دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 مرداد 1399 - 14:10
آنا گزارش می‌دهد؛

بررسی اطلاعات قراردادها در سامانه شفافیت شهرداری تهران

بررسی‌های انجام‌شده در بخش قراردادهای هزینه‌ای سامانه شفافیت شهرداری تهران نشان می‌دهد که اطلاعات ارائه شده در آن چیزی جز یک اقدام نمایشی بوده که نتیجه‌ای جز هدررفت منابع از جیب مردم نداشته است.
کد خبر : 507669
77.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سامانه شفافیت شهرداری تهران که از سال 97 با هدف شیشه‌ای کردن بلدیه پایتخت کار خود را آغاز کرد قصد داشت در دوره پنجم مدیریت شهری در بستر الکترونیک، الگویی را برای تحقق دولت الکترونیک و شهروند مجازی فراهم کند، موضوعی که خبرگزاری آنا به‌منظور بررسی دقیق‌تر آن به گفتگو با عابدین سالاری، کارشناس اقتصاد شهری پرداخته است که جزئیات آن در ادامه ارائه شده است.


با ورود به سامانه شفاف دات تهران دات‌آی‌آر (https://shafaf.tehran.ir) نخستین گزینه مربوط به قراردادهای کلان شهرداری است که زیرشاخه آن نمایش اطلاعات قراردادهای هزینه‌ای، درآمدی و مشارکتی و سرمایه‌گذاری است که در این گزارش به بررسی برخی از قراردادهای هزینه‌ای پرداخته خواهد شد.


نخستین قرارداد هزینه‌ای کلانشهر تهران مربوط به احداث پروژه چهارباغ مصلای حضرت امام خمينی(ره) و زيرگذر رسالت حدفاصل اتوبان‌های شهيد مدرس و شهيد حقانی است.



این آیتم با پیمانکاری قرارگاه سازندگی خاتم الانبيا و کارفرمایی سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران است.


مبلغ این قرارداد 733 میلیارد و 884 میلیون و 607 هزار و 153 تومان با مدت پیمان یا قرارداد سه ساله است. روش انتخاب پیمانکار ترک تشریفات عنوان شده که به این معنی است که مناقصه‌ای برگزار نشده است.


علت ترک تشریفات هم با توجه به آنچه در سامانه عنوان شده قابل فهم نیست. متن ذکر شده در این بخش عبارت است از «احداث پروژه چهارباغ مصلای حضرت امام خمينی (ره) و زيرگذر رسالت حدفاصل اتوبان‌های شهيد مدرس و شهيد حقانی» که این عنوان قرارداد است و در ارتباط با این بخش بی‌معنی است و بیانگر این است که دلیل روشنی برای آن وجود ندارد.


تاریخ شروع و پایان قرارداد هم سه سال عنوان شده است.


بررسی این قرارداد نشان می‌دهد که نخستین آیتم این صفحه مبلغ، نام پیمانکار و زمان آن مطرح شده و اطلاعات دیگری ذکر نشده است.


موضوع قرارداد دوم احداث ساختمان پارکینگ طبقاتی است.



دومین قرارداد موضوع احداث ساختمان پارکینگ طبقاتی با پیمانکاری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء-مؤسسه حرا واقع در اراضی عباس‌آباد است.


مبلغ این قرارداد 181 میلیارد تومان با دو سال مدت پیمان از 96 تا 98 است. براساس آنچه در دومین قرارداد این بخش آمده قرارداد به شکل ترک تشریفات انجام شده و با توجه به گذر زمان باید این پروژه الان به اتمام می‌رسیده است.


این بخش از سایت اطلاعات بیشتری را که امکان قضاوت در خصوص این قرارداد را ایجاد کند ارائه نمی‌‌دهد.


عنوان بعدی مربوط به مشارکت در احداث پروژه D3 و D4 واقع در منطقه 15 - محله اتابک است.



کارفرمای این پروژه سازمان نوسازی شهر تهران است و برنده آن نیز شرکت مهستان عنوان شده است. ظاهراً عنوان شده که مناقصه عمومی بوده اما رقبا عنوان نشده است.


مدت این قرارداد پنج سال و مبلغ آن هم حدود 110 میلیارد تومان است. اطلاعات بیشتری برای قضاوت در ارتباط با این پروژه وجود ندارد.


قرارداد بعدی مربوط به مشارکت در ساخت پروژه هلال احمر - بزرگراه نواب است.



کارفرما یا برنده پیمان مهندسی سامان‌اندیشان شهرسامان بیس با مبلغ قرارداد 110 میلیارد تومان بوده و مدت پیمان هم سه سال ذکر شده است. ظاهراً مناقصه محدود بوده است. کارفرما سازمان نوسازی است و هیچ اطلاعات بیشتری هم وجود ندارد. بر اساس اطلاعات عنوان شده اینجا قضاوت خاصی به لحاظ محتوایی در ارتباط با این قرارداد نمی‌توان انجام داد.


مورد مطرح شده بعدی مشارکت در احداث مجموعه تجاری، اداری، گردشگری و احداث تقاطع غیرهمسطح دوگاز و تکمیل پروژه آبرسانی فضای سبز در سطح منطقه 21 عنوان شده است.



این قرارداد مربوط به منطقه 21 شهرداری تهران بود که برنده آن شرکت تدبیرمهر شریف است که یک مجموعه مفصلی است.


مبلغ این قرارداد 88 میلیارد تومان و مدت پیمان نیز 5 سال عنوان شده است. 


نکته قابل سؤال این است که ظاهراً روش انتخاب پیمانکار در اینجا ترک تشریفات است. معلوم نیست چرا این اتفاق افتاده؟


 تنها اطلاعاتی که می‌توان از این بخش برداشت و تحلیل کرد این است که پیمانکار بر اساس روش ترک تشریفات انتخاب شده که دلیلش معلوم نیست. باید پیگیری شود که چرا این اتفاق افتاده است. قضاوت بیشتری در ارتباط با این قرارداد نمی‌‌توان انجام داد.


بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد بیش از آن‌که این موضوع شفافیت در واقعیت این سامانه محقق شود، راه‌اندازی آن تنها اقدامی نمایشی و غیرقابل دفاع بوده است که بار مالی سنگینی را بر دوش شهرداری گذاشته و از جیب شهروندان رفته است.


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب