی از دلایل آن، اجازه ندادن قانون و دادستانی به شهرداری است. به طوری که قانون حتی اجازه نمیدهد شهرداری به کودک این زنان کارتنخواب دست بزند و نگهداری و حمایت از این کودکان را جزو وظایف بهزیستی میداند که بهزیستی هم پاسخگو نیست. بر همین اساس، تلاش میکنیم از مشارکت و همراهی مردم برای حل بخشی از این معضلات کمک بگیریم.
دانشور همچنین در مورد حمله به کارتنخوابهای پارک حقانی و تدابیر حمایتی از کارتنخوابهای زن نیز گفت: کارتنخوابی و به ویژه کارتنخوابی زنان شبیه به یک غول شده است که آن قدر شاخ و گوش و دماش از همه جا نمایان است که مسئولان کشور از مواجهه با آن واهمه دارند و فرار میکنند. در این میدان، بیشتر شهرداری و نیروی انتظامی هستند که با برنامهها و تلاشهای خود سعی دارند به نوعی این معضلات را ساماندهی کنند.
وی افزود: اگر دو نهاد شهرداری و نیروی انتظامی در مواجه با آسیب اجتماعی و کارتنخوابی تنها باقی بمانند و سایر دستگاههای اجرایی کشور به آنان کمک نکنند شاهد مشکلاتی از قبیل آتش زدن چادرهای کارتنخوابها خواهیم بود. ساماندهی کارتنخوابها یک فعالیت بین بخشی است و سایر نهادها نیز باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند. مشکلی که کار شهرداری در این مدت داشته این بوده که مطالعات کافی و کاملی در ابتدا انجام نداده است و مداخلات شهرداری عمدتا کالبدی بوده تا اجتماعی و کمتر از مشارکت مردم برای حل مشکلات هرندی استفاده کرده است.
این عضو شورای شهر تهران یادآور شد: در برخی مناطق با توجه به وعدههای مسئولان این انتظار در مردم بهوجود آمده است که هر چه زودتر این موضوع حل شود اما متاسفانه مردم هر روز شاهد بودند که بر تعداد کارتنخوابها افزوده میشود و محله آنان به محل اسکان دائم کارتنخوابها تبدیل شده است. در محلهای که کارتنخواب حضور داشته باشد نا امنیهایی برای اهالی محل به وجود می آید. به عنوان مثال، برخی از خانوادهها به فرزندان خود اجازه رفتن به مدرسه، به تنهایی، نمیدهند چون این فرزند در مسیر رسیدن به مدرسه باید از این محله ناامن عبور کند. طبق گزارشهای رسیده مشکلاتی هم برای بچه ها بهوجود آمده است مانند بریدن سر پسر بچه هشت ساله در خیابان وحدت اسلامی که از سوی یک کارتنخواب اتفاق افتاد. این نا امنیها باعث واکنشهایی از سوی مردم میشود.
وی ادامه داد: مردم را به صبوری و مسئولان را به مشارکت دادن مردم در حل مشکلات محلهها دعوت میکنم زیرا نباید مردم کنار گذاشته شوند و تنها تماشاگر و ارزیاب اقدامات شهرداری تهران در زمینه مقابله آسیبهای اجتماعی باشند.
انتهای پیام/